Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 27. nedelja med letom – 8. 10. 2017

Oznanila 27. nedelja med letom – 8. 10. 2017

Kategorija :Oznanila Vsi

Mesec oktober

V mesecu oktobru še naprej vabljeni k rožnovenski pobožnosti. V cerkvi bomo vsak dan Rožni venec molili pred sv. mašo. Vsako nedeljo bomo pri vseh svetih mašah molili desetko Rožnega venca po vašem namenu, zato nam sporočite vaš namen.

Sveti Maksimilijan Celjski

V četrtek 12. oktobra na god sv. Maksimilijana bomo imeli v Maksimilijanovi cerkvi ob 10h slovesno sv. mašo na čas mučencu sv. Maksimilijanu – sozavetniku celjske škofije. Lepo povabljeni!

Ministrantske vaje

Vabljeni vsi fantje! Tisti, ki že ministrirate ter vsi ostali, ki se želite na novo pridružiti ministrantom! Srečanje je vsako drugo soboto v mesecu ob 16. uri v zakristiji cerkve sv. Danijela v Celju!

Naslednje srečanje bo, 14. 10. 2017 ob 16. uri!

Duhovna dneva za ministrante pa bosta 24. in 25. 11. 2017 na Reki pri Laškem.

Lepo vabljeni!

 

Srečanja ob Svetem pismu

Sveto pismo je temeljni vir božjega razodetja, zato je prav, da se vedno znova poglabljamo v skrivnost besede živega Boga. Že kar nekaj let se tudi v naši župniji zbiramo ob svetopisemskih večerih in skupno razmišljamo ob Svetem pismu.

V svetopisemski skupini se bomo zopet začeli zbirati v četrtek, 12. oktobra po večerni sveti maši v župnijskih prostorih (18.45).

Vabljeni vsi, ki ste prihajali do sedaj, pridružite pa se lahko tudi vsi tisti, ki imate zanimanje za Sveto pismo in spoznavanje njegovega sporočila. Srečanja bomo nadaljevali ob prvi knjigi Svetega pisma.

Srečanje ŽPS in ključarjev

V torek bo redno srečanje članov Župnijskega pastoralnega sveta in ključarjev. Ta mesec začenjamo srečanja že ob 19. uri in ne več ob 20. uri.

Festival Ritem srca 2017

bo 12. oktobra ob 19.30 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani. Predstavilo se bo 7 izvajalcev: Neža in Damjan Pančur, Alex Centa, skupina Odsev, Petra Stopar, Rebeka Bogataj, Marko Nzobandora in skupina Svetnik. Poleg nove glasbe (ta je bila prek natečaja izbrana za letošnji festival) pa bo večer oblikovala tuja in domača sodobna krščanska glasba, ki bo zaživela ob spremljavi festivalskega benda. Organiziran je avtobusni prevoz.

Prispevek za avtobus je 6,5 eurov ter vstopnica 5 eurov. Odhod iz Celja s stare avtobusne postaje ob 18. uri. Prijavite se na tel.: 031/369-598 (Ivan Hrastnik, kpl)

Skupnost bralcev dobre knjige

Ljubitelji dobre knjige se bomo zbrali v torek, 24. oktobra, ob 19. uri v župnijskih prostorih. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Očetova senca, ki jo je napisal poljski pisatelj Jan Dobraczynski (1910 – 1994). Na podlagi svetopisemskega besedila, apokrifnih spisov in bogate krščanske tradicije je ustvaril živo in nežno pripoved o Jezusovem redniku. Jožef je povsem običajen mladenič, poln življenjske moči, veselja in sanj. Ob začetku zgodbe se napoti v Nazaret, da bi našel dekle, ki bi ji podaril svoje srce. Zaljubi se v nežno Marijo, a pot do njegovih sanj prekine Božje povabilo. Celo življenje bo Jožef razpet med vlogo, ki jo je sprejel od Boga in željo po povsem običajnem človeškem življenju.


Današnja božja beseda