Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 30. nedelja med letom, žegnanjska – 29.10.2017

Oznanila 30. nedelja med letom, žegnanjska – 29.10.2017

Kategorija :Oznanila Vsi

Mesec november začenjamo s praznikom vseh svetih in spominom na rajne brate in sestre, s katerimi smo v življenju delili dobro in zlo. Ves mesec je zato posvečen prav spominu nanje. Z njimi se povezujemo v naših molitvah in daritvi svete maše. To je največji dar, ki ga moremo našim rajnim podariti na njihovo pot očiščenja in potovanja k popolni sreči pri Bogu. Je pa november tudi lepa priložnost, da se zazremo vase ter razmišljamo o našem potovanju v večnost. Krščanski pogled na svet in življenje nam govori, da je smrt le prag, ki ga človek mora prestopiti, da zaživi večnost, po kateri hrepeni. To je tisto blaženo upanje, ki nam govori, da se bomo z našimi dragimi rajnimi, s katerimi smo delili veselje in radost, pa tudi trpljenje in preizkušnje, nekoč zopet srečali in skupaj zaživeli veselje in večno radost. Naj nas to vzpodbuja, da bomo verjeli, da ni vseeno kako živimo in da se je v življenju vredno potruditi.
Marjan Jezernik, opat

Praznik Vseh svetih

V sredo na slovesen in zapovedan praznik Vseh svetih bodo poleg nedeljskih maš ob 15h molitve za rajne in blagoslov grobov na mestnem pokopališču in tudi na Golovcu. Ob 17h bomo v stolnici molili za vse naše rajne rožni venec. Pridružite se nam.

Spomin vseh duš v vicah

V četrtek na dan spomina vseh duš v vicah bomo z molitvijo posebno povezani z vsemi našimi rajnimi, ki so še potrebni naše molitve. Prav zaradi tega bomo pri vseh svetih mašah zanje molili.
Sv. maše bodo
– v stolnici ob 7h, 7.30 in 18h;
– Marijina cerkev ob 8h;
– Maksimilijanova cerkev ob 9h in 9.30.
Ob 14. uri bo sv. maša in molitve za rajne tudi na Teharskem spominskem parku.

Nedelja hvaležnosti in dobrote

Naslednja nedelja je zahvalna, ko se kristjani še s posebno hvaležnostjo zahvaljujemo Bogu za vse, kar nam skozi vse leto podarja. Naša zahvala pa ne bo popolna, če bomo mislili le nase. Hvaležni, da imamo vsakdanji kos kruha, moramo misliti na vse tiste, ki ga nimajo, na vse, ki živijo v stiski. Zato Karitas Celje prosi, da bi se na zahvalno nedeljo s svojo dobroto spomnili vseh, ki so v stiski. Svoje darove (hrano, pridelke, pa tudi denarne prispevke) lahko prinesete kar v cerkev na prostor, ki bo za to pripravljen, v zakristijo ali v župnišče ali pa kar na sedež Karitas.

V četrtek pred prvim petkom smo povabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, še posebno pol ure pred večerno sveto mašo, ko bo v ta namen molitvena ura;
Prvi petek: vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovemu srcu;
Prva nedelja: darovi so namenjeni obnovi in opremi novega pastoralnega centra naše župnije.
Iz petka na soboto bo nočno čaščenje Sv. Rešnjega Telesa.

Duhovna oskrba bolnih

V času, ko potrebujemo bolnišnico, pomislimo tudi na duhovno moč. Prav zaradi tega je tudi v Celju poskrbljena duhovna oskrba v bolnišnici. Za duhovno pomoč se obrnite na bolniškega kurata g. Antona Lavriča, ali na tel. 041346310. V bolnišniški kapeli, ki je odprta vsak dan, pa je redna sv. maša vsako nedeljo, praznike in sredo ob 19. uri.

Zakonci jubilanti

Na zahvalno nedeljo se bomo ob 10. uri pri sv. maši zahvalili tudi za dar zakonskega življenja vseh tistih, ki v tem letu obhajajo okrogli jubilej zakonske zveze. Zato vsi, zakonski jubilanti lepo povabljeni, da obnovite svoje poročne obljube. Po sv. maši ste vabljeni v župnijske prostore, kjer bomo vašemu jubileju tudi nazdravili.

Svetovalnica

vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Skupnost bralcev dobre knjige

Ljubitelji dobre knjige se bomo srečali v torek, 28.11.2017, ob 19. uri v župnijskih prostorih. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Pravi zaklad. Napisala jo je pisateljica Tessa Afshar, ki se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri štirinajstih letih preselila v Anglijo. Študij je nadaljevala v Ameriki, ki je postala tudi njej dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Knjiga pripoveduje o Judinji Sari, ki se je poročila s plemičem Darejem. Sčasoma je svojega moža vzljubila, a moževa ljubezen se ji je zdela nedosegljiva. Darej pa je še vedno dvomil o svoji ženi. Njegov nemir se je še poglobil, ko je spoznal, da je Sara pomagala bratrancu Nehemiju pri prizadevanjih za obnovo jeruzalemskega obzidja. Kralj je Dareju ukazal, da mora tudi on pri tem sodelovati, zato sta se s Saro odpravila na pot v domovino ljudstva Darejeve matere. Pot bo polna nevarnosti, sporov in neverjetnih spominov, ki bodo Dareju pomagali uvideti, da njegovo življenje vodi božja roka. Knjiga je izšla pri založbi Družina.

 


Današnja božja beseda