Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. adventna nedelja – 17.12.2017

Oznanila 3. adventna nedelja – 17.12.2017

Kategorija :Oznanila Vsi

»OZNANJAM VAM VELIKO VESELJE«

To veselje je za vse ljudi. Prižgano je bilo v eni izmed betlehemskih votlin. Angelska pesem z betlehemskih poljan je preprostim pastirjem oznanila čudež božične noči. Tudi mi moramo svoj notranji svet uglasiti na to čudovito nebeško melodijo. Samo tako bomo božično veselje mogli živeti tudi mi. Svetloba betlehemske luči je zasvetila tudi v naši župniji. Vsi imamo možnost, da jo ponesemo na svoje domove. Tako bodo tudi naše družine mogle sprejeti luč, ki naj bo simbol medsebojne povezanosti, zvestobe in miru, v znamenju katerega je potrebno plesti ljubeče družinsko gnezdo naših domov.

To vam voščimo vaši duhovniki in sodelavci!

SPOVEDOVANJE PRED PRAZNIKI

Od ponedeljka do sobote bo v naši cerkvi možno opraviti zakrament sv. spovedi dopoldan od 6.30 do 10. ure in popoldan od 16. ure do vključno večerne sv. maše.

BOŽIČNI BLAGOSLOV DOMOV IN DRUŽIN

V teh prazničnih dneh, ko so družine bolj skupaj, je priložnost za božični blagoslov družine in doma. Kdor bi to želel naj sporoči v župnišče. Duhovnik vas bo z veseljem obiskal.

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA

V Betlehem nas bodo letos popeljale zgodbe iz starega Adventnega koledarja o dečku Fabijanu. Med Božično devetdnevnico (16.12. do 24.12. pri večerni sveti maši) bomo pripravljali svoja srca na praznovanje Jezusovega rojstva. Vsak dan bomo pred oltar prinesli po eno figurico za jaslice, pri otroški božičnici, 24. decembra, pa bomo položili Novorojenega v jasli. Pri adventni delavnici so otroci naredili okraske, s katerimi bodo vsak večer krasili božično drevo v cerkvi. Otroke pa bo vsak dan čakalo veselo presenečenje.

SLOŠKOVO BRALNO PRIZNANJE

Bl. Anton Martin Slomšek je zapisal: »Mož beseda več velja kakor kup zlata.« Adventni čas nam ponuja mir in priložnost za dobro knjigo. Otroci so prejeli seznam knjig za Slomškovo bralno priznanje. Narisali bodo risbico za vsako prebrano knjigo in jih prinesli do 1. aprila k verouku.
Aleksandra Krznar, animatorka Slomškovega bralnega priznanja

SVETOVALNICA

vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
· Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
· Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 – 12.00 ure)

PRAZNOVANJE BOŽIČNE SKRIVNOSTI SVETI VEČER

V dneh, ki so pred nami skušajmo svoj notranji svet uglasiti na čudovito nebeško melodijo svetega večera. Naj bo to res večer, v katerem boste utrjevali medsebojne družinske vezi in v znamenju božične skrivnosti doživeli božje rojstvo v srcu vsake družine.

Ob 20h v stolni cerkvi sv. maša božične noči za otroke in družine. Pred mašo bo kratka božičnica.
Ob 22h v Marijini cerkvi sv. maša božične noči
Ob 24h v stolni cerkvi slovesna polnočnica.

BOŽIČ – SLOVESEN PRAZNIK GOSPODOVEGA ROJSTVA

Povabljeni smo, da tudi na praznik pri vseh svetih mašah praznujemo čudež Božjega rojstva.
Praznične sv. maše bodo: v stolni cerkvi ob 7h, 8h (škofova), 10h(g. opat), 11.30 in 18h; v Marijini cerkvi ob 9h

SVETI ŠTEFAN:

V torek – na praznik svetega Štefana bodo sv. maše kakor ob nedeljah. Ta dan je tudi državni praznik Dan samostojnosti. Popoldan ob 15. uri bo g. škof vodil slovesno somaševanje za božji blagoslov naše domovine. Vsi lepo povabljeni, še posebno voditelji našega mesta, političnih strank in javnega življenja. Večerne maše ta dan ne bo.

SVETI JANEZ EVAGELIST:

blagoslov vina

PRAZNIK SV. DRUŽINE

V nedeljo (31.12) je praznik sv. družine. Po 10. sv. maši bo blagoslov otrok. Starši pripeljite svoje otroke in jih zaupajte božjemu varstvu. Tako boste svojim otrokom podarili najlepšo doto, ki so jo še tako potrebni.

NOVO LETO – MARIJA BOŽJA MATI – DAN MIRU

prosili bomo za mir in hkrati prosili za blagoslov prihajajočega leta.

SVETI TRIJE KRALJI – GOSPODOVO RAZGLAŠENJE

na predvečer praznika bomo blagoslovili sol, vodo, kredo in kadilo; otroci naj na ta dan k jaslicam prinesejo svoje darove, ki so jih zbirali skozi ves adventni čas. Pri družinski maši ob 10h nas bodo obiskali Sveti trije kralji in nam prinesli božično sporočilo.

REDNI VEROUK

se zopet začne 8. januarja 2018


Današnja božja beseda