Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 7. nedelje med letom

Oznanila 7. nedelje med letom

Kategorija :Vsi

ODPUŠČATI IN LJUBITI ZA VSAKO CENO

Človek stare zaveze, neodrešen v pričakovanju prihoda Jezusa Kristusa, pozna le: »ZOB ZA ZOB, GLAVO ZA GLAVO«. Za odrešenega novozaveznega človeka, pa z Jezusovim prihodom veljajo besede današnjega evangelija: »LJUBITE SVOJE SOVRAŽNIKE, DOBRO DELAJTE TEM, KI VAS ČRTIJO, BLAGOSLAVLJAJTE TISTE, KI VAS KOLNEJO, MOLITE ZA TISTE, KI VAS OBREKUJEJO … «. Jezus odpuščanja in ljubezni ne prikazuje kot nekaj junaškega, kar bi bilo pridržano in mogoče samo svetnikom, ampak kot čisto vsakdanjo dolžnost, ki veže vsakega kristjana. »Če ljubite tiste, ki vas ljubijo, če odpuščate tistim, ki vam odpuščajo, kakšno zasluženje imate?« To razmeroma z lahkoto delajo mnogi ljudje. Na takšen način ljubezen in odpuščanje postavljamo na raven trgovine. Če boš ti meni odpustil in me boš imel rad, bom odpuščal in imel rad tudi jaz tebe. Kristjan ne sme in ne more ravnati po načelu tistih, ki jih še ni razsvetlila luč evangelija. Gre torej za tisto »obilnejšo pravičnost«, ki jo vnema ljubezen, katero je Jezus ne le učil, ampak jo je tudi sam prvi tudi živel in zanjo daroval celo svoje življenje.

Marjan Jezernik, opat

Četrtek pred prvim petkom

Pol ure pred večerno sveto mašo molitvena ura za duhovne poklice. Prvi petek – Vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovemu srcu. Prva sobota – ob 8. uri v Marijini cerkvi sveta maša in pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu.

Srečanje ob Svetem pismu

V četrtek po večerni sveti maši se bomo zopet preživeli nekaj časa ob Svetem pismu. Povabljeni smo, da s predanostjo posvetimo nekaj trenutkov za razmišljanje o skrivnosti svetopisemskega sporočila.

Bralci dobre knjige

Naše srečanje bo v torek, 26. 2. 2019, ob 19. uri v župnišču. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Na obalah spomina, ki jo je napisala Jožica Janežič. To je že 168. knjiga Slovenskih večernic, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi. V avtobiografskem zapisu spremljamo avtorico od njenega otroštva na Primorskem v času fašizma, nacizma in komunizma do odhoda v Avstralijo in Ameriko. Avtorica z vso iskrenostjo izpiše tako svoje lepe kot hude izkušnje, uspehe in padce, vselej pa tudi moč, ki ji pomaga naprej, da z lastnim trudom in z Božjo pomočjo uresniči svoje upravičeno hrepenenje po izpolnjenem življenju.

NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA
prvi petek in prva sobota

V petek, 01.03.2019, od 21. ure, do sobote, 02.03.2019, do 7. ure, bo potekalo nočno češčenje Najsvetejšega. Cerkev je od 21. ure dalje zaklenjena, zato so menjave nočnih častilcev pri stranskih vratih predvidene ob 21., 23., 1., 3. in 5. uri. Vsi lepo vabljeni! PRIJAVE NISO POTREBNE. Lepo vabimo k sodelovanju nove stalne molivce, še posebej za: sobota od 8. do 9. ure Informacije in prijave:
031 209 962

Tokrat vam predstavljamo eno največjih skupin v naši župniji,
SKAVTE stega Celje 2.

V naši župniji skavti neprekinjeno delujemo že od leta 1999, letos je torej za
nas prav posebno leto, saj praznujemo 20. obletnico ustanovitve. Naš steg
trenutno šteje kar 123 aktivnih članov iz naše in sosednjih župnij, redno se srečujemo vsako soboto, sicer pa za otroke organiziramo tudi jesenovanja, nekaj celodnevnih izhodov, zimovanja in poletne tabore. Otroci in mladi so razdeljeni v štiri starostne skupine in sicer najmlajši bobri in bobrovke, nekoliko starejši volčiči in volkuljice, izvidniki in vodnice ter bodoči voditelji popotniki in popotnice. Otroke vodi 17 voditeljev, ki smo združeni v skupnost voditeljev SKVO, redno se srečujemo na sestankih in srečanjih, kjer načrtujemo aktivnosti, oblikujemo vzgojne namene ter se izobražujemo na različnih področjih. Pri nas so aktivni tudi odrasli skavti in sicer bratovščina Danijelovih sov. Naš cilj je, da otroke in mlade preko različnih aktivnosti spodbudimo k aktivnemu preživljanju prostega časa. Na srečanjih se učimo novih spretnosti in veščin, kot so postavljanje šotorov, ognjev, orientacija v naravi; skrbimo za svoje zdravje s pohodi, športnimi igrami in zdravo prehrana; skrbimo za okolje; se zabavamo s petjem skavtskih pesmi ter igranjem kitare, seveda pa pri naših aktivnostih ne pozabimo na molitev, razmišljanje o Bogu ali na Sveto mašo. Vabimo vas, da nas spremljate tudi na naši spletni oz. Facebook strani (https://www.facebook.com/celje2), kjer redno objavljamo fotografije z naših srečanj
in dogodkov.


Današnja božja beseda