Župnija Celje – Sv. Danijel

Priprava na slovesnost SVETE BIRME

Priprava na slovesnost SVETE BIRME

Kategorija :Obvestila Vsi

  • Šmarnice

Marijin mesec maj naj nas zopet nagovarja, da bomo pod Marijinim varstvom našli pot k Jezusu. Še posebno ste povabljeni otroci in družine, da se ob večerih, ob 19. uri zbiramo ob Mariji. Posebno vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci!

  • Apostoli so se na prejem Svetega Duha devet dni pripravljali z molitvijo. Zato se je v Cerkvi ustalila navada, da birmanci vztrajajo v molitvi oz. birmanski devetdnevnici in se tako duhovno pripravijo na prejem darov Svetega Duha. Zato se bomo vsak večer ob 19h zbrali pri sveti maši, kjer bomo skupaj molili zanje. 5. 2017 se prične devetdnevnica k Svetemu Duhu! Lepo vabljeni tudi starši in botri.
  • 31. 5. ob 19h zahvalna sveta maša ob sklepu veroučnega leta. Otroci (razen birmancev) dobijo spričevala. Birmanci dobijo spričevala po birmi (takrat, ko bodo prejeli paket birmanskih slik) ali kateri koli dan v župnijski pisarni.
  • Četrtek, 1. junij ob 18:30h srečanje s škofom – med srečanjem priložnost za spoved staršev in botrov, prav tako med devetdnevnico.
  • Petek, 2. junij – 17:30h sveta spoved za birmance.
  • Sobota, 3. junij – po večerni sv. maši vaje za birmansko slovesnost.
  • Nedelja, 4. junij ob 10h – slovesnost sv. birme:

Na dan sv. birme se ob 9:45 na našem dvorišču zberejo birmanci in botri, ki bodo v slovesnem sprevodu prišli v stolnico, kjer bo zanje posebej rezerviran prostor.

Po slovesnosti se bodo birmanci skupinsko fotografirali (skupaj z animatorji birmanskih skupin) v kapeli ŽMB.

Sama slovesnost bo posneta in na razpolago bodo DVD-ji ali kasete (15 eurov), ki jih naročite na posebnih listih, in plačate pri snemalcu. Med slovesnostjo bo najpomembnejši trenutek ujel fotograf, zato med samo slovesnostjo ni dovoljeno fotografiranje in snemanje. Po slovesnosti se slikajte kolikor vas je volja.

Izjava o botrstvu
Birmanski List
Birma – predstavitev za starše in birmance


Današnja božja beseda