Župnija Celje – Sv. Danijel

UTRINKI Z DUHOVNIH VAJ BIRMANCEV

UTRINKI Z DUHOVNIH VAJ BIRMANCEV

UTRINKI Z DUHOVNIH VAJ BIRMANCEV

Birmanci naše župnije so imeli pretekli konec tedna duhovne vaje. Prisluhnimo nekaterim pričevanjem naših animatorjev: Na duhovnih vajah smo z birmanci spoznavali kako biti pristen mlad kristjan. Izvedeli smo veliko za življenje koristnih stvari, med drugim tudi, da Božje zapovedi niso le pravila, ki bi se jih bilo treba držati, da pridemo v nebesa; to so namreč bolj nekakšne markacije, ki nam kažejo pravo pot – če se jih ne držimo, se lahko kaj hitro zgodi, da se na poti v večno kraljestvo izgubimo. Birmansko leto smo tako začeli na čudovit način, vsi pa se že veselimo prihodnjih srečanj!

Anej

Vaje za birmance so se prilagodile v prijetno ohlajenem okolju Vrbja. Zaradi presenetljivega znanja birmancev smo morali konstantno spreminjati potek dneva. Vrhunec naših vaj je bila adoracija, na katero smo se skrbno pripravili s spovedjo. V nedeljo pa zaključili z nedeljsko sveto mašo.

Bruno

Na birmanskih duhovnih vajah smo na zabaven način in preko igre spoznavali kako lepo je biti mlad kristjan. Imeli smo se zelo lepo in uživali smo tudi med prostim časom in druženjem.

Hana


Današnja božja beseda