Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5 nedelje med letom

Oznanila 5 nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Z Bogom začni vsako delo »Celo noč smo se trudili, pa nismo nič ujeli; toda na tvojo besedo bom vrgel mreže v vodo!« Tako je v evangeliju današnje nedelje Peter izpovedal svoje zaupanje in vero v Jezusa. To zaupanje je rodilo obilen blagoslov. Ujeli so množico rib. Vera in zaupanje v Boga vedno rojeva blagoslov. Vsi poznamo pregovor: »Z Bogom začni vsako delo pa bo dober tek imelo!« Vedno se moramo zavedati, da je vsako naše prizadevanje prazno, če ga ne blagoslavlja Bog. V nas mora biti več velikodušnosti, več tveganja in zaupanja v Božjo Modrost. Pustimo se uloviti Božjemu Ribiču in upati kjer drugi obupujejo, delati in se boriti ne da bi računali le na svoj dobiček, odpuščati čeprav mnogi ne odpuščajo, ljubiti še posebej tam kjer drugi ne ljubijo. Samo takrat kadar bo v nas več te pristne krščanske drže, bomo znali odgovoriti na božje povabilo in klic. Pameten človek sicer ne tvega na slepo, toda na božji klic, na njegovo besedo in vabilo, moramo vedno tvegati, kajti kar Bog stori vse prav stori. Prav to je tisto zaupanje, po katerem hrepeni tudi današnji človek. Mi kristjani smo poklicani, da danes odgovorimo na božji klic ter odidemo v življenje z zavestjo, da je na božje vabilo vredno tvegati.

Marjan Jezernik, opat

Srečanje ŽPS in ključarjev

V torek bo ob 19h v župnijskih prostorih redno mesečno srečanje članov ŽPS in ključarjev.

Srečanje ob svetem pismu

V četrtek se bomo po večerni sveti maši zopet srečali ob Svetem pismu. Vabljeni! Molitveno srečanje za duhovne poklice Novi duhovni poklici so prav gotovo še posebno za celjsko škofijo velika duhovna stiska. Več kot tretjina župnij je namreč brez rednega dušnega pastirja. V bogoslovju pa trenutno nimamo nobene ga bogoslovca. Zato smo še toliko bolj povabljeni, da poglobljeno molimo za nove duhovne poklice. Vsako tretjo nedeljo v mesecu se ena dekanija Celjske škofije zbere popoldan ob 15.00 v naši Marijini cerkvi, da bi molili za nove duhovne poklice. Naslednjo nedeljo je na vrsti naša celjska dekanija. Zato smo še toliko bolj povabljeni, da se v nedeljo popoldan ob 15.00 v naši Marijini cerkvi zberemo v čim večjem številu. Tako bomo pokazali, da nam ni vseeno, kako bo z duhovnimi poklici danes in v prihodnosti.

Bralci dobre knjige

Naše srečanje bo v torek, 26.2.2019, ob 19. uri v župnišču. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Na obalah spomina, ki jo je napisala Jožica Janežič. To je že 168. knjiga Slovenskih večernic, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi. V avtobiografskem zapisu spremljamo avtorico od njenega otroštva na Primorskem v času fašizma, nacizma in komunizma do odhoda v Avstralijo in Ameriko. Avtorica z vso iskrenostjo izpiše tako svoje lepe kot hude izkušnje, uspehe in padce, vselej pa tudi moč, ki ji pomaga naprej, da z lastnim trudom in z Božjo pomočjo uresniči svoje upravičeno hrepenenje po izpolnjenem življenju.

Otroci za otroke

Misijonsko središče Slovenije se v imenu otrok iz misijonov zahvaljuje otrokom iz naše župnije, ki ste v adventni akciji »Otroci za otroke – Z Baragovim navdušenjem – za Jezusom!« zbrali 285,08 €. Hvala za vsak vaš dar! »Bog ljubi veselega darovalca.« (2Kor 9, 7) Naj ne bo le advent, temveč celo leto priložnost, da z veselim srcem delimo skromne darove, ki pomagajo našim bližnjim.

Za omenjeno akcijo je naša župnija na koncu oddala 400,00 €.

Del pesnitve »Krst pri Savici«

De pravi Bog se kliče Bog ljubezni, de ljubi vse ljudi, svoje otroke, de zemlja, kjer vijó viharji jezni, je skušnje kraj, de so naš dom visoke nebesa, de trpljenje in bolezni z veseljam vred so dar njegove rôke, de čudno k sebi vód’ otroke ljube, de ne želi nobenega pogube. De ustvaril je ljudi vse za nebesa, kjer glorja njega sije brez oblaka, oko ni vidlo, slišale ušesa veselja, ki izvoljene tam čaka, de spróstenim bo vseh težav telesa se srečnim izpolnila volja vsaka, de bodo tamkej božji sklepi mili té, ki se tukaj ljubijo, sklenili.

Posebna ponudba tednika Družina

Častnik Družina je spremenil oblikovno podobo. Ob tej priložnosti imajo vse župnije po Sloveniji posebno ponudbo. Tudi naša župnija ima na razpolago še nekaj naročilnic, ki jih lahko izpolnite v župnijski pisarni. Z naročilnico boste soglašali, da v prihodnje želite zastonj prejeti tri izvode prenovljene Družine, ob oddaji naročilnice pa boste v dar dobili še knjigo Praznične dobrote. Naročilnica vas ne obvezuje, da boste Družino naročali tudi v prihodnje, a je lahko priložnost, da se za to odločite.


Današnja božja beseda