Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5. nedelja med letom – 5. 2. 2017

Oznanila 5. nedelja med letom – 5. 2. 2017

Kategorija :Oznanila Vsi

Slani ali neslani kruh? 

Mama je spekla kruh, lepo zapečen domači kruh, ki je prijetno zadišal. Otroci smo kar v vrsti čakali, da nam ga odreže debel kos. Toda, ko smo ga poskusili, ni imel pravega okusa – mama je pozabila na sol.

»Vi ste sol zemlje, če se pa sol spridi, s čim se bo solila? Vi ste luč sveta …« Biti v svetu, biti med ljudmi, delati garati, se veseliti … in vendarle biti sol in luč! Biti na razpolago vsem ljudem. Biti tukaj za druge in zase! Ali danes res velja to za nas kristjane? Smo žlahtna sol, ali pa sol, ki se je spridila?

Kristjani, kjerkoli smo, moramo dajati pravi zdravi okus vsemu. Če to s svojim življenjem ne bomo, potem bomo zavrženi in pohojeni. Smo luč

drugim, ki jim omogoča, da varno hodijo skozi življenje? Kristjani nimamo nobene pravice, da bi to luč skrili. Še več, naše temeljno poslanstvo je, da smo svetloba temu svetu, ki tolikokrat stopa v duhovni temi. Luč nikoli ni zaradi sebe, ampak za druge, ki sveti, da drugi lahko hodijo in živijo.

Sol in luč našega življenja so naša dobra dela, ki so porojena v božji Ljubezni. Po nas kristjanih naj se oznanja Kristus, ne pa da bi oznanjali samega sebe. Brez Kristusa tudi mi ne bi imeli soli in luči življenja.

Če nismo sol in luč, potem sploh kristjani nismo. Prav zaradi tega smo na svetu in prav to tudi od nas ljudje pričakujejo.

Marjan Jezernik, opat

Sveče

V župnijski pisarni so na razpolago sveče, z motivi iz naše župnije. 

Duhovne vaje za mlade

 

Ministranti

Ministrantska služba je poleg duhovniške najpomembnejša za opravljanje svetih skrivnosti, vloga ministranta je duhovniku pomagati pri obhajanju svete maše in drugih vrstah bogoslužja.

Zato vabljeni fantje, da se pridružite ministrantskim vrstam! 

Če te zanima kaj počnemo ministranti in če bi se nam rad pridružil, poišči gospoda kaplana Ivana ali pa pristopi v zakristijo. Izbrani in preverjeni kandidati po enem letu priprave, prejmejo tudi uradno službo ministranta s posebnim obredom.

Ministrantske vaje so vsako drugo soboto v mesecu, dve uri pred večerno sveto mašo. 

Zato prav lepo vabljen v soboto, 11. 2. 2017 ob 16. uri na ministrantske vaje! 

Srečanje ob Svetem pismu 

V četrtek se bomo po večerni sveti maši zopet srečali ob Svetem pismu. Vabljeni!

Češčenje Jezusa v Najsvetejšem zakramentu

~ VABILO NOVIM STALNIM MOLIVCEM ~

Lepo vabimo, da se odločite, da bi postali stalni molivci pred evharističnim Jezusom v celjski stolnici. Edina obveznost je, da Gospodu podariš eno uro na teden. Uro in dan si izbereš sam/a. Gospod ti podarja 168 ur v tednu, da ga slaviš in častiš, ti mu lahko vrneš eno v češčenju evharistične skrivnosti. Češčenje Najsvetejšega ne bo okrepilo le tebe, tvojih bližnjih, mesta, škofije, domovine…, ampak ti bo tudi pomagalo, da boš ostal/a pozoren/a in osredotočen/a na pomembne dogodke na popotovanju skozi zemeljsko življenje.

Nujno pa bi nove stalne molivce potrebovali v naslednjih terminih:

  • ponedeljek od 8. do 9. ure,
  • sreda od 11. do 12. ure,
  • petek od 8. do 9. ure,
  • petek od 12. do 13. ure,
  • sobota od 8. do 9. ure.

Informacije in prijave:  GSM 031 209 962 (Matej Prepadnik), cescenje@gmail.com


Današnja božja beseda