Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 23. nedelje med letom

Oznanila 23. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

KRŠČANSKE VREDNOTE IZROČATI IZ RODA V ROD


»Kakor smo duhovniki odgovorni za vero članov celotne župnije, tako ste starši odgovorni za vero vaših otrok. Zato napravite iz svoje družine Cerkev v malem.« Tako je že v začetnih časih krščanstva zapisal sv. Janez Zlatousti.
Dragi starši, pomembnosti teh besed se morate zavedati še posebej v času, ko začenjamo novo veroučno šolsko leto. Ne pozabite, da ste prvi poklicani, da svojim otrokom ponudite sonce življenja, da ga izpostavite žarkom Božje svetlobe. Ko boste skupaj z njimi prihajali k sv. maši, se v družinskem krogu pogovarjali o Jezusu in vrednotah življenja in jih vestno pošiljali k verouku, boste največ storili za srečno prihodnost svojih otrok.
Pri tem odgovornem poslanstvu vam ponujamo svojo podporo, da bi jim skupaj ponudili Božje sonce. Storimo to z vso odgovornostjo do Boga, do samega sebe, še posebno pa do sadov vaše ljubezni.


Marjan Jezernik, opat

Celjsko zaobljubljeno romanje v Petrovče
Že stoletja mesto Celje na nedeljo po prazniku Marijinega imena roma v Petrovče. Zaobljubljeno romanje je molitveni dan našega mesta, da bi bili obvarovani poplav in drugih naravnih nesreč. Tudi to leto smo verniki mesta Celje vabljeni, da se v nedeljo, 15. 9., ob 15 uri zberemo v Petrovčah in skupno prosimo za Božjo milost in varstvo v našem življenju.

Praznik Žalostne Matere Božje
V nedeljo, 15. septembra, je praznik Žalostne Matere Božje, ker to leto pride ta praznik ravno na nedeljo, v drugih župnijah ta praznik odpade. Pri nas imamo znamenito kapelo posvečeno Žalostni Materi Božji, zato se bomo tega praznika spominjali pri jutranji sveti maši ob 7h. Lepo vabljeni, kdor le more, da se zbrani izročimo naši skupni trpeči Materi in ji izročimo svoje križe, težave in preizkušnje. Še posebno pa vabljeni člani molitvene bratovščine ŽMB.

Veroučno šolsko leto
Se začenja v nedeljo, 15. septembra, ko bomo ob 10.00 pri sveti maši prosili za Božji blagoslov in blagoslovili šolske torbe, zato ste predšolski otroci, šolarji ter dijaki prijazno povabljeni, da vaše torbe že pred mašo prinesete na stopnice pred oltar ter se posedete v prve klopi. Vpis novih veroučencev že poteka v naši župnijski pisarni. Tam vam bomo na razpolago ves teden, in sicer vsak dan dopoldne od 8. do 12. ure ter popoldne od 15. do 16. ure. K vpisu otrok, starši tistih otrok, ki niso krščeni v naši župniji, prinesite s seboj družinsko knjižico ali kakšno drugo potrdilo o krstu vašega otroka. V pisarni imate na voljo vse učbenike. Če kdo (od 3. razreda naprej) prinese stari učbenik, dobi novega za polovično ceno ali zamenja starega za starega (brezplačno). Stari učbeniki, ki jih prinesete za zamenjavo, morajo biti še uporabni.

Družinska sveta maša
V povezavi z začetkom novega veroučnega leta opozarjamo, da imamo vsako nedeljo tudi družinsko sveto mašo (razen kadar je slovesna maša), ki jo oblikujejo veroučenci, starši, zakonci in mnoge druge skupine, ki delujejo v župniji. Družinska sveta maša je vsako nedeljo ob 10. uri. Prav zaradi tega ste k tej sv. maši vabljeni še posebej šolska mladina in družine. Storimo vse, da bo družinska sv. maša postala res del nas vseh.

Skrb za duhovne poklice
Pomanjkanje duhovnikov postaja resen pastoralni izziv. Tretjina župnij v naši škofiji nima več stalnega dušnega pastirja. Potrebno je strniti vse molitvene moči, da tisti, ki jih Bog kliče, ne bodo oklevali, ampak velikodušno odgovorili na Božje povabilo. Zato smo še posebno vabljeni v soboto, 14. 9., na škofijski molitveni dan za duhovne poklice v baziliko Matere Božje v Petrovčah. Ob 9. uri bo najprej molitvena ura za duhovne poklice, nato pa ob 10.00 sv. maša, ki jo bo vodil škof dr. Stanislav Lipovšek.

Redno mesečno srečanje članov ŽPS in ključarjev
Srečanje bo v torek ob 20h v župnijskih prostorih. Zagotovo pridite, saj bomo sprejemali načrt za novo pastoralno leto!


Današnja božja beseda