Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 19. nedelje med letom

Oznanila 19. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

MARIJA V NEBO VZETA
»O ti presrečna žena! Po naravi ubog človek kakor mi, si danes stopila v najpristnejše razmerje in sorodstvo same presvete Trojice, ki si šteje v veliko veselje, da te okrona za Kraljico nebes in zemlje. S kakšnim veseljem je sprejel Oče nebeški svojo hčer; s kakšno častjo Bog Sin svojo Mater; s kakšno ljubeznijo Sv. Duh svojo nevesto. S kakšnim spoštovanjem in veseljem vsi svetniki slavijo Mater svojega Odrešenika. Pridružimo se tudi mi tej veličastni nebeški proslavi. Kakšna tolažba za nas, ki tavamo po tej solzni dolini, da imamo v nebesih tako mogočno in dobrotljivo Mater. O, ko bi mogel doživeti, da bi Marijo vsa srca ljubila!« (bl. Slomšek)
(bl. Slomšek)


Praznik Marijinega vnebovzetja
V četrtek je slovesen in zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja.
V naši Marijini cerkvi je žegnanje. S praznovanjem bomo začeli že v sredo zvečer, ko bomo ob 19. uri imeli sveto mašo ter slovesne večernice prazničnega dne. Slovesna praznična sveto maša bo v četrtek ob 9. uri. Praznovanje bomo zaključili v četrtek zvečer ob 19h s sv. mašo in slovesnimi litanijami Matere božje.
VIGILIJA PRED MARIJINIM VNEBOVZETJEM
NOČNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA V MARIJINI CERKVI
V sredo, 14.08.2019,
od 20. ure,
do četrtka, 15.08.2019,
do 9. ure.
Menjave molivcev ob 21., 23., 1., 3. in 5. uri. LEPO VABLJENI!
Info: 031 209 962, cescenje@gmail.com
Zaradi praznika v sredo in četrtek zvečer v stolni cerkvi ne bo svete maše.

Nedelja svetega Danijela
V nedeljo 25. avgusta naša župnija in mesto obhajata praznik našega zavetnika preroka Danijela. Ob praznovanju se bomo zahvalili našemu farnemu patronu za njegovo varstvo in priprošnjo. Sv. Danijel je zavetnik tako naše župnije, kakor tudi mesta Celje. S praznovanjem bomo začeli v soboto zvečer, ko bomo pri večerni sveti maši imeli slovesne večernice praznika. Slovesna sveta maša praznika bo ob 10. uri, ki jo bo vodil upravitelj celjske škofije g. ROK METLIČAR. Vabljeni smo, da se v velikem številu udeležimo praznovanju našega farnega praznika. Po slovesnosti se bomo pred stolnico ob koščku kruha in kozarcu še malo zadržali in se skupno veselili. Lepo vabljeni.

Vabljeni na: 7. tradicionalno slovensko-hrvaško romarsko srečanje KRAŠIĆ in ZAGREB 19. oktober 2019
Odhod avtobusov v jutranjih urah iz različnih krajev po Sloveniji in vožnja na Hrvaško v mestece KRAŠIĆ. Ogled cerkve in kapele bl. Alojzija Stepinca, nato pa se na zunanjem prireditvenem prostoru najprej udeležimo uvodnega duhovnega programa, ki ga bodo vodili bogoslovci zagrebškega in ljubljanskega semenišča: petje, molitev rožnega venca, meditacije, pesmi, odlomki iz življenja bl. Stepinca, … Ob 11.00 se prične osrednja slovesnost, ki jo bo ob somaševanju slovenskih in hrvaških škofov in duhovnikov vodil zagrebški nadškof kardinal Josip Bozanić. Po slovesnosti sledi prijateljsko srečanje ob kulturnem programu. Možnost toplega obroka. Popoldne se podamo v hrvaško prestolnico ZAGREB, kjer v stolnici obiščemo grob bl. kardinala Alojzija Stepinca in naše romanje zaključimo s sklepno pobožnostjo. V kraje odhoda se vrnemo v večernih urah.
CENA: 35 EUR
V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV. Prijavite se zbirajo do zasedbe mest v agenciji Aritours. Aritours d.o.o., Slomškov trg 7, 2000 Maribor, 02/ 252 16 19, www.aritours.si, info@aritours.si


Današnja božja beseda