Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila binkoštne nedelje

Oznanila binkoštne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

Birmanci – bodite pričevalci Jezusove ljubezni
Za velikega indijskega pesnika Gandhija je znano, da je Evangelij Jezusa Kristusa izredno privlačil. Toda kristjan ni postal samo zato, ker so ga kristjani razočarali. Sam je dejal: “Kristjani v Evropi ste podobni kamnu, ki je vse okrog moker, v notranjosti pa je popolnoma suh. Že 2000 let je Evropa potopljena v krščanstvo. Vse povsod so vidni znaki krščanstava, v vaši notranjosti pa ga ni mogoče zaslediti.” Dragi birmanci, prejeli boste zakrament Svetega Duha, ki naj vas napolni z ljubeznijo Jezusa Kristusa. Naj se to pozna v vašem vsakdanjem življenju, da boste priče Jezusove ljubezni. Odprite vrata svojega srca Jezusu, da bo preko vas v sedanjem svetu delal čudeže svoje ljubezni. Ostanite zvesti apostoli Evangelija, ki ga sprejmete v teh dneh, ko se pripravljate na zrelo in odraslo življenje.

Marjan Jezernik, opat

Binkoštni ponedeljek – Marija Mati Cerkve
Jutri praznujemo praznik Marija Mati Cerkve, ki je tesno združen s skrivnostjo današnjega binkoštnega praznika. Svete maše bodo kakor ob nedeljah.

Mesec junij
Je posvečen čaščenju Jezusovega srca. Vsak dan imamo po jutranji sv. maši pobožnost na čast Jezusovem srcu. Ob nedeljah je pobožnost pred večerno sv. mašo.

Srečanje ob Svetem pismu
V četrtek po večerni sveti maši vabljeni k srečanju ob Svetem pismu.

Srečanje bolnih in ostarelih
V nedeljo na praznik Svete Trojice bo v naši župniji srečanje za bolne, ostarele in trpeče. Ob 10.00 vabljeni k sveti maši, po njej pa v župnišče k družabnemu srečanju. Prosimo, da vsem preizkušenim omogočimo to srečanje, zato poskrbite za njihov prevoz. Za tiste, ki nimajo prevoza, pa nam sporočite in bomo s pomočjo članov Vincenijeve konference priskrbeli prevoz.

Romanje bolnikov, invalidov in ostarelih k Mariji na Brezje
V soboto, 15. junija, bo že 51. tradicionalno romanje bolnikov na Brezje, ki ga bo vodil nadškof metropolit msgr. Alojzi Cvikl DJ. Tudi iz naše župnije se bomo tega romanja udeležili. Kdor se romanju želi pridružit, se naj prijavi čim prej v župnijski pisarni. Prispevek za prevoz je 10 evrov. Odhod avtobusa iz Celja bo ob 7. uri izpred stare avtobusne postaje.


Današnja božja beseda