Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanile 2. postne nedelje

Oznanile 2. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

Kaj nam želi Cerkev z izbiro odlomka o Jezusovem spremenjenju povedati na 2. postno nedeljo? Mar ni postni čas namenjen še posebej premišljevanju Jezusovega trpljenja? Slednje drži, toda postni čas zato ni čas žalosti in tarnanja, je čas veselja – ker smo in bomo bližje Bogu, ki nas ljubi! Prav tako so bili bliže Bogu tudi apostoli, ki so Jezusa pospremili na gori Tabor. Gora je v Svetem pismu pogosto kraj Božje bližine in zares so bili na gori Tabor izbrani apostoli zelo blizu Bogu – Bogu Sinu in Bogu Očetu. Jezusa so videli v prej nepoznani podobi, Očeta pa so slišali. In postni čas je čas, ko se moramo tudi mi truditi videti Jezusa inposlušati Očeta. Ali v postu grem kdaj na goro, ali si privoščim, da bi Ga slišal? Do velike noči je še kar nekaj časa, a to ni razlog za odlašanje! Danes pojdi na goro, danes zvečer odpri Sveto pismo, danes se ustavi pred tabernakljem, pred Najsvetejšim, danes Mu odpri srce in povej, da bi Ga rad videl … Nimaš časa? Slab izgovor! Naredi si ga, vzami si čas … Verjemi, vredno je, zelo je vredno. Tako kot je za kak prelep razgled vredno dve uri sopihati, si je vredno v postu nekaj minut na dan vzeti Zanj. Povej mu vse, prosi ga, zahvaljuj se mu. On Te čaka, želi si Tvojega časa. Verjemi, ne bo zaman.

Matic Lesjak, kaplan

Križev pot
Ob razmišljanju Jezusovega trpljenja doživljajmo tudi skrivnost človeškega trpljenja, zato vabljeni h Križevem potu vsak postni petek in nedeljo pol ure pred večerno sv. mašo. Pri Križevem potu bomo molili za potrebe naše župnije, še posebno pa po vaših namenih, ki jih sporočite v župnijsko pisarno.

Postni govor
Vsak postni petek pri večerni sv. maši prisluhnemo postnemu razmišljanju.. V petek bomo prisluhnili že tretjemu razmišljanju z naslovom: Družina odprta za življenje z Bogom (krst), ki ga bo imel g. Srečko Hren
– župnik v župniji Celje
– Sv. Duh. Vabljene vse družine, še posebno družine, ki bodo v bližnji prihodnosti imele krst svojega otroka.

Praznik sv. Jožefa
V torek na praznik sv. Jožefa, bodo svete maše kakor ob nedeljah. Na praznik pa vabi tudi Sv. Jožef nad Celjem na romarski shod.

Opatijsko – stolni pevski zbor
nujno potrebuje nove pevke in pevce!
Verjamem, da se boste strinjali z menoj, da si težko predstavljamo, da v naši stolnici ne bi bilo pevskega zbora. Člani župnijskega zbora si v resnici želimo, da župnijski zbor ne bi »usahnil«, pač pa, da se številčno okrepi. Skoraj nerazumljivo je, da pri tolikih talentih, ki jih imamo v Celju, da v tako veliki in vsestransko razgibani župniji ne bi bilo močnega župnijskega pevskega zbora. Dolžnost nas župljanov je, da poskrbimo za to, kajti v vsakem zboru je potrebno, da se vzdržuje ustrezna kondicija. Vsem je lepo, če je petje lepo in ubrano, da pa to je, morajo biti ustrezno zastopani vsi glasovi, zato se vsi skupaj potrudimo, da bo lahko tako. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!
V imenu pevskega zbora: zborovodja Matej Prepadnik
Pevske vaje so vsak petek ob 18.30 uri. Informacije: 031 209 962, matej.prepadnik@gmail.com

Celjska Kalvarija
Vabi vsako postno nedeljo ob 1430 k molitvi Rožnega venca.

Romanje v Međugorje
Tudi letos bo naša župnija romala h Kraljici miru v Međugorje in sicer od 6. do 8. septembra 2019. Odhod iz Celja. Vodi Frenk Muzek. Cena 115 EUR, otroci imajo popust. Prijavite se čim prej. Informacije in prijave:
GSM 031 209 962,
matej.prepadnik@gmail.com

Nedeljsko češčenje Najsvetejšega postni izziv –
Evharistično češčenje, ki se dogaja izven časa svete maše, je predvsem »podaljšan« čas Kristusove navzočnosti v evharistiji. Jezus je namreč pod podobo kruha (posvečene hostije) ves čas telesno navzoč med nami. S svojo evharistično navzočnostjo vsak dan znova izpolnjuje svojo obljubo: »In glejte: jaz sem z vami vse dni do konca sveta« (Mt 28,20). Skrit za tančico evharistične skrivnosti se nam telesno daje, da ga lahko gledamo in hkrati pustimo, da tudi On gleda nas. V evharističnem češčenju s svojo ljubeznijo odgovarjamo na Njegovo Ljubezen. Te trenutke velikih milosti molitve pred Najsvetejšim zakramentom bi želeli omogočiti tudi ob nedeljah popoldan. Zato v postnem času vabimo k prijavam vse, ki bi kot stalni molivci častili Najsvetejši zakrament ob nedeljah popoldan in sicer: od 13. do 14. ure, od 15. do 16. ure, od 16. do 17. ure, od 17. do 18. ure. K sodelovanju vabimo (tudi) različne skupine (prijateljev,družin, posameznikov), ki bi z izmenjavanjem svojih članov sodelovale pri nedeljskem češčenju. Informacije in prijave: Matej Prepadnik, 031 209 962, cescenje@gmail.com

Birmanski dan
V soboto, 23. marca, ob 9. uri ste poleg birmank in birmancev tudi njihovi starši in botri povabljeni na birmanski dan, kjer boste deležni nekaj spodbud, da bi se vsi skupaj še bolj pripravljali na dogodek prejema svete birme, ki bo, kot je običajno, na binkošti, 9. junija ob 10. uri.


Današnja božja beseda