Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5. velikonočne med letom

Oznanila 5. velikonočne med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

»Ljubite [se] med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil.« (Jn 31,34)
Lani me je v medijih presunila novica o francoskem podpolkovniku Arnaudu Beltrameju, ki se je žrtvoval za talko, ki so jo zajeli teroristi. Naslov novice v enem izmed časopisov je bil tudi »Francoski Kolbe«. Vsebina me je še bolj pritegnila, ker prihajam iz Sv. Jurija ob Taboru, krstne župnije slovenskega Maksimiljana Kolbeja – Izidorja Završnika, ki je l. 1943 prav tako umrl namesto nekoga drugega. Kasneje sem izvedel, da se je policist Beltrame pred 10 leti spreobrnil. Ljudje, ki so ga poznali so povedali, da je bil preprost, pozoren in da svoje vere ni skrival, temveč jo živel in izpričeval, dejansko vse do konca. Verjamem, da Beltrame brez vere v Jezusa ne bi imel moči za tako požrtvovalno odigrano končnico svojega življenja. Vera v Jezusa je tudi za vsakega izmed nas izvir moči in upanja. Kdor se trudi imeti srce odprto za Jezusa, bo v življenju vedel, kaj pomeni po Jezusovem zgledu dati življenje za drugega, pa najsibo to, ko se mati žrtvuje za družino, ko oče požrtvovalno opravlja delo ali pa, ko si šolar vzame čas za prostovoljno delo z bolniki, ki jih nihče ne obišče. Pogosteje molimo, prosimo Boga in v majo še posebej Mati Marijo, da nam okrepita vero, ki naj nam da ljubezni in zagona za darovanje, četudi le s podarjenim nasmehom.

Matic Lesjak, kpl

Molitev pred volitvami v Evropski parlament

Bog naš Oče, Gospod zgodovine, hvala ti za snovalce združene Evrope, ki so po vojni prepoznali, da kličeš vse narode k spravi, solidarnosti in miru.

Hvala Ti za vse, ki so se v totalitarnih časih pogumno zavzemali za našo svobodo in dostojanstvo.

Prosimo Te, prebudi v nas duha odgovornosti, da bomo za Evropski parlament izbrali predstavnike, ki bodo zvesti tvoji Besedi, spoštovali krščansko izročilo in se zavzemali za vrednote, ki si nam jih zaupal.

Naj bo naša Evropa domovina spoštovanja družine, človekovega življenja ter prostor odpuščanja, pravičnosti in miru.

Sv. Benedikt – prosi za nas. Sv. Brigita Švedska – prosi za nas.
Sv. Katarina Sienska – prosi za nas.
Sv. Edith Stein – prosi za nas.
Sv. brata Ciril in Metod – prosita za nas.
Amen.

Prvo obhajilo
V nedeljo bo za našo župnijo lep praznik prvega svetega obhajila. Prav je, da se na ta praznik pripravi vsa župnija, zato vsi skupaj prvoobhajance in njihove družine spremljajmo z molitvijo. Teden, ki je pred nami, naj prvoobhajanci redno prihajajo k Šmarnicam, saj se bomo pri njih na poseben način pripravljali na praznik prvega obhajila. V sredo naj vsi prvoobhajanci pridejo na župnijsko dvorišče že ob 18. uri, kjer bo skupna vaja za nedeljo. V soboto ob 9. uri bodo prvoobhajanci imeli svojo prvo spoved. V nedeljo pa naj bodo na župnijskem dvorišču že ob 9.45, od koder bodo v sprevodu odšli v cerkev. Po slovesnosti bodo imeli še skupno slikanje, nato pa v župnišču skromno zakusko. Prav je, da na tako veliki praznik, če je le mogoče, prejmejo zakramente tudi starši prvoobhajancev in njihovi družinski člani, zato bo v sredo, ko se bodo otroci pripravljali na prvo obhajilo, posebna priložnost za spoved. Prav tako lahko spoved opravite tudi ves teden med sveto mašo. Kot smo se s starši dogovorili, bodo kakor vsako leto, prvoobhajanci prejeli poseben spominski paket, za katerega bodo starši prispevali 30€. Prispevek lahko otroci prinesejo k verouku, ali pa starši samiprinesete.Če kdo prispevka ne bi mogel plačati, naj se oglasi in se pogovorimo kako drugače. Vsi skupaj storimo vse, da bo praznik prvega obhajila res lep praznik za prvoobhajance, njihove družine in seveda za vso našo župnijo.

Nedelja svetniških kandidatov škofije Celje
Danes, 19. maja, na nedeljo svetniških kandidatov, vabljeni v našo Marijino cerkev. Začetek je ob 15. uri z redno molitveno uro, nato sledi sveta maša, ki jo bo vodil upokojeni škof dr. Stanislav Lipovšek. Tokrat bodo vsebino pripravili verniki iz Dekanije Kozje. Valjeni!

Šmarnice
Marijin mesec maj naj nas vabi in nagovarja, da bomo pod Marijinim varstvom našli pot k Jezusu. Še posebno ste povabljeni otroci in družine, da se ob večerih zbiramo ob Mariji in slovenskem misijonarju Ignaciju Knobleharju, ki je Jezusa oznanjal v Sudanu. Posebno vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci, da z dobrimi deli in žrtvami Ignaciju pomagate širiti reko Nil.


Današnja božja beseda