Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila Jezusov krst, 7. 1. 2018

Oznanila Jezusov krst, 7. 1. 2018

Kategorija :Oznanila Vsi

Praznik Jezusovega krsta

Na današnji praznik Jezusovega krsta nam spregovori sam Bog in razodene svojega Sina z besedami: »Ta je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje!« Tako Bog pred ljudmi postavi Jezusa v službo odreševanja. Prav to je Jezus Kristus kot Mesija v pravem pomenu besede – božji služabnik, popolnoma predan božji slavi, ki govori: »Glej prihajam, da izvršim, o Bog, tvojo voljo!« S tem, ko obhajamo spomin Jezusovega krsta, pa se spominjamo tudi svojega lastnega krsta in skušamo ponovno obnoviti krstne obljube in zvestobo poslanstvu, ki smo ga pri krstu prejeli, saj smo prav takrat bili sprejeti v odrešenjsko dogajanje. Tako naj bo današnji praznik za nas vse lepa priložnost, da utrdimo svoje krščanske korenine. Božična skrivnost se z današnjim praznikom zaokroži v čudovito celoto odreševanja človeka. Čeprav s tem praznikom uradno zaključimo božično obdobje cerkvenega leta, pa bomo po stari slovenski navadi do praznika Svečnice še imeli v naši sredi jaslice in prepevali božične pesmi.

Marjan Jezernik, opat

Verouk

V tednu, ki je pred nami bomo začeli z rednim veroukom. Otroci in starši, ne pozabite na to. Sedaj po praznikih bomo z veroukom začeli takoj vestno in resno. Pri tem pa ne pozabite na obisk svete maše, ki je sestavni del verouka in prav gotovo najlepša priprava na življenje. Še posebej to velja za prvoobhajance in birmance, ki se v tem letu pripravljajo na svoj veliki praznik v življenju.

Čaščenje Najsvetejšega Rešnjega telesa

Največje duhovno in pastoralno prizadevanje naše župnijske skupnosti je prav gotovo vzpostavitev vsakodnevnega čaščenja Najsvetejšega zakramenta v naši stolnici, saj 13. januarja obhajamo že četrto obletnico rednega čaščenja. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste se odzvali povabilu, da že štiri leta pri tem sodelujete. Še posebna iskrena zahvala g. Mateju Prepadniku za tako skrbno in prizadevno vodenje tega tako pomembnega duhovnega dogajanja v naši župniji. Še naprej vabimo, da se tudi drugi pridružite molivcem. V soboto, 13. januarja, se bomo pri večerni sv. maši Bogu zahvalili za vse milosti, ki jih ob tem dogajanju prejemamo. Zato lepo vabljeni! Po zahvalni sveti maši pa lepo vabljeni v veliko učilnico našega župnišča, kjer nam bo Ljubiteljsko gledališče Teharje predstavilo igro Zorka Simčiča »LETA NIČ, EN DAN POZNEJE«. Po predstavi bo še družabno srečanje.

Srečanje ob svetem pismu

Nadaljevali bomo s srečanji ob Svetem pismu in se tako zopet poglabljali v skrivnost božje besede. Skupaj bomo skušali spoznati bogato sporočilo besede živega Boga in zajeti iz neusahljivega studenca božjega sporočila. Vabljeni smo, da se zopet srečamo v četrtek po večerni sveti maši v naši župnijski učilnici.

Verski tisk

Mesec januar je mesec verskega tiska, zato je to lepa vzpodbuda k odgovornosti za verske časopise, revije in knjige. Naj vsaj nekaj od tega doseže vsako družino. Še posebno bodimo pozorni na verski tednik Družina, ki nas vsak teden razveseljuje z zelo zanimivim branjem in novicami iz Cerkve na Slovenskem in vsega sveta.

Stolnina za leto 2018

V mesecu januarju zbiramo tako imenovano stolnino. Tudi letošnji prispevek za stolnino bomo uporabili za pokritje stroškov kurjave v cerkvi. Vsem, ki ste že velikodušno darovali, se zahvaljujemo. Hkrati pa se priporočamo tudi drugim, saj se zavedamo, kaj pomeni če nam je prijetno toplo.


Današnja božja beseda