Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 1. postne nedelje

Oznanila 1. postne nedelje

Kategorija :Vsi

»Ako si božji Sin…«
»Ako si božji Sin, reci, naj bodo ti kamni kruh …« V skušnjavah s katerimi se spopada Jezus na začetku svojega javnega delovanja, se nam odkrivajo vsa nerešljiva zgodovinska nasprotja človeške narave na zemeljski površini. Že v raju, na začetku človeške zgodovine se začenja ta skušnjava: biti kakor Bog. Drevo spoznanja dobrega in hudega, ta zapeljivi sad, dober za jed in prijeten za pogled … Človek vedno znova naseda in se daje zapeljati: »Poskusi, vzemi ugrizni in uživaj, saj boš kakor Bog…« »Ako si božji Sin, vrzi se dol …« Kakšen je človeški napuh, biti sam sebi dovolj – samozadosten in živeti brez ali mimo Boga. Saj vendarle sam vse zmorem, kaj mi je še treba iskati pomoči zunaj sebe …? »Vse to ti dam …, če me moliš« Hudobni duh ponuja oblast in z njo povezano varljivo slast. Za kaj vse človek prodaja svojo dušo in vest. Tako pogosto ponižuje samega sebe in malikuje, obožuje in moli stvari … Prosimo, da bi nas puščava letošnjega postnega časa pripeljala do čudovitih spoznanj življenja! Marjan Jezernik, opat

Postni čas
Začeli smo sveti postni čas, ki v Cerkvi pomeni čas posebnih milosti in priprave na velikonočne praznike. To so štirideset dnevne duhovne vaje vse Cerkve. V tem času si kristjani prizadevamo, da s poglobljeno molitvijo, pokoro in dobrimi deli utrdimo svojo vero. V postnem času je tudi več priložnosti, ki nam pomagajo, da bi ta čas milosti preživeli v postnem prizadevanju. Zato bo v zakramentu svete spovedi več možnosti, da doživimo spravo z Bogom.

Križev pot
Ob razmišljanju Jezusovega trpljenja doživljajmo tudi skrivnost človeškega trpljenja, zato vabljeni h Križevem potu vsak postni petek in nedeljo pol ure pred večerno sv. mašo. Pri Križevem potu bomo molili za potrebe naše župnije, še posebno pa po vaših namenih, ki jih sporočite v župnijsko pisarno.

Postni govor
V postnem obdobju si vzemimo čas in storimo nekaj za našo dušo in poglobitev svoje vere. Letošnje postne petke razmišljamo o pomembnosti družinske vzgoje v obdobju od rojstva do birme. Naslednji petek bomo prisluhnili razmišljanju g. Miha Hermana z naslovom DRUŽINA: odprta za življenje. Zato še posebno vabljene družinske skupnosti, ki pričakujejo otroka, ali pa si želijo ustvariti družino.

Postna kvatrna nedelja
Naslednja nedelja je postna kvatrna nedelja, ki je namenjena molitvi za duhovne poklice. Darovi, ki jih boste darovali prihodnjo nedeljo bodo namenjeni vzdrževanju malega in bogoslovnega semenišča. Prav je, da se tega velikodušno spomnimo in tako tudi na ta način podpremo rast novih duhovnih poklicev.

OPATIJSKO – STOLNI PEVSKI ZBOR SV. DANIJELA NUJNO POTREBUJE NOVE PEVKE IN PEVCE!
Če je Bog dal dar petja, lepo vabljen/a, da ga uporabiš tudi v našem cerkvenem pevskem zboru, ki poje Bogu na čast in v zveličanje vseh (tudi naših) duš.
Pevske vaje so vsak petek ob 18.30 uri v pevski sobi.
Informacije: 031 209 962,
matej.prepadnik@gmail.com

SPOŠTOVANI STARŠI PRVOOBHAJANCEV!
Praznik prvega obhajila je gotovo tudi velik praznik družine prvoobhajanca, zato je prav, da se na praznik lepo pripravi tudi družina. V ta namen bomo imeli dan prvoobhajancev, ki bo posvečen posebni pripravi na prvo obhajilo. Za vas dragi starši bo pripravljen poseben program, ki bo namenjen pripravi družine na prvo obhajilo. Vaši otroci pa se bodo pripravljali v raznih delavnicah. Ta dan posebne priprave bo v soboto 16. marca ob 9. uri.
ZATO ŠE ENKRAT LEPO POVABLJENI, DA SE PRIPRAVE NA PRVO
OBHAJILO ZAGOTOVO UDELEŽITE VSI STARŠI.

Srečanje ob Svetem pismu
Srečanje bo v četrtek po večerni sv. maši. Redno mesečno srečanje ŽPS in ključarjev Srečanje bo v torek ob 19h v župnijskih prostorih..Današnja božja beseda