Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila nedelje sv. Trojice

Oznanila nedelje sv. Trojice

Kategorija :Oznanila Vsi

PRAZNIK TROEDINEGA BOGA
Čeprav je Sveta Trojica največja skrivnost naše vere, pa bodimo predrzni in skušajmo, po svoji omejeni človeški pameti, vsaj malo pokukati v to skrivnost. Oče, mati, otrok tvorijo družino, ki jih med seboj združuje ljubezen. Toliko bolj idealna družina smo, kolikor bolj se imamo radi. Če bi se mogli imeti neskončno radi, potem bi se popolnoma zlili drug v drugega in bi postali popolnoma eno, čeprav bi vsak od nas še vedno ostal to, kar je bil poprej. Človeška ljubezen pa nikoli ni popolna ali neskončna, zato ne more ljudi med seboj povezati v popolno združeno enoto. Samo Bog je zmožen popolne in neskončne ljubezni. Ker se božje osebe med seboj neskončno ljubijo, zato se ljubezen Očeta in Sina in Svetega Duha zlije v popolno enoto neskončno ljubečega enega in istega Boga. Šele v večnosti bomo popolnoma razumeli skrivnost Troedinega Boga. Ko bomo vstopili v neskončno in popolno ljubezen in se z njo združili, takrat bomo mogli zaslutiti in vsaj malo razumeti veličino in radost te velike skrivnosti enosti božje ljubezni. Apostol Pavel pa nam govori: »Zdaj pa nam ostane vera, upanje in ljubezen. Med temi tremi pa je ljubezen največja!«

Marjan Jezernik, opat

Praznik evharistije

V četrtek je slovesen in zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, zato bodo svete maše kakor ob nedeljah. Slovesna maša s  štirimi evangeliji in blagoslovi, ki jo bo vodil g. škof, bo ob 19. uri. Prav je, da se z veseljem udeležimo praznika in se skupaj zahvalimo za evharistično skrivnost in duhovni zaklad Jezusove Cerkve.

Mesec junij

V mesecu juniju se zbiramo pod okriljem ljubezni Jezusovega srca. Bog nas neizmerno ljubi. Vse, kar nas obdaja, je dar neskončne božje ljubezni do nas. Zato je prav, da v tem mesecu prihajamo k Njemu in obnovimo svojo predanost in posvetitev Jezusovemu srcu. Vsak dan prebiramo Vrtnice. Po jutranji sv. maši, v nedeljo pa pred večerno sveto mašo vabljeni k litanijam Srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšim.

MOLIMO ZA NOVEGA CELJSKEGA ŠKOFA!

O Bog, večni pastir,
skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo.
Prosimo Te,
daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji
pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za teboj,
zaradi svetosti tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel.
Naj uči z zgledom svoje osebnosti,
nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju
in odkrivati znamenja časa.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Lahko pa tudi k običajnim molitvam dodamo Očenaš, Zdrava Marija in Slava Očetu »za novega škofa«. 

Oratorij 2019 – »Imaš moč«

Tudi letos bo v naši župniji potekal oratorij in sicer od 30. junija do 7. julija. Glavni lik je Bevkov junak Peter Klepec, ki si je zaradi svoje šibke postave želel moči in poguma. Dobil ju je skozi različne dogodke in preizkušnje v svojem življenju, še posebej pa preko opore na skupnost in Boga, v katerem odkriva veliko več, kot predstavljajo le telesne mišice. Zaradi lažje izvedbe ORATORIJA 2019 vas prosimo, da prijavite svoje otroke najkasneje do nedelje, 23. junija 2018 in prijave oddate v župnišču. Število mest je omejeno. Prijavnice so veroučenci dobili ob sklepu veroučnega leta, na voljo pa so še tudi v župnijski pisarni in v elektronski obliki na spletni strani naše župnije. Oratorij je namenjen osnovnošolskim otrokom in tistim, ki bodo jeseni šli v šolo. Brez finančnih sredstev je izvedba projekta ORATORIJ 2019, težko izvedljiva, zato vas  prosimo, da skupaj z izpolnjeno prijavnico oddate tudi prostovoljni dar za ves teden,  po zmožnosti 30 € na otroka, oziroma 25 € na otroka, če jih pride več iz iste družine. S svojim darom podprete program, ki vključuje kosilo, izlet ter materiale in pripomočke za delavnice. Že zdaj se v molitvah spominjajmo otrok, njihovih družin in vseh animatorjev, da bi bil oratorij res duhovne vaje za otroke naše župnije, ko se bodo še bolj spoprijateljili z Bogom, Marijo in Cerkvijo, ki nas krepijo in razveseljujejo.


Današnja božja beseda