Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5. nedelja med letom – 4.2.2018

Oznanila 5. nedelja med letom – 4.2.2018

Kategorija :Oznanila Vsi

VSI TE IŠČEJO

Jezus je čisto jasno povedal zakaj je prišel in kakšno je njegovo poslanstvo. “Zato sem prišel, da ozdravim vse, ki so skesanega srca in zberem razkropljene Izraelove ovce!” Evangelij današnje nedelje lepo govori, na kakšen način je Jezus uresničeval to poslanstvo. Še pred jutranjim svitom vstane, da bi končno mogel na samem moliti, a že ga dohitijo s sporočilom: “Vsi te iščejo!” Ne opravičuje se, da je hotel moliti in da nima časa, ampak takoj odide k ljudem, ki ga čakajo in so potrebni njegove pomoči in ljubeznive besede: “grem v bližnje kraje in trge, da bom tudi tam učil, kajti zato sem prišel”. Tako so se taki prizori ponavljali iz dneva v dan, povsod kamor je prišel.

Vsi te iščejo! Ali znamo Jezusa iskati tudi mi?

Vsak človek, ki se zave svoje prave podobe in bistva, si želi nekaj velikega. V sebi sluti, da mora človeku biti dana možnost za nekaj višjega. Doseči prav to nam omogoča Jezus, zato ga na dnu svoje duše vsi iščemo. Nekateri, ki se v sebi ne morejo zadovoljiti samo z vsakdanjim kosom kruha, z prerivanjem za stolčke, politični in družbeni ugled, se z vsem žarom podajo na pot tega iskanja. Drugi se niti ne zavedajo, da ga iščejo in ko ga najdejo, se jim odkrije čudoviti svet božje ljubezni in dobrote. Spet drugi pa to nenehno notranje hrepenenje po Bogu v sebi zatirajo in se mu nenehno upirajo, zato je v njih toliko nezadovoljstva in notranjega duhovnega trpljenja.

Marjan Jezernik, opat

OBLETNICA ČEŠČENJA EVHARISTIČNEGA JEZUSA

V soboto, 13. januarja, smo se z zahvalno sv. mašo, ki jo je vodil g. škof Stanislav Lipovšek, zahvalili za pretekla štiri leta celodnevnih češčenj evharističnega Jezusa v celjski stolnici in za vse milosti, ki smo jih po tem dogajanju prejeli. Po zahvalni sv. maši je Ljubiteljsko gledališče Teharje Celje v veliki učilnici, ki je bila scensko spremenjena v skromno hiško betlehemskih zakoncev, zaigralo predstavo avtorja Zorka Simčiča Leta nič, en dan potem, ki se je s svojim sporočilom močno dotaknila gledalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili veliko učilnico. Po predstavi smo si vtise o predstavi, svoja doživetja z evharističnim Jezusom, naše načrte za prihodnost in še veliko drugega podelili v prijetnem druženju. Tako smo zakorakali v peto leto tega lepega in milostnega dogajanja – češčenja evharističnega Jezusa v stolnici. Lepo vabljeni, da postanete stalni molivci pred evharističnim Jezusom in tako 1 od 168-ih ur, ki so nam dane vsak teden, podarite svojemu Gospodu.

Matej Prepadnik, koordinator Info: 031 209 962, cescenje@gmail.com

Informativni dnevi

Na Škofijski gimnaziji AMS in v Dijaškem domu AMS v Zavodu AMS v Mariboru, bosta prihodnji petek in soboto potekala informativna dneva. Osnovnošolci, ki se odločate o nadaljevanju svojega šolanja in si izbirate srednjo šolo, ste lepo vabljeni, da si ogledate življenje in delovanje katoliške gimnazije in dijaškega doma. V dijaškem domu sprejemajo tudi dijake, ki boste obiskovali katerokoli srednjo šolo v Mariboru.

Informativna dneva za študij na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani bosta v petek, 9. februarja ob 10.00 in 15.00 uri, ter v soboto, 10. februarja ob 10.00 v Ljubljani in v Mariboru – v Ljubljani na naslovu Poljanska cesta 4 in v Mariboru na naslovu Slovenska ulica 17.

Predavanje: »Ločen/a – kaj pa zdaj?«

Predavanje bo v kapucinskem samostanu, Breg 18, Celje, v torek, 6. februarja2018 ob 19h. Predaval bo p. dr. Viljem Lovše.

Srečanje ob svetem pismu

V četrtek se bomo po večerni sveti maši zopet srečali ob Svetem pismu. Vabljeni!

Svetovalnica

vabi vse, ki ste se znašli v stiski.

Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih. Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Skupnost bralcev dobre knjige

Bralci dobre knjige se bomo zbrali v torek, 20.2.2018, ob 19. uri v župnijskih prostorih in si izmenjali misli o prebrani knjigi Puščavska vrtnica. Pisatelj pater Branko Petauer je naš rojak, saj se je rodil v Celju leta 1961. Roman o življenju krščanske skupnosti v prvih stoletjih po Kristusovem rojstvu pripoveduje o znamenitem obdobju vladavine kraljice Zenobije (240–275) in njeni tragični usodi. V osrednjo pripoved pa je vtkana ljubezenska zgodba med trgovčevim sinom Johananom in kraljičino sužnjo Šošano. Knjiga je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi v zbirki Slovenske večernice 167.


Današnja božja beseda