Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. postne nedelje

Oznanila 3. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

“JAZ SEM, KI SEM”
S temi besedami se je Bog predstavil Mojzesu na Sinajski gori, ko mu je spregovoril iz gorečega grma. Tisti, ki dejansko živi vsepovsod, ki človeka ustvarja, ga spremlja in varuje, je Bog našega življenja, od katerega prihaja vsak dober dar in nas neskončno ljubi. Ta isti Bog, ki se je razodel Mojzesu in preko njega izvoljenemu božjemu ljudstvu, se danes razodeva tudi nam. V desetih zapovedih nam podarja postavo življenja, ki je kakor duhovni prometni znaki postavljena na poti našega življenjskega potovanja. Kakor je bila iz volj ene mu izraelskemu narodu potrebna puščava, ki ga je duhovno klesala in vzgajala k vzvišeni veri in k pristnejšemu stiku z Bogom, ter uresničevanju desetih božjih zapovedi, tako smo tudi mi potrebni puščave postnega časa, da bi doživeli trenutek spreobrnjenja in pravega odnosa do Boga. Danes Bog ne govori več po Mojzesu, ampak po svojem Sinu. Da, tudi letošnji postni čas je za nas morda zadnja priložnost, da stopimo na pot spreobrnjenja in k večji zvestobi božji postavi življenja. Bomo to možnost, ki nam je podarjena, spregledali in zamudili?
Marjan Jezernik, opat

POSTNI TEDEN, KI JE PRED NAMI, NAS VABI
Postni čas je prav gotovo poseben čas milosti in duhovna vspodbuda na naši življenjski poti. Storimo vse, da milostni čas priprave na največjedogodke našega odrešenja ne bo šel mimo nas. Prav zaradi tega smo povabljeni, da sevključimo v postno dogajanje kjer koli je le mogoče.
KRIŽEV POT: ob razmišljanju Jezusovega trpljenja skušajmo razumeti in sprejeti tudi skrivnost človeškega trpljenja, zato h Križevem potu prihajajmo v lepem številu. Vsak postni petek in nedeljo pol ure pred večerno sveto mašo.
POSTNI GOVORI: V postnem obdobju si vzemimo čas in storimo nekaj za našo dušo in poglobitev svoje vere. Prav temu so namenjena postna razmišljanja v postnih petkih pri večerni sveti maši. V petek bomo prisluhnili že četrtemu razmišljanju z naslovom »DRUŽINA: odprta za kruh življenja (prvo obhajilo), ki ga bo imel g. Vlado Bizant – župnik župnije Celje – Sv. Jožef. Še posebno vabljene družine prvoobhajancev.
SREČANJE OB SVETEM PISMU: v četrtek po večerni sveti maši! DEKANIJSKO SREČANJE PEVSKIH ZBOROV: V nedeljo, 31. marec 2019, ob 16h, bo v župnijski cerkvi na Teharjah potekalo srečanje pevskih zbo- rov naše dekanije. Lepo vabljeni!

NEDELJSKO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEG
– postni izziv –
Želja, da bi Najsvetejši zakrament častili tudi ob nedeljah, ni pretirana in ni zgolj statistično povečevanje količine in številk. Je zgolj želja, da bi čim več ljudi s svojo ljubeznijo odgovorilo na Klic Ljubezni. Čeprav nam pravijo, da Zahod živi, kot da Boga ni, nam je ne tako malo župnij zahodno od nas (Nemčija, Francija, ZDA), ki premorejo precej manj vernikov kot naša župnija (npr. celo samo 600), zgled v ljubezni do evharističnega Jezusa. V teh župnijah namreč Najsvetejši zakrament častijo 24 ur na dan vsak dan v tednu, mesecu in letu. Lepo torej vabljeni, da postanete stalni častilci evharističnega Jezusa. Nove častilce iščemo še posebej za nedelje: od 13. do 14. ure, od 15. do 16. ure, od 16. do 17. ure, od 17. do 18. ure. Informacije in prijave: Matej Prepadnik, Predstavitev malgaške misijonarske izkušnje S skupino desetih prostovoljcev smo poleti preživeli šest tednov na Madagaskarju pri slovenskih misijonarjih. V tem času smo za tamkajšnje otroke organizirali pet oratorijev in dodobra spoznali ta divji in čudovit svet slovenskih misijonarjev. Vas zanima kaj smo se naučili od Malgašev in kaj so nam o svojem poslanstvu povedali misionarji? Vabim Vas da se mi pridružite na predstavitvi moje misijonarske izkušnje, ki bo v soboto, 30. marca, po večerni sveti maši, v župnijskih prostorih.
Katarina Četina

Bralci dobre knjige Naše srečanje bo v torek, 26.3.2019, ob 19. uri v župnišču. Izmenjali si bomo misli o prebrani knjigi Poslednji kristjani, ki jo je napisal Andreas Knapp. V Evropi nas poleg televizijskih poročil na vojno v Siriji opozarjajo zlasti begunci, ki si tu iščejo nov dom. Avtor se je z njimi srečal v rodni Nemčiji in nato po spletu okoliščin tudi v begunskih taboriščih na severu Iraka, kjer še živijo kristjani, ki govorijo Jezusov jezik – aramejščino. Pretresljiva pričevanja tamkajšnjih poslednjih kristjanov sredi islamiziranega sveta nam jasno kažejo, zakaj je trpka usoda begunstva zanje pogosto zadnja možnost preživetja. Več-krat nagrajeno delo med slovenske bralce pospremi uvod Ivana Štuheca, ki dogajanje umesti v širši zgodovinski in mednarodno-politični okvir.

OPATIJSKO – STOLNI PEVSKI ZBOR NUJNO POTREBUJE NOVE
PEVKE IN PEVCE!
Če pod tušem rad zapoješ sebi, zapoj še skupaj z nami na koru Bogu. V upanju, da bo naše vabilo le koga pritegnilo, sporočamo: • da imamo pevsko vajo vsak petek zvečer ob 18.30. uri v pevski sobi – I. nadstropje v župnijskem domu;
• da pevska vaja običajno traja 1 uro in 45 minut, to je do 20.15;
• da pojemo vsako nedeljo pri sveti maši;
• da smo vesela in ne naporna druščina, kar boste spoznali sami, ko se nam boste pridružili.
V kolikor želite še kakšno informacijo, pokličite na tel. številko: 031 209 962.


Današnja božja beseda