Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5. postna nedelja – 2. 4. 2017

Oznanila 5. postna nedelja – 2. 4. 2017

Kategorija :Oznanila Vsi

JEZUS JE ŽIVLJENJE IN VSTAJENJE

»Gospod, ko bi bil ti tukaj, bi moj brat ne umrl!« Tako Lazarjeva sestra Marta toži Jezusu ob smrti svojega brata. Da, res je, kjer človek odpiše Jezusa, tam je prisotna smrt, ni več življenja in upanja, tam človekovo duhovno življenje umira. Človek postaja ujetnik teme in smrti. Samo Jezus je naše vstajenje in življenje. On je naše upanje.

Naj bo postni čas za nas vse nova duhovna spodbuda, da bomo zmogli prestopiti prag upanja, ki nas vodi v življenje in svobodo božjih otrok. Skupaj z Marto tudi mi v globoki veri recimo:

»Da, verujemo, da ti bo Bog dal vse, karkoli ga prosiš!«

Marjan Jezernik, opat

Cvetna nedelja

V nedeljo je  Cvetna nedelja Jezusovega trpljenja, spominski dan Jezusovega slovesnega prihoda v Jeruzalem. Tudi mi bomo, preden odide v trpljenje in smrt, Jezusa pozdravili z zelenjem in butarami. Blagoslov zelenja in butar bo pri vsaki sveti maši,  slovesen blagoslov pa bo ob 10h pred Slomškovim spomenikom na trgu pred stolnico, od koder bomo v sprevodu odšli v cerkev, kjer bo slovesna sveta maša.  Pri svetih mašah vam bodo pred cerkvijo na razpolago oljčne vejice, ki jih nato blagoslovljene odnesete domov. S svojim prispevkom za oljčne vejice boste pomagali pri gradnji novega župnijskega in mladinskega centra na Hudinji.

Spomin Žalostne Matere Božje

Na petek pred cvetno nedeljo je spomin Žalostne Matere Božje. Kakor vsako leto se bomo na ta dan  ob 9. uri zbrali v naši kapeli Žalostne Matere Božje, kjer bo sv. maša za vse žive in rajne člane molitvene bratovščine ŽMB. Vabljeni vsi, ki morete.

Postne delavnice

V soboto, ob 9. uri, bodo v župnijskih prostorih potekale postne delavnice, kjer se bodo delale butare, barvali pirhi, izdelovale voščilnice in še kaj. Lepo povabljeni vsi, še posebno pa šolska mladina in njihove družine. Na dvorišču bo nastajala tudi velika družinska butara – k njenemu oblikovanju posebej vabljene mame in očetje.

Predpraznično čiščenje

Kdor more, je lepo vabljen na predpraznično čiščenje župnijskih prostorov  v ponedeljek, 10.4. ob 15.uri. Vsaka pridna roka bo prišla prav!

Križev pot

Vsak postni petek in nedeljo pol ure pred večerno sv. mašo.

Postni govori

V petek bomo pr i večerni sv. maši prisluhnili še zadnjemu postnemu govoru, ki ga bo imel  g. škof, ki bo povzel misli ob papeški spodbudi Radost Ljubezni.

Celjska Kalvarija

vabi vsako postno nedeljo ob 14.30 k molitvi Rožnega venca.

Bolni in ostareli

Jezus je posebno ljubeče skrbel za bolne in obnemogle. Postni čas je čudovita priložnost, da tudi mi poskrbimo zanje. Vsi, ki imate na svojih domovih svoje drage, ki ne morejo v cerkev, da bi za praznike prejeli moč iz višave, imate odgovornost, da zanje poskrbite. V tednu, ki je pred nami smo zanje na razpolago tudi duhovniki. Sporočite nam, na kateri dom moremo prinesti obhajilo.

Srečanje ob Svetem pismu

V četrtek se bomo po večerni sveti maši zopet srečali ob Svetem pismu.

 

Prvi četrtek: molimo za nove duhovne poklice, še posebno vabljeni k molitveni uri pol ure pred večerno sveto mašo;

Prvi petek: po jutr anji in pred večerno sveto mašo vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovemu srcu;

Prva sobota: ob 8h vabljeni k sveti maši in pobožnosti na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu v Marijini cerkvi.

Nočno čaščenje SRT iz prvega petka na soboto. Pridružite se!

Dekanijski križev pot mladih

 7. aprila ob 20. uri v Elizabetini kapeli (poleg stolne cerkve). Ves čas bo dana možnost za sv. spoved. Po končanem križevem potu bo sledilo druženje. Lepo vabljeni!

Skupnost bralcev dobre knjige

Bralci dobre knjige se bomo zbrali v torek, 25.4.2017 ob 20. uri v župnijskih prostorih. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Zmagovita ljubezen, ki jo je napisal pater Karel Gržan. Knjiga je izšla pri Založbi Ognjišče ob 100-letnici rojstva duhovnika Izidorja Završnika, slovenskega Maksimiljana Kolbeja. »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da kdo da življenje za svoje prijatelje« (Jn 15,13).

Postno molitveno pobudo

 »24 UR ZA GOSPODA«, 

katere pobudnik je papež Frančišek, bomo v celjski stolnici povezali z zadnjima dvema dnevoma radijskega misijona na Radiu Ognjišče, v petek in soboto, 7. in 8. aprila.

24 ur za Gospoda se v celjski stolnici začne v petek, 07.04.2017:

07.00 sveta maša

07.30 izpostavljeno Najsvetejše v celodnevno češčenje

18.30 križev pot

19.00 sveta maša

19.30 – 07.00 nočno češčenje Najsvetejšega

07.00 sveta maša

V času nočnega češčenja Najsvetejšega bo mogoče opraviti spoved do 22. ure.

Cerkev bo ves čas odprta, zato se bomo lahko katerokoli uro odpravili pred Gospoda in mu izročili svoje bitke, strahove, padce, upe, želje, ranjenost… svoje življenje.

In povabimo tudi druge, še posebej tiste, ki so nekoliko dlje od Gospoda, in skupaj izkoristimo priložnost srečanja z obličjem svojega Boga – v spovednici in/ali pred evharističnim Jezusom.

LEPO VABLJENI!


Današnja božja beseda