Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. nedelje med letom

Oznanila 4. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Nasveta papeža Frančiška za vsakdanje življenje

Ta teden mi je v roke prišel simpatičen videoposnetek papeža Frančišča, kjer ga novinarka vpraša: »Sveti oče, povejte nam kak nasvet, ki nam bi pomagal boljše živeti vsakdanje življenje!« Papež svetuje: »Omenil bi dve stvari: Nasmeh, Smisel za humor. Nasmeh je cvet srca. Zmožnost nasmehniti se zastonj in brez skritih namenov. Povedal vam bom nekaj osebnega. Že več let po molitvi hvalnic molim posebno molitev sv. Tomaža Moora za smisel za humor. Že sama molitev se že začne na način, ki nas spodbudi k smehu: Daj mi Gospod, dobre prebave, a še prej tudi nekaj za prebaviti …« Molitev se nadaljuje: »Daj mi dušo, ki ne pozna dolgočasja, godrnjanja in vzdihovanja ter objokovanja, niti pretiranega stresa, saj me le ta hromi. Daj mi, o Gospod, dober smisel za humor. Podeli mi milost, da bom sposoben razumeti šalo s katero bom v življenju odkril nekaj pravega veselja, ki ga bom zmožen deliti z drugimi.« Naj nam zgled papeža Frančiška in priprošnja sv. Tomaža Moora pomagata, da naša življenja in življenja naših bližnjih popestrimo s čim več iskrenimi nasmehi in dobrim smislom za humor.

Matic Lesjak, kpl

30. januarja je bila 200-letnica rojstva Ignaca Orožna (1819-1900)
Osrednja knjižnica Celje ob 200-letnici rojstva Ignacija Orožna, duhovnika in zgodovinarja, stolnega prošta, apostolskega protonotarja in zgodovinarja, avtorja Celske kronike in enega izmed pionirjev zgodovinopisja v slovenskem jeziku, vabi na ogled razstave, ki bo na ogled v drugem nadstropju knjižnice do 28. 2. 2019. Avtorica razstave: Alenka Hren Medved
Prijazno vabljeni!

Bralci dobre knjige
Naše srečanje bo v torek, 26.2.2019, ob 19. uri v župnišču. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Na obalah spomina, ki jo je napisala Jožica Janežič. To je že 168. knjiga Slovenskih večernic, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi. V avtobiografskem zapisu spremljamo avtorico od njenega otroštva na Primorskem v času fašizma, nacizma in komunizma do odhoda v Avstralijo in Ameriko. Avtorica z vso iskrenostjo izpiše tako svoje lepe kot hude izkušnje, uspehe in padce, vselej pa tudi moč, ki ji pomaga naprej, da z lastnim trudom in z Božjo pomočjo uresniči svoje upravičeno hrepenenje po izpolnjenem življenju.

Vabilo na srečanja gibanja »Vera in Luč«
Svečnica je praznik Luči. Zato na ta dan praznuje tudi »Vera in Luč«, ki je mednarodno duhovno gibanje skupin oseb z motnjami v duševnem razvoju, njihovih staršev in prijateljev, zlasti mladih. V naši dekaniji se ta skupina sestaja enkrat mesečno in sicer v župniji Celje – Sv. Duh. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se skupini pridružite: ali kot prijatelj, ali pa kot družina, če imate morda v družini koga z motnjami v duševnem razvoju. Veseli bomo, da lahko skupaj obogatimo drug drugega. Kdor se želi pridružiti, naj se obrne na voditeljico naše dekanije ga. Beti Jecl, mobilni telefon:
041/593-540.
Vsako srečanje nam je vsem vzpodbuda, da ne obupamo. Staršem, ki imajo otroke z motnjami v duševnem razvoju pa v pomoč, da niso sami na tej barki, temveč skupaj s prijatelji in Jezusom. Za vse, ki gibanja Vera in Luč ne poznajo pa priložnost, da se priključijo in zaživijo Jezusovo vabilo: PRIDI, OSTANI in POJDI. Torej:

• prihajajte na srečanja,

• vztrajajte, kljub preizkušnjam, premagujte ovire na poti do drugega, saj se tako naučimo sprejemati drugačnost in edinstvenost vsakega izmed nas ter

• pojdite in oznanjajte tudi ostalim to življenje, ki ga živimo v skupnosti, da slišijo veselo oznanilo o miru, ljubezni, sprejetosti, prijateljstvu, odprtosti, kar pa je izvir življenja za druge.

»Mogoče ni vsak poklican k temu, da bi v življenju delal velike stvari, da bi sijal kot sonce, a vsakdo je poklican, da ljubi in se ljubi, vsak tam, kjer je, kakršen je, s svojimi slabostmi in hibami.« (Jean Vanier)

Srečanje za starše 3.razreda
Srečanje za starše 3.razreda bo v torek, ob 16.30 uri. Otroci naj se zberejo že ob 15.uri, da pomagajo pripraviti srečanje. s. Josipa Jurić FMM, katehistinja


Današnja božja beseda