Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 26. nedelja med letom – 1.10.2017

Oznanila 26. nedelja med letom – 1.10.2017

Kategorija :Napovednik Oznanila Vsi

Kraljica venca rožnega

Zopet vstopamo v mesec oktober. V tem milostnem času poglobljene molitve, h kateri nas vabi Rožnovenska Kraljica. V njenih litanijah nosi naslov Kraljica presvetega rožnega venca. S tem je poudarjeno dejstvo, da je Marija povezana s svojim Sinom, njegovim učlovečenjem, trpljenjem in poveličanjem. Rožni venec je čudovita šola življenja ob Marijinem vodstvu. Nekateri Rožni venec imenujejo kar Marijin evangelij. Medtem, ko jagode rožnega venca drsijo skozi prste in izgovarjamo znani novozavezni Marijin pozdrav, naš duh in srce dobita prostor za razgovor z Bogom. Svoje življenje in življenje tistih, ki so nam dragi ali so v stiski in potrebni naše molitve, postavljamo pred Marijo, da bi prosila za nas svojega Sina in Očeta, od katerega prihaja vsak dober dar. S tem postajamo duhovno močnejši, saj življenjska bremena, pred Božje obličje, nosimo skupaj z Marijo. Zato so izredno dragoceni tisti večeri, ki jih družina preživi v skupni molitvi rožnega venca. Tudi v letošnjem mesecu oktobru skupaj zmolite vsaj kakšno desetko, da se boste tako povezovali med seboj in z našim Bogom. Tako bomo lahko ves mesec oktober z navdušenjem peli: “Marija te ljubila bo, sprosila sveto ti nebo!”

Z oktobrom bodo v stolni cerkvi večerne svete maše ob 18. uri in ne več ob 19. uri. Že od jutri naprej bodo sv. maše ob 18. uri.

 

Mesec oktober

Danes začenjamo mesec oktober, ki je posvečen Rožnovenski Materi Božji in molitvi rožnega venca. Prav je, da se vsaj ta mesec po družinah večkrat zbirate k molitvi, ki vas bo povezovala in v vaše skupnosti prinašala blagoslov. V cerkvi bomo vsak dan Rožni venec molili pred sv. mašo. Po jutranji sv. maši bomo imeli litanije Matere božje in blagoslov z Najsvetejšim. Kakor preteklo leto, bomo tudi letos v oktobru pri vseh nedeljskih mašah skupaj zmolili desetko Rožnega venca in vanjo vključili vaše namene. V ta namen bo v cerkvi pripravljen posebni nabiralnik, da boste vanj spustili listek, na katerega napišite svoj molitveni namen.

 DRAGI OTROCI!

Vse, ki radi pojete, vabimo, da se pridružite

Otroško –  mladinskemu pevskemu zboru

sv. Danijela.

Pevske vaje bodo

vsako soboto ob 10.30 uri v pevski sobi.

 Vaje se pričnejo v soboto, 7.10.2017 .

Vabljeni otroci vseh starosti.

Se vidimo!

Kaja (041 581 556)

Festival Ritem srca 2017

bo 12. oktobra ob 19.30 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani. Predstavilo se bo 7 izvajalcev: Neža in Damjan Pančur, Alex Centa, skupina Odsev, Petra Stopar, Rebeka Bogataj, Marko Nzobandora in skupina Svetnik. Poleg nove glasbe (ta je bila prek natečaja izbrana za letošnji festival) pa bo večer oblikovala tuja in domača sodobna krščanska glasba, ki bo zaživela ob spremljavi festivalskega benda.

Organiziran je avtobusni prevoz.
Prispevek za avtobus je 6,5 eurov ter vstopnica 5 eurov.

Odhod iz Celja s stare avtobusne postaje ob 18. uri.

Prijavite se na tel.: 031/369-598 (Ivan Hrastnik, kpl)

Sveta maša ob začetku akademskega leta

Bo v stolni cerkvi v petek, 6. oktobra, ob 18. uri. Lepo vabljeni predvsem študenti, profesorji, uslužbenci, slušatelji različnih študijskih programov, družine študentov, molivci za uspešen študij in drugi.

Svetovalnica

vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Skupnost bralcev dobre knjige

Ljubitelji dobre knjige se bomo zbrali v torek, 24. oktobra, ob 19. uri v župnijskih prostorih. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Očetova senca, ki jo je napisal poljski pisatelj Jan Dobraczynski (1910 – 1994). Na podlagi svetopisemskega besedila, apokrifnih spisov in bogate krščanske tradicije je ustvaril živo in nežno pripoved o Jezusovem redniku. Jožef je povsem običajen mladenič, poln življenjske moči, veselja in sanj. Ob začetku zgodbe se napoti v Nazaret, da bi našel dekle, ki bi ji podaril svoje srce. Zaljubi se v nežno Marijo, a pot do njegovih sanj prekine Božje povabilo. Celo življenje bo Jožef razpet med vlogo, ki jo je sprejel od Boga in željo po povsem običajnem človeškem življenju.

Spoštovani starši, dragi otroci!

Bl. Anton Martin Slomšek je zapisal: »Mož beseda več velja kakor kup zlata..« Kaj je več kot odkrita in jasna beseda, na katero se lahko zanesemo in je doma med iskrenimi prijatelji? Da bi bilo takih besed v našem vsakdanu vedno več, nas spodbujajo tudi knjige s seznama za Slomškovo bralno priznanje, ki ga bodo otroci prejeli pri verouku. Otroci bodo narisali risbico o prebrani knjigi ali vsebino na kratko povedali katehetu pri verouku. Prejeli bodo priznanja in nalepke za vsako prebrano knjigo ob sklepni slovesnosti, ki bo 10. maja 2018 pri sveti maši. Tisti otroci, ki bodo prebrali štiri ali več knjig, pa bodo prejeli še dodatno zlato nalepko. Veselimo se skupnega druženja ob knjigah in snidenja na Slomškovi Ponikvi, kjer bo v soboto, 5. maja 2018, potekala zaključna prireditev SBP. Naj bo šolsko in veroučno leto obogateno z lepimi in dobrimi knjigami, ki vas bodo osrečevale, spodbujale in vam delale družbo.

Aleksandra Krznar, animatorka Slomškovega bralnega priznanja

 


Današnja božja beseda