Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 17. nedelja med letom – 29.7.2018

Oznanila 17. nedelja med letom – 29.7.2018

Kategorija :Oznanila Vsi

Kristus daje za vse kruha v obilju (Jn 6,1-15)

Tisti čas se je Jezus prepêljal na drugo stran Galilejskega, to je Tiberijskega jezera. Za njim je šla velika množica, ker je videla znamenja, ki jih je delal na bolnikih. On pa se je vzpel na goro in tam sédel s svojimi učenci. Blizu je bila pasha, judovska velika
noč. Ko je Jezus povzdignil oči in videl, da prihaja k njemu velika množica, je rekel Filipu: »Kje naj kupimo kruha, da bodo tile jedli?« To pa je rekel, ker ga je preizkušal; sam je namreč vedel, kaj bo storil. Filip mu je odgovóril: »Za dvesto denarijev kruha jim ne bi bilo dosti, da bi vsak dobil vsaj majhen kos.« Eden izmed njegovih učencev, Andrej, brat Simona Petra, mu je rekel: »Tukaj je deček, ki ima pet ječmenovih hlebov in dve ribi, a kaj je to za toliko ljudi?« Jezus je dejal: »Recite ljudem, naj sedejo.« Bilo pa je na tistem kraju veliko trave. Posedlo je torej kakih pet tisoč mož.

Tedaj je Jezus vzel hlebe, se zahvalil in jih razdélil med sedeče. Prav tako je razdélil tudi ribe, kolikor so jih hoteli. Ko so se najedli, je rekel svojim učencem: »Poberite koščke, ki so ostali, da kaj ne bo šlo v izgubo.« Pobrali so jih torej in napolnili dvanajst košar s koščki, ki so od petih ječmenovih hlebov ostali tistim, ki so jedli. Ko so ljudje videli, da je stóril znamenje, so govorili: »Ta je resnično prerok, ki mora priti na svet.« Ker je Jezus spoznal, da nameravajo priti in ga s silo odvêsti, da bi ga postavili za kralja, se je spet sam umaknil na goro.

Porcijunkula

2. avgusta se vsako leto spominjamo posvetitve cerkve Marije angelske ali Porcijunkule v Assisiju, kjer je sv. Frančišek prejel toliko milosti in razodetij. Na ta dan je v vseh samostanskih cerkvah Frančiškovih sinov praznik imenovan Porcijunkula. Tudi kapucini v Celju vabijo na ta dan v cerkev sv. Cecilije. Svete maše bodo: ob 7.00, 8.00, 9.30, 11.00 in 18.00. Ob 8. uri bo sveto mašo daroval celjski škof Stanislav Lipovšek, ob 9.30 pa novomašnik Matic Lesjak. Vse dopoldne bo priložnost za sveto spoved in eno uro pred večerno mašo.

BOŽJA POTA NISO NAŠA POTA

Pred štirimi leti je svojo duhovniško pot začel orati prav v naši župniji naš g. kaplan Ivan Hrastnik. Z vso vnemo svoje duhovniške gorečnosti je poprijel za plug in oral brazde v vinogradu naše stolne župnije. Ni se ustrašil nobenega bremena, ampak je z veselim pogumom sejal božje seme, ga obdeloval in gojil, da bi obrodilo stoteren sad. Hvaležni za vse, kar nam je velikodušno daroval, mu kličemo božjega blagoslova v njegovem življenju kamor koli ga pošilja božja Previdnost. G. IVAN, s pogumom, ponižnostjo in ljubeznijo skušaj graditi svojo duhovniško pot!

Na njegovo mesto za novega našega kaplana pa s 1. avgustom prihaja g. Matic Lesjak – letošnji novomašnik. V duhovnem in pastoralnem poslanstvu v naši župniji mu želimo veliko veselja in Božjega blagoslova.

1. četrtek – pol ure pred večerno sv. mašo bomo molili za nove duhovne poklice;

1. petek – po jutranji in pred večerno sv. mašo pobožnost na čast Jezusovemu srcu

1. sobota – ob 8h v Marijini cerkvi sv. maša in pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu;

V noči iz petka na soboto bo nočno čaščenje Svetega rešnjega telesa. Vabljeni!


Današnja božja beseda