Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. postne nedelje

Oznanila 4. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

Laetare ali nedelja veselja Kaj je v postu veselega? »Veseli se, Božje ljudstvo. Zberite se vsi, ki ljubite Gospoda. Vriskajte od veselja vsi, ki ste bili žalostni, Gospod vas bo potolažil.« Že vstopni spev na današnjo 4. postno nedeljo nam naroča, da se moramo veseliti. Toda saj smo vendar sredi postnega časa, časa spokornih vaj, zatiranja naših želja, časa ko so nekateri na »zvončkih«, druge pa se borijo z izgubo odvečne teže … Skratka vsak na svoj način vsaj malo trpi in kaj je v tem veselega? Na hitro verjetno res nič. A če post živimo in vse odpovedi vršimo z nadnaravnim pogledom, je veselje nujno. Na »zvončkih« nisi, ker bi v prvi vrsti rad pokazal kolegom v službi, da si sposoben od pepelnice do velike noči zdržati brez alkohola. Pri prehrani ne delaš žrtev v prvi vrsti zato, ker bi rada bila še bolj lepa in popolna. Vsaka odpoved ima namen, da se preko žrtve približam Jezusu, jo izročim Njemu in posredno dobim nazaj oblast nad svojimi željami in potrebami ter tako postajam bolj sposoben notranje rasti. In če sem bližje Jezusu ter življenju, ki mi ga privošči On, mar ni to razlog za veselje? Naj nas molitev, post in različne odpovedi zares še bolj zbližajo z Njim, da bi bil vedno On razlog za veselje, ki ga bomo lahko delili tudi drugim.

Matic Lesjak, kaplan

Postni teden, ki je pred nami, nas vabi:

Križev pot
Ob razmišljanju Jezusovega trpljenja doživljajmo tudi skrivnost človeškega trpljenja, zato vabljeni h Križevem potu vsak postni petek in nedeljo pol ure pred večerno sv. mašo. Pri Križevem potu bomo molili za potrebe naše župnije, še posebno pa po vaših namenih, ki jih sporočite v župnijsko pisarno.

Postni govor
Vsak postni petek pri večerni sv. maši prisluhnemo postnemu razmišljanju.. V petek bomo prisluhnili že petemu razmišljanju z naslovom: DRUŽINA odprta za darove Svetega Duha (birma v družini), ki ga bo imel g. Tone Lipar – župnik župnije Celje – Bl. Slomšek.

Na prvi četrtek v mesecu povabljeni k molitvi za nove duhovne poklice, še posebno pol ure pred večerno sv. mašo. Na prvi petek povabljeni k čaščenju Jezusovega srca. V noči iz petka na soboto bo nočno čaščenje SRT. Na prvo soboto povabljeni ob 8h v Marijino cerkev, kjer bo sv. maša in pobožnost na čast Marijinemu srcu.

Sodelavci in podporni člani Vincencijeve konference in Karitas
Vabljeni v soboto ob 9. uri v opatovo kapelo, kjer se bomo zahvalili za vse, ki v župniji skrbite za dobrodelnost in hkrati prosili za nove sodelavce.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski. Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih. Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Nedeljsko češčenje Najsvetejšega zakramenta
V evharistiji utripa srce, ki gori od ljubezni. Evharistija je Kristusovo telo. To je Jezus sam, z vso svojo človeškostjo in vsem svojim božanstvom. Zaradi tega je srce človeka Jezusa, v katerem bije Božje srce, navzoče v Najsvetejšem zakramentu. Jezusovo srce je v evharistiji živo, ljubeče in občutljivo na našo ljubezen. Lepo vabljeni, da postanete stalni častilci evharističnega Jezusa. Nove častilce iščemo še posebej za nedelje:
• od 13. do 14. ure,
• od 15. do 16. ure,
• od 16. do 17. ure,
• od 17. do 18. ure.
Informacije in prijave:
Matej Prepadnik, 031 209 962, cescenje@gmail.com

Križev pot za vse žrtve vojnega in povojnega nasilja
»Župnija Teharje vabi k vsakoletni molitvi križevega pota za vse žrtve Teharskega taborišča in druge žrtve vojnega in povojnega nasilja, na tiho nedeljo, 7. aprila 2019. Križev pot poteka ob novo postavljenih križih od grobišča v Bukovžlaku do cerkve sv. Ane na Vrhe nad Teharjami. Začetek bo ob 16.00 pri vhodu v spominski park Teharje. Pridružite se nam v molitvi za večni mir umorjenih in za spravo v našem narodu ter ob obletnici misijona v Dekaniji Celje.«


Današnja božja beseda