Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. velikonočna nedelja – 30. 4. 2017

Oznanila 3. velikonočna nedelja – 30. 4. 2017

Kategorija :Oznanila Vsi

ODPIRAL JIM JE ZASLEPLJENE OČI

Da so apostoli in učenci mogli sprejeti in verovati velikonočni čudež, jim je moral Jezus odpirati zaslepljene oči. »Kaj ste preplašeni in zakaj se vam v srcih oglašajo dvomi? … Pisano je, da mora Mesija trpeti in tretji dan vstati!« Kdor odgovorno potuje po poti svojega življenja, ta se zaveda, da je pot ozka in strma, da vsakega na njej čaka njegova Kalvarija. Že apostoli so povezali trpljenje in vstajenje. Vedeli so, da samo ta pot vodi v samo središče našega cilja in smisla življenja. Bog je žrtvoval vse, da bi priklical izgubljeno življenje. Prav zaradi tega mora tudi vsak človek izkusiti Kalvarijo. Toda ne bojmo se, kajti Jezus v vsakem času vstopa v človekovo življenje in spremlja človeški rod na vseh poteh življenja, pa čeprav imajo mnogi ljudje »zadržane oči«  in ga ne znajo spoznati, ko se jim približa. Toda On je zagotovo z nami vse dni do konca sveta. Še več, kakor učencem, tudi nam govori: »Vi ste priče teh reči!«  Zato moramo v življenju z vso odgovornostjo odgovoriti na to poslanstvo, da bomo v današnjem svetu postali res priče vstalega in med nami živečega Jezusa.

Marjan Jezernik, opat

Postne delavnice

Post je resen čas, čas ko brskamo po sebi in tisto kar ni prav prenehamo delati, ali pa začnemo delati nekaj bolje, bolj zavzeto ali celo na novo. To je bilo resno opravilo in kar želeli smo si že vnesti nekaj pomladi iz narave v naše misli in delo. To nam je omogočila cvetna nedelja na katero smo se pripravljali nekaj dni prej tako, da smo nabirali in rezali zelenje in palice za vsakoletne delavnice za izdelavo butaric, in pripravljali materiale za izdelavo velikonočnih voščilnic. Otroci, ki prihajajo na delavnice so vsako leto bolj izkušeni in izdelki so vsako leto lepši. Bilo nas je veliko in hvaležni smo, da je tako. Izvedeli smo tudi vse o simbolih velike noči. Videli smo kako pomagajo odrasli skavti, birmanci, animatorji in starši otrok. Videli smo, da se plete mreža odnosov med njimi in župnijo. Cvetna nedelja je bila, z lepimi butaricami in v lepem vremenu, res lep uvod v velikonočno praznovanje.

Birmanski dan

Zakrament sv. birme ni povezan samo z birmancem, ampak tudi s celotno družino. Program priprave je v pomoč tudi vam, dragi starši, da bi se skupaj z vašimi birmanci razveselili darov Svetega Duha. Zato vas in vaše birmance ter botre vabim na BIRMANSKI DAN, ki bo v naši župniji to soboto, 6. maja 2017, s pričetkom ob 15. uri.

Mesec maj – mesec Šmarnic

Jutri začenjamo Marijin mesec maj in se bomo ves mesec zbirali pri Šmarnicah. Ves mesec maj smo zato lepo povabljeni, da Šmarnice obiskujemo res v lepem števili. Še posebno so povabljeni k večernim Šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

Nedelja dobrega Pastirja

Naslednja nedelja je nedelja dobrega Pastirja ali nedelja duhovnih poklicev. Zaupno bomo prosili Jezusa dobrega Pastirja, naj pošlje delavcev na svojo žetev. Ves teden smo v večjem številu povabljeni k svetim mašam, da bomo vsak dan skupno razmišljali o duhovnih poklicih, pod skupnim naslovom  »Gnani po Duhu za poslanstvo« Vaši darovi prihodnjo nedeljo bodo namenjeni za bogoslovno in malo semenišče, zato se priporočamo vaši velikodušnosti.

Zaključna prireditev Slomškovega bralnega priznanja 2016/17

Vse otroke, odrasle, starše in animatorje prijazno vabimo na zaključno prireditev Slomškovega bralnega priznanja 2016/17, ki bo v soboto, 6. maja 2017, med 9.00 in 15.00 uro potekala na Ponikvi. Šli bomo organizirano ob 8.30 izpred župnišča. Zaradi lažje organizacije prosimo, da vašo udeležbo potrdite na tel.
št.: 031/875-282 (ga. Aleksandra Krznar).

Skupnost bralcev dobre knjige

Bralci dobre knjige se bomo zbrali v torek, 25.4.2017 ob 20. uri v župnijskih prostorih. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Zmagovita ljubezen, ki jo je napisal pater Karel Gržan. Knjiga je izšla pri Založbi Ognjišče ob 100-letnici rojstva duhovnika Izidorja Završnika, slovenskega Maksimiljana Kolbeja. »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da kdo da življenje za svoje prijatelje« (Jn 15,13).

Prvi četrtek: vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice;

Prvi petek: po jutr anji in pred večerno sv. mašo pobožnost na čast Jezusovemu srcu;

Prva sobota: ob 8h bo v Mar ijini cerkvi sv. maša in pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu


Današnja božja beseda