Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. navadna nedelja – 21.1.2018

Oznanila 3. navadna nedelja – 21.1.2018

Kategorija :Oznanila Vsi

Neprenehoma molite—da bi bili eno

Eden najlepših izrazov živega ekumenskega gibanja je prav gotovo molitev za edinost. Še posebno se to dogaja v vsakoletni molitveni osmini za edinost kristjanov od 18. do 25. januarja. Zato smo v teh dneh kristjani vsega sveta v mislih in molitvah najbolj povezani med seboj. Doživljamo, da je duhovni ekumenizem, to je molitev in življenje po evangeliju, najpomembnejše zedinjevalno dogajanje – to je duša ekumenizma. Bog, ki je izvir življenja, je tudi izvir upanja, da bomo po našem skupnem krstu znali stopiti na pot iskanja vidne edinosti Kristusovega telesa in bomo edinost Kristjanov znali sprejeti kot velik Božji dar.

Marjan Jezernik, opat

Slavilni večer

V petek, 5. januarja ob 19. uri, smo imeli v naši župniji in sicer v Elizabetini kapeli slavilni večer.S krščansko slavilno glasbo, smo se obračali k Njemu, ki nam daje odrešenje.

Zahvala vsem, ki so s svojim petjem in igranjem prispevali k lepemu slavilnemu večeru.

Zahvala tudi vsem, ki so pripravili prostor ter poskrbeli za pogostitev, prav tako pa tudi fotografinji, ki je poskrbela, da nas bodo fotografije spominjale na lep večer. Vsem skupaj in vsakemu posebej, Bog povrni!

Stolnina

Tudi letošnjo stolnino bomo uporabili za stroške kurjave v stolnici, zato se vsem priporočamo. Vsem, ki ste že velikodušno darovali, se iskreno zahvaljujemo.

Pozdravljeni, dragi međugorski romarji!

Z veseljem vam sporočam, da se bo letošnjeromanje h Kraljici miru v Međugorje zgodilo v času od petka, 15.06., zjutraj do nedelje,17.06.2018, zvečer.

Voditelj romanja bo Frenk Muzek, sobe bodo v že znanem Hotelu Flowers, avtobus bo velik, dnevi bodo dolgi, Međugorje pa bo v prazničnih pripravah na praznovanje 37. obletnice, ki se bo zgodila 25.06.2018.

Cena je ista kot lani in sicer:
odrasli 115 EUR,
5 – 12 let 85 EUR,
0 – 4 leta 55 EUR.

V ceno je vključen prevoz, vodstvo in namestitev z dvema polnima penzionoma – kot do zdaj.

Lepo vabljeni! In povabite še druge, ki bi morda želeli romati v Međugorje.

Vse dobro!
Matej Prepadnik
031 209 962

Ekumenska osmina

V četrtek, 25. januarja, bomo v naši stolnici zaključili z molitveno osmino za edinost vseh kristjanov. Somaševanje ob 18h bo vodil škof dr. Stanislav Lipovšek. Nato bo ekumensko molitveno srečanje s predstavniki različnih krščanskih cerkva. Res ste k temu ekumenskemu bogoslužju vabljeni vsi, ki le morete.

Nedelja Svetega pisma

Naslednja nedelja je nedelja Svetega pisma in smo povabljeni, da skupaj razmišljamo o pomenu in sporočilu temeljne knjige božjega razodetja. Iz bogatega sporočila knjige vseh knjig skušajmo živeti in usmerjati svoj življenjski korak.

Verski tisk

Mesec januar je mesec verskega tiska, zato naj bo to lepa vzpodbuda k odgovornosti za verske časopise, revije in knjige. Naj vsaj nekaj od tega doseže vsako družino. Še posebno bodimo pozorni na verski tednik Družina, ki nas vsak teden razveseljuje z zelo zanimivim branjem in novicami iz Cerkve na Slovenskem in vsega sveta.

Svetovalnica

vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

 

Slovenska škofovska konferenca in Aritours vas vabimo na romanje v Italijo RIM in VATIKAN, ob »Ad limina«

Obisk na grobu apostolov v Rimu »Ad limina apostolorum« je dolžnost, ki je naložena škofom osebno in izhaja iz stare navade, ki jo je v današnji obliki z odlokom določil papež Pij X. (31. decembra 1909).

Dolžnost vključuje obvezo škofov obiskati grobove apostolov Petra in Pavla ter se predstaviti rimskemu papežu, kar je izraz spoštovanja in škofovskega bratstva, dokaz vdanosti in pokorščine, ter hvaležnost apostolskemu sedežu za pomoč pri vodenju krajevne Cerkve.

Slovenski škofje bomo ta obisk opravili med 26. februarjem in 3. marcem 2018 in ob tej priložnosti bomo škofje skupaj maševali v štirih glavnih bazilikah (sv. Janez, sv. Pavel, Marija Snežna in sv. Peter).

Da ne bi škofje somaševali brez vas vernikov, vas vabim da se nam pridružite. 

msgr. Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit

CENA: 229 EUR

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), avdio guide sistem (slušalke), vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: vstopnina vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR), enoposteljna soba 50 EUR.

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.
Prijavnina: 13 EUR na pogodbo.
Odstopnina: 11 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si


Današnja božja beseda