Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. velikonočne nedelje

Oznanila 4. velikonočne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

NEDELJA DOBREGA PASTIRJA
Nedelja duhovnih poklicev nas vabi, da bi vsi skupaj združili molitve za nove duhovne poklice. Jezus dobri Pastir nam je zagotovil: »Ne bom vas zapustil, ostal bom z vami vse dni do konca sveta!« Tako Jezus ostaja z nami po pastirjih današnjega sveta, ki v njegovem imenu vodijo božje ljudstvo. Zato pastirji ljudstva niso izbrani ali izvoljeni na ne kakšnem sestanku in postavljeni za voditelja, ampak so poklicani in izbrani od samega Jezusa dobrega Pastirja. Zato vsak duhovnik vodi božje ljudstvo v Jezusovem imenu. Naj bo naša prošnja namenjena Jezusu dobremu Pastirju, da pošlje svojemu ljudstvu prave, z božjo ljubeznijo prežete dušne pastirje, ki bodo vedno znali zaupano jim ljudstvo popeljati na pravo pot, ki vodi k Njemu, ki je naša pot, resnica in življenje.

Marjan Jezernik, opat

MOLIMO ZA DUHOVNE POKLICE

Na današnjo nedeljo Dobrega Pastirja smo še posebno povabljeni k molitvi za nove duhovne poklice. Naša celjska škofija je še posebej nagovorjena, saj trenutno nimamo v bogoslovju nobenega bogoslovca. Združimo svoje molitvene moči in prosimo Jezusa dobrega Pastirja in sejalca dob- rega semena, naj pošlje delavce na svojo žetev. Vaši darovi, ki ste jih danes darovali, bodo namenjeni za vzdrževanje bogoslovja.

ŠMARNICE

Marijin mesec maj naj nas zopet nagovori, da bomo pod Marijinim varstvom našli pot k Jezusu. Še posebno ste povabljeni otroci in družine, da se ob večerih zbiramo ob Mariji in slovenskem misijonarju Ignaciju Knobleharju, ki je oznanjal Jezusa v Južnem Sudanu. Posebno vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci, da pomagate širiti Nil – reko dobrih del.

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V torek ob 20. uri bo redno srečanje članov Župnijskega pastoralnega sveta in ključarjev.

Gospod Jezus, Božji Pastir duš,

Ti si poklical apostole, da bi postali ribiči ljudi. Pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike. Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših oltarjih vsak dan obnavljaš svojo daritev na križu. Pokaži jim, Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester prosi za luč resnice in gorečo ljubezen. Naj odgovorijo tvojemu klicu, postanejo sol zemlje in luč sveta. Na zemlji naj nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje skrivnostno telo, ki je Cerkev. Tudi številna in velikodušna srca deklet milostno pokliči, Gospod. Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti in zbudi v njih željo, da se bodo službi za tvojo Cerkev ter za uboge in bolne žrtvovale z vsem žarom in vso močjo tvoje ljubezni. Amen.

NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV ŠKOFIJE CELJE

Letos bo v naši škofiji nedelja svetniških kandidatov na 5. velikonočno nedeljo, 19. maja, v Marijini cerkvi v Celju, skupaj z redno molitveno uro in sveto mašo za duhovne poklice, z začetkom ob uri. Tokrat bodo vsebino pripravili verniki iz Dekanije Kozje. Srečanje bo vodil upokojeni škof dr. Stanislav Lipovšek, ki je dejal: »V nedeljo, 10. marca 2019, je minilo 76 let, odkar je bil v mariborskih nacističnih zaporih ustreljen duhovnik Izidor Završnik (1917-1943), ki je šel v smrt namesto mlajšega sojetnika. Tako je dobesedno uresničil Jezusovo vabilo: »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da kdo da življenje za svoje prijatelje« (Jn 15,13). Malo prej, 14. avgusta 1941, je podobno dejanje uresničil poljski duhovnik Maksimilijan Kolbe, ko je v taborišču Auschwitz šel v smrt namesto družinskega očeta … Ko se ob obletnici smrti spominjamo našega pričevalca, duhovnika-mučenca Izidorja Završnika, mislimo seveda in v našo molitev vključujemo tudi vse druge svetniške kandidate, ki jih imamo kar 10 v celjski škofiji in še veliko več v Cerkvi v Sloveniji. Za vse je v teku postopek za beatifikacijo. Letos se še posebej hvaležno spominjamo bl. škofa Antona Martina Slomška ob 20-letnici njegove beatifikacije (19. 9. 1999 v Mariboru) in ob 160-letnici njegovega prihoda v Maribor (3. 6. 1859). To so znamenja časa, ki jih ne smemo spregledati (prim. Mt 16,3-4).«

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE

»Bodi v svoji besedi resničen, v dejanju pravičen.« (bl. A. M. Slomšek) Otroci vabljeni na sklepno prireditev Slomškovega bralnega priznanja 2018/19, ki bo v soboto, 18. maja 2019, med 9.30 in 14.30 na Ponikvi. Prijave zbira Aleksandra Krznar, animatorka Slomškovega bralnega priznanja, do 16. maja 2019. Za prevoz bo poskrbljeno. Priznanja in nalepke za vsako prebrano knjigo pa bodo otroci prejeli ob sklepu šmarnic in veroučnega leta, 31. maja, po večerni sveti maši v atriju župnišča.

NEDELJSKO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA
»V središču duhovnega življenja mora biti skrivnost evharistije, prek maše, ki jo obhajamo, in prek evharističnega češčenja. Pri svetnikih vidimo, kako je bil ves smisel njihovega življenja ta, da so čakali na to, da bodo prejeli Jezusa. Če razumemo, da brez njega ne moremo ničesar storiti, spoznamo, da se moramo oprijeti evharistije, njega, ki je naše življenje.« (Nicolas Buttet) Lepo vas vabimo, da postanete stalni častilci evharističnega Jezusa. Nove častilce še posebej potrebujemo za nedelje od 13. do 14. ure, od 15. do 16. ure, od 16. do 17. ure, od 17. do 18. ure, da bi lahko uvedli tudi nedeljsko češčenje Najsvetejšega zakramenta Informacije in prijave: Matej Prepadnik, 031 209 962, cescenje@gmail.com


Današnja božja beseda