Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. adventne nedelje

Oznanila 3. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

SPOVED PRED PRAZNIKI

Kdo sem?

Janez Krstnik je o sebi jasno spregovoril: »Jaz nisem Kristus. Sem glas vpijočega v puščavi. Pripravite pot Gospodu!« Veličina adventnega preroka Janeza Krstnika ni le v njegovem odličnem poslanstvu, da pripravlja pot Gospodu, ampak prav tako v njegovem nesebičnem in ponižnem mnenju o samem sebi. Njegova ponižnost je prav gotovo  občudovanja vredna. Kaj če bi si v adventnem času tudi mi kdaj zastavili vprašanje o samem sebi: Kdo sem? Iskreno si moramo odgovoriti: Za koga imam samega sebe? Precenjevanje samega sebe je tudi danes marsikje vir in vzrok neštetih razprtij, zagrenjenosti in medsebojnih prepirov. Advent je prav gotovo lepa priložnost, da se iskreno vprašamo: Kdo sem? Da spoznamo resnico o samem sebi. Da ne bomo kakor na gledališkem odru, kjer igralci igrajo vse kaj drugega, kakor so sicer v življenju. Ta ponarejenost in pretvarjanje, ta neiskrenost in igra ustvarja nezaupanje, greni življenje in podira mostove, ki naj bi nas sicer povezovali in družili.
Kdo sem?
Vsaj za nekaj trenutkov bi se človek v adventu moral poglobiti v to vprašanje in si nanj iskreno tudi odgovoriti, potem bi naše vijugaste poti med nami in do Boga bile kmalu zravnane. Poti bi bile odprte in pripravljene za božični čudež. Potem bi zagotovo naša srca bila pripravljena, da postanejo zibelke za Boga, ki se nam rojeva.

Marjan Jezernik, opat

Luč miru iz Betlehema

Kakor vsako leto bo tudi tokrat k nam prišla luč miru iz Betlehema. Slovesno jo bodo prižgali v naši cerkvi v nedeljo pri sveto maši ob 10h. V nedeljo bo Betlehemska lučka na voljo vsem pri vseh mašah. Skavti vam bodo lučke ponudili pri vseh mašah pred cerkvijo, nato pa jo boste mogli prižgati pri goreči sveči v cerkvi in jo nato odnesti na svoje domove. Odnesete jo lahko tudi na grobove naših rajnih, kot simbol večne luči.

Adventni čas

Naj bo za nas vse to čas poglobljenega duhovnega življenja in pričakovanja božjega rojstva. Opravimo adventno ali božično spoved. Pravi čas poskrbimo, da bodo tudi naši preizkušeni ter bolni bratje in sestre za praznike prejeli zakramente. Ta teden nam sporočite, kje vse jih lahko obiščemo.

Verski tisk

Prav je, da ima vsaka krščanska družina na svojem domu kakšen verski list ali revijo, saj bomo le tako storili vse, da bi poglobili svojo vero. Obnoviti bo potrebno letno naročnino za verski tisk za naslednje leto 2013. Kdor ne more vsega naenkrat, lahko poravna naročnino v dveh obrokih. V naši župnijski pisarni imamo na voljo Družinsko pratiko, razne koledarje in božične voščilnice.

Božična devetdnevnica

Začenjamo z božično devet dnevnico, ki jo bomo imeli vsak dan med jutranjo in pred večerno sv. mašo. Lepo vabljeni, da se skupaj pripravimo na božične praznike.

Spovedovanje pred prazniki

V tednu, ki je pred nami, bo v naši cerkvi od srede naprej možno opraviti zakrament sv. spovedi dopoldan od 630 in med jutranjo sv. mašo ter popoldan od 16. ure do vključno večerne sv. maše.

Svetovalnica

vabi vse, ki ste se znašli v stiski. Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih. Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).


Današnja božja beseda