Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila nedelje Jezusovega krsta

Oznanila nedelje Jezusovega krsta

Kategorija :Oznanila Vsi

Na današnji praznik Jezusovega krsta nam spregovori sam nebeški Oče, ki nam razodeva svojega Sina: »Ta je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje!« S tem, ko obhajamo spomin Jezusovega krsta, se spominjamo svojega lastnega krsta in imamo tako priložnost, da ponovno obnovimo krstne obljube in utrdimo zvestobo poslanstvu, ki smo ga pri krstu prejeli. Tako naj bo današnji praznik lepa priložnost, da utrdimo svoje krščanske korenine. Božična skrivnost pa se z današnjim praznikom zaokroži. Čeprav s tem praznikom uradno zaključimo božično obdobje cerkvenega leta, pa bomo postari krščanski navadi do Svečnice še imeli v naši sredi jaslice in prepevali božične pesmi.

Marjan Jezernik, opat

Mesec verskega tiska
Mesec januar je mesec verskega tiska, zato je to lepa vzpodbuda k odgovornosti za verske časopise, revije in knjige. Naj vsaj nekaj od tega doseže vsako družino. Še posebno bodimo pozorni na verski tednik Družina, ki nas vsak teden razveseljuje z zelo zanimivim branjem in novicami iz Cerkve na slovenske in vsega sveta.

Bralci dobre knjige
Za nami so božično-novoletni prazniki, ko smo imeli malo več časa tudi za dobre knjige. Naše naslednje srečanje bo že v novem letu, 29.1.2019, ob 19. uri v župnišču. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Pogumni, ki jo je napisal Randy Alcorn. Knjiga opisuje skupino policistov, ki poskuša vsak dan po najboljših močeh varovati ljudi. Svoje delo opravljajo častno in prizadevno. Po službi pa se morajo soočiti z izzivi, na katere nihče izmed njih ni zares pripravljen, kako biti dober mož in oče. Ko enega izmed njih doleti družinska tragedija, se mora on in za njim še ostali kolegi soočiti s svojo odgovornostjo, nalogami in strahovi. Tako nastane prisega, s katero se možje pred Bogom in svojimi družinami zavežejo, da bodo odgovorno in pogumno živeli in izpolnjevali svoje dolžnosti kot očetje in možje. Ali jih lahko to približa Bogu … in njihovim otrokom? Slomškovo bralno priznanje Letos nas spodbuja misel bl. Antona Martina Slomška: »Bodi v svoji besedi resničen, v dejanju pravičen.« Na zloženki SBP najdete seznam knjig za otroke, razporejenih v štiri starostne skupine, po svoji presoji pa lahko dodate tudi dela, ki se vam zdijo, da sledijo Slomškovi spodbudi »Le kaj pametnega si izvolite v branje, da ne boste časa in denarjev izgubljali, si pošteno srce in pamet kalili.«Otroci bodo narisali risbice o prebranih knjigah in jih prinesli k verouku do aprila. Ob koncu veroučnega leta bodo prejeli priznanja in nalepke za tri prebrane knjige. Tisti, ki bodo prebrali štiri ali več knjig, pa bodo dobili še zlato nalepko. Na Slomškovi Ponikvi pa bo sklepna prireditev SBP za otroke v soboto, 18. maja 2019. Želim vam vse dobro v letu 2019 in veliko veselja ob branju dobrih knjig.

Aleksandra Krznar, animatorka SBP

Stolnina
V mesecu januarju zbiramo stolnino, kot vaš prispevek za župnijo. Tudi to leto bomo vaše prostovoljne darove uporabili za stroške gretja v stolnici in učilnicah. Za vsak vaš dar se vam že v naprej zahvaljujemo.


Današnja božja beseda