Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 32. nedelje med letom 11. 11. 2018

Oznanila 32. nedelje med letom 11. 11. 2018

Kategorija :Oznanila Vsi

Memento mori!

V mesec november smo vstopili z obhajanjem slovesnega praznika vseh svetih in naslednjega dne s spominom vseh vernih rajnih. Ti dnevi nas spominjajo, da Bog želi, da je drugi dom vsakega izmed nas v Nebesih. Prosimo Boga, da bi bil del naše poti do Nebes opravljanje vsakodnevnih dejavnosti iz ljubezni do Boga in do drugih. Celoten mesec november je namenjen spominu ljudi, ki so že umrli. Izkoristimo to spodbudo Cerkve in pomislimo, kaj lahko mi v našem življenju spremenimo na boljše inpredvsem, kako lahko okrepimo našo vero kje se lahko še bolj potrudimo v ljubezni do Boga in bližnjega, ker nikoli točno ne vemo, kdaj se bomo poslovili s tega sveta. Zato če se moramo komu opravičiti ali mu kaj odpustiti, ne odlašajmo. In tudi če potrebujemo spoved, ne odlašajmo, Jezus je usmiljen in te čaka, a je hkrati pravičen. »V nebesih [bo] večje veselje nad enim grešnikom, ki se spokori, kakor nad
devetindevetdesetimi pravičnimi, ki ne potrebujejo pokore.«
(Lk 15, 7)
Izkoristimo pa tudi spodbudo molitve za naše umrle. Katekizem Katoliške cerkve je jasen, da tisti »ki umrejo v Božji milosti … a so nepopolno očiščeni … po smrti trpijo očiščevanje« (KKC 1030) v vicah. K očiščenju in pripravi njihovih duš na srečanje z Bogom jim lahko pomagamo prav mi: z molitvami, darovanjem svetih maš, različnimi žrtvami, postom in dobrimi deli. Bodimo preudarni in naj nas dejstvo minljivosti našega življenja ne mori, temveč spodbuja k pametnemu koriščenju vsakega dneva našega življenja.

Matic Lesjak, kpl

Mesec november

Ves ta mesec obhajamo spomin na naše drage rajne, se z njimi povezujemo z lepo mislijo in spominom, še posebno pa z molitvijo in spominu pri svetih mašah. Tako smo vsi skupaj povezani v skrivnost verujočih, ki verujejo v večno življenje in srečo pri Bogu.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od
16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po
telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00
do 12.00 ure).

Srečanje ob Svetem pismu

Vsi tisti, ki bi se želeli še bolj poglabljati v skrivnost Svetega pisma, spoznavati njegovo duhovno sporočilo, po njem živeti in poglobiti svojo vero, ste lepo povabljeni, da se nam pridružite v četrtek, po večerni sveti maši, v župnijskih prostorih.

Srečanje ključarjev in članov ŽPS

V torek ob 19h bo v župnijskih prostorih redno mesečno srečanje članov ŽPS in ključarjev. Vabljeni!

Zakonci jubilanti

Naslednjo nedeljo se bomo ob 10. uri pri sveti maši zahvalili za dar zakonskega življenja vseh tistih, ki v tem letu obhajajo okrogli jubilej zakonske zveze. Zato vsi, zakonski jubilanti lepo povabljeni, da obnovite svoje poročne obljube. Po sveti maši ste vabljeni v župnijske prostore, kjer bomo vašemu jubileju tudi nazdravili.

Skupnost bralcev dobre knjige

Bralci dobre knjige se bomo srečali v torek, 27.11.2018, ob 19. uri v župnišču in si podelili misli o prebrani knjigi Sulica, ki jo je napisal Louis de Wohl. Knjiga ni samo razširjeno poročilo o evangeljskih dogodkih. Je napeta in doživeta pripoved o najbolj pretresljivih trenutkih Jezusovega življenja. Opisuje vrvež v palačah cesarskega Rima, ki so se dušile v preobilju in mladega vojaka Kasija Longina, ki ga je sovraštvo oblastnikov porinilo na zelo viharno življenjsko pot. Oriše Palestino, Poncija Pilata, člane judovskega vélikega zbora in druge evangeljske osebe. Golgota pomeni vrhunec izdajstva, ljubezni in odrešenja. Pod križem se je Longin spreobrnil. Zagrenjeni in maščevalni vojak je kot priča Jezusovega vstajenja končno našel pravi mir in veselje. Knjiga je izšla pri založbi Družina.


Današnja božja beseda