Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 7. navadna nedelja – 28. 5. 2017

Oznanila 7. navadna nedelja – 28. 5. 2017

Kategorija :Oznanila Vsi

Birmanci – bodite pričevalci Jezusove ljubezni

Za velikega indijskega misleca Gandhija je znano, da je Evangelij Jezusa Kristusa izredno privlačil. Toda kristjan ni postal samo zato, ker so ga kristjani razočarali.

Sam je dejal: »Kristjani v Evropi ste podobni kamnu, ki je vse okrog moker, v notranjosti pa je popolnoma suh. Že 2000 let je Evropa potopljena v krščanstvo. Vse povsod so vidni znaki krščanstva, v vaši notranjosti pa ga ni mogoče zaslediti.«

Dragi birmanci, prejeli boste zakrament Sv. Duha, ki naj vas napolni z ljubeznijo Jezusa Kristusa. Naj se to pozna v vašem vsakdanjem življenju, da boste priče Jezusove ljubezni. Odprite vrata svojega srca Jezusu, da bo preko vas v sedanjem svetu delal čudeže svoje ljubezni. Ostanite zvesti apostoli Evangelija, ki ga sprejemate v teh dneh, ko se pripravljate na zrelo in odraslo življenje.

Marjan Jezernik, opat

Binkošti – praznik svete birme

V petek smo začeli z devet dnevnico na čast Sv. Duhu pred praznikom sv. birme. Devet dnevnica je za birmance obvezna, prav pa je, da birmance spremljate tudi starši in če je mogoče tudi botri. Vsi skupaj pa z molitvijo spremljajmo naše birmance, da bodo res dobro pripravljeni na prejem zakramenta zrelosti.

Za starše in botre bo ves teden prilika za sveto spoved. Še posebno bo lepa priložnost v četrtek med skušnjo birmancev in med škofovo mašo. Birmanci pa bodo sveto spoved imeli v petek. Že v četrtek se bo g.škof. ob 18.30 srečal z birmanci imel birmansko skušnjo, da ugotovi, ali so pripravljeni na sprejem zakramenta sv. birme. Ob 19h bo imel tudi sv. mašo, h kateri ste vabljeni tudi vsi starši in botri naših birmancev.  V četrtek so k srečanju s škofom in k sveti maši poleg birmancev toplo vabljeni tudi njihovi starše in botri. Po večerni sv. maši se bo g. škof v župnišču srečal še s ključarji in člani župnijsko pastoralnega sveta.

V nedeljo se birmanci s svojimi botri zberejo na župnijskem dvorišču ob 9.45 uri. Od tam bodo v sprevodu odšli v cerkev na zanje pripravljena mesta. Naj bo praznik sv. birme za vse, še posebno pa za birmance in njihove družine, res pravi duhovni praznik. Naj bo to dan, ko bomo vsi skupaj ponovno prisegli zvestobo krščanskim koreninam.

Zaključek veroučnega leta

V sredo, ko je zadnji dan šmarnic, bomo tudi zaključili letošnje veroučno leto in se zahvalili Bogu za vse prejete dobrote. Otroci bodo po šmarnicah na župnijskem dvorišču prejeli veroučna spričevala. Starši poglejte jih, pohvalite kar je hvale vredno in jih podpišite. V jeseni, ko bomo začeli novo veroučno leto pa naj spričevala otroci prinesejo s seboj. Zavedajmo pa se, da Bog nima počitnic v ljubezni in skrbi za nas, zato tudi v poletnih mesecih ne pozabimo nanj.

 1. četrtek – pol ure pred večerno sv. mašo smo vabljeni k molitvi za duhovnike in nove duhovne poklice.
 1. petek – vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovega srca
 1. sobota – praznik Marijinega brezmadežnega srca – v Marijini cerkvi bo ob 8h sv. maša in pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu.

Skupnost bralcev dobre knjige

Bralci dobre knjige se bomo srečali v torek, 30.5.2017, ob 20. uri v župnišču in si podelili misli o prebrani knjigi Fatima okno upanja, ki jo je napisal p. Anton Nadrah. Knjiga je čudovit pregled nadnaravnih skrivnostnih dogajanj v Fatimi skozi skoraj stoletno zgodovino in razbiranje le-te v luči fatimskih prikazovanj in Marijinih materinskih naročil in klicev ter njenih zdravilnih posredovanj. V skladu z naslovom, ki je povzet po uvidu papeža Benedikta XVI., je knjiga okno upanja tudi za naš čas, za naš slovenski trenutek. Z Marijo ni svet nikoli brezupen, ker nam Ona pogled nenehno usmerja v svojega Sina Jezusa Kristusa. On pa je Pot, Resnica in Življenje.

Vabilo na oratorij

Tudi letos vse otroke, ki že obiskujejo osnovno šolo, ali pa bodo naslednje leto vpisani v prvi razred osnovne šole, lepo vabimo na oratorij v župniji Celje sv. Danijel. Oratorij bo potekal kot vsako leto v župnišču, in sicer od 26. 6. do 1. 7., uradno pa ga bomo zaključili s sveto mašo v nedeljo, 2. 7., ob 10h v župnijski cerkvi sv. Danijela. Letos ste vsi otroci še prav posebno vabljeni saj bomo skupaj z animatorji skozi igro in druženje spoznavali Marijo, Jezusovo in našo mamo, ki je slovenskemu narodu še posebno blizu. Na oratorij se lahko prijavite v župnijski pisarni. Se vidimo!

PRIJAVNICA

NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA

̴  prvi petek in prva sobota  ̴

V petek, 02.06.2017, od 21. ure, do sobote, 03.06.2017, do 7. ure, bo potekalo nočno češčenje Najsvetejšega. Cerkev je od 21. ure dalje zaklenjena, zato so menjave nočnih častilcev pri stranskih vratih predvidene ob 21., 23., 01., 03. in 05. uri.

Vsi lepo vabljeni!   PRIJAVE NISO POTREBNE.

Informacije: 031 209 962, cescenje@gmail.com


Današnja božja beseda