Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. velikonočna nedelja – 22.4.2018

Oznanila 4. velikonočna nedelja – 22.4.2018

Kategorija :Oznanila Vsi

 DOBRI PASTIR DA ŽIVLJENJE ZA SVOJE OVCE 

Iz svetega evangelija po Janezu (Jn 10,11-18)

Tisti čas je Jezus rekel: »Jaz sem dobri pastir. Dobri pastir dá svoje življenje za ovce. Najemnik pa, ki ni pastir in ovce niso njegove, pusti ovce in zbeži, ko vidi, da prihaja volk, in volk jih pograbi in razkropi. Je pač najemnik in mu za ovce ni mar. Jaz sem dobri pastir in poznam svoje in moje poznajo mene, kakor Oče pozna mene in jaz poznam Očeta. Svoje življenje dam za ovce. Imam še druge ovce, ki niso iz tega hleva. Tudi te moram pripeljati in poslušale bodo moj glas in bo ena čreda, en pastir. Zato me Oče ljubi, ker dam svoje življenje, da ga spet prejmem. Nihče mi ga ne jemlje, ampak ga dajem sam od sebe. Oblast imam, da ga dam, in oblast imam, da ga spet prejmem. To naročilo sem prejel od svojega Očeta.«

MOLIMO ZA DUHOVNE POKLICE

Na današnjo nedeljo Dobrega Pastirja smo še posebno povabljeni k molitvi za nove duhovne poklice. Naša celjska škofija je še posebej nagovorjena, saj trenutno nimamo v bogoslovju nobenega bogoslovca. Združimo svoje molitvene moči in prosimo Jezusa dobrega Pastirja in sejalca dobrega semena, naj pošlje delavce na svojo žetev. Vaši darovi, ki ste jih danes darovali, bodo namenjeni za vzdrževanje bogoslovja.

POBOŽNOST NA ČAST SV. MARKU 

V sredo je praznik evangelista Marka. Po jutranji sv. maši bo v stolnici pobožnost na čast sv. Marku s procesijo in litanijami vseh svetnikov. Prosili bomo za lepo vreme, dobro letino in blagoslov pri delu. Lepo vabljeni. 

ZADNJA SOBOTA V MESECU APRILU 

Naslednja sobota je zadnja sobota v mesecu, zato bo v Marijini cerkvi ob 8h sveta maša. Lepo vabljeni. 

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA 

»Ko je Karel de Foucauld slednjič po Božji milosti razumel, da je Jezus, ki se je izročil na križu in ki je umrl, da bi nas rešil, resnično navzoč v Najsvetejšem zakramentu, zanj ni bilo nobenega dvoma več: pred hostijo, pred resnično navzočnostjo in skrajnim izrazom Kristusove ljubezni do nas ga je treba častiti in mu izkazovati svojo ljubezen. Nato je velik del svojega časa preživel pred Najsvetejšim zakramentom. Dneve in cele noči je bil pred Jezusom. Rekel je, da bi rad ‘vse svoje življenje preživel negiben pred Najsvetejšim zakramentom’. Kaj je počel pred Jezusom? Poslušajmo njegov odgovor: ‘Gledamo ga, povemo mu, da ga ljubimo; veselimo se, da smo pri njegovih nogah; rečemo mu, da bi tam radi živeli in umrli.’« (Nicolas Buttet, Evharistija, ljubezen svetnikov, str. 283-284) 

Termini, za katere bi potrebovali in zato neutrudno vabimo nove stalne molivce:
torek od 10. do 11. ure
petek od 14. do 15. ure
nedelja od 13. do 14. ure
nedelja od 15. do 16. ure
nedelja od 16. do 17. ure 

LEPO VABLJENI! 

Informacije in prijave: Matej Prepadnik, 

031/209-962, cescenje@gmail.com 

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE 

Bl. Anton Martin Slomšek je zapisal: 

»Mož beseda več velja kakor kup zlata.« 

Vse otroke, odrasle, starše, animatorje in duhovnike prijazno vabimo na zaključno prireditev Slomškovega bralnega priznanja 2017/18, ki bo v soboto, 5. maja 2018, med 9.30 in 15.30 na Ponikvi. 

Program srečanja:
 9.30–10.00: zbiranje v OŠ Blaža Kocena na Ponikvi
 10.00: uvodni pozdrav
 10.15: predstava »Čenča« dramske skupine Ostržek OŠ Dramlje
 10.45: podelitev priznanj
 11.15: malica
 11.45: lov na zaklad
 14.00: sveta maša v cerkvi sv. Martina na Ponikvi 

V popotnem nahrbtniku naj bosta jedača in pijača za malico/kosilo. Za prevoz bo poskrbljeno. 

Priznanja in nalepke za vsako prebrano knjigo pa bodo otroci prejeli ob sklepni slovesnosti, ki bo 10. maja 2018 pri večerni sveti maši. 

Prijave zbira ga. Aleksandra Krznar, animatorka Slomškovega bralnega priznanja na tel. 031 875 282 do 25.4.2018. 


Današnja božja beseda