Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 29. nedelja med letom, Misijonska nedelja – 22.10.2017

Oznanila 29. nedelja med letom, Misijonska nedelja – 22.10.2017

Kategorija :Oznanila Vsi

»Misijon v osrčju krščanske vere«

»Dragi bratje in sestre, tudi letos nas svetovni misijonski dan združuje ob osebi Jezusa Kristusa, »prvega in največjega evangelizatorja« (Pavel VI., Apostolska spodbuda Evangelii nuntiandi, 7), ki nas neprestano vabi, da oznanjamo evangelij ljubezni Boga Očeta v moči Svetega Duha. Ta dan nas vabi k ponovnemu premišljevanju o poslanstvu v osrčju krščanske vere. Cerkev je namreč misijonska po naravi; če to ne bi bila, ne bi bila več Kristusova Cerkev, ampak eno izmed združenj, ki bi kaj kmalu iztrošilo svoj smisel in izginilo. V svetu, zmedenem zaradi mnogih utvar, velikega nezadovoljstva, in raztrganem zaradi bratomornih vojn, ki po krivičnem prizadenejo najbolj nedolžne, smo poklicani, da si zastavimo nekaj vprašanj, ki se dotikajo naše krščanske istovetnosti in odgovornosti, ki jo imamo kot verniki.

Kaj je temelj misijona? Kaj je srce misijona? Katere življenjske drže so za misijon nujno potrebne?

Misijonariti z Marijo, Materjo evangelizacije

Dragi bratje in sestre, misijonarimo z zgledom Marije, ki je Mati evangelizacije. Navdihnjena od Svetega Duha je sprejela Besedo življenja v globino svoje ponižne vere. Naj nam Devica Marija pomaga, da bomo tudi mi izrekli svoj »da« v nujnosti oznanjevanja Jezusove vesele novice v našem času. Naj nam izprosi novo gorečnost velikonočnih kristjanov, da bomo vsem ponesli evangelij življenja, ki zmaguje nad smrtjo. Naj prosi za nas, da si pridobimo sveto gorečnost iskanja novih poti, po katerih bo dar odrešenja dospel do vseh ljudi.«

papež Frančišek

MESEC OKTOBER

V mesecu, ki je posvečen Rožnovenski Materi Božji in molitvi Rožnega venca, smo povabljeni k rožnovenski pobožnosti. Vsak dan po jutranji sv. maši in ob nedeljah pred večerno sv. mašo imamo rožnovensko pobožnost. Prav pa je, da molitev poživite tudi po svojih družinah, ki vas bo povezovala in v vaše domove prinašala blagoslov. Pri vseh nedeljskih mašah bomo desetko rožnega venca molili skupaj in vanjo vključili tudi vaše namene. Na listek napišite svoj namen in ga spustite v nabiralnik, ki je v cerkvi postavljen v ta namen.

SREČANJE OB SVETEM PISMU

V četrtek se bomo po večerni sveti maši zopet srečali ob Svetem pismu in spoznavali sporočilo besede živega Boga. Lepo vabljeni.

SVETOVALNICA

vabi vse, ki ste se znašli v stiski.

Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih. Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 – 12.00 ure)

ZADNJA SOBOTA, sveta maša ob 8. uri v Marijini cerkvi

DIAKONSKO POSVEČENJE

Na god sv. Uršule, v soboto, 21. oktobra 2017, ob 10. uri v celjski stolnici je prejel red diakonata Matic Lesjak, bogoslovec 6. letnika, doma iz župnije Sv. Jurij ob Taboru. Veselimo se v Gospodu in molimo za Matica, da bo napredoval v pripravljenosti služiti Bogu in Božjemu ljudstvu.

MISIJONSKA NEDELJA

Današnja nedelja je misijonska nedelja, zato smo v duhu in molitvi povezani z vsemi misijonarji po svetu, ki v luči krščanske ljubezni vsem ljudem prinašajo evangelij odrešenja. Vaši darovi bodo namenjeni potrebam slovenskih misijonarjev po vsem svetu.


Današnja božja beseda