Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 27. nedelje med letom

Oznanila 27. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

KRALJICA VENCA ROŽNEGA

Zopet obhajamo mesec oktober. V tem milostnem času poglobljene molitve, h kateri nas vabi Rožnovenska Kraljica. V njenih litanijah nosi naslov Kraljica presvetega rožnega venca. S tem je poudarjeno dejstvo, da je Marija povezana s svojim Sinom, njegovim učlovečenjem, trpljenjem in poveličanjem. Rožni venec je čudovita šola življenja ob Marijinem vodstvu. Nekateri Rožni venec imenujejo kar Marijin evangelij. Medtem, ko jagode rožnega venca drsijo skozi prste in izgovarjamo znani novozavezni Marijin pozdrav, naš duh in srce dobita prostor za razgovor z Bogom. Svoje življenje in življenje tistih, ki so nam dragi ali so v stiski in potrebni naše molitve, postavljamo pred Marijo, da bi prosila za nas svojega Sina in Očeta, od katerega prihaja vsak dober dar. S tem postajamo duhovno močnejši, saj življenjska bremena, pred Božje obličje, nosimo skupaj z Marijo. Zato so izredno dragoceni tisti večeri, ki jih družina preživi v skupni molitvi rožnega venca. Tudi v letošnjem mesecu oktobru skupaj zmolite vsaj kakšno desetko, da se boste tako povezovali med seboj in z našim Bogom. Tako bomo lahko ves mesec oktober z navdušenjem peli: “Marija te ljubila bo, sprosila sveto ti nebo!”

Marjan Jezernik, opat
 

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Srečanje zakoncev in družin
Škofijski odbor za družino škofije Celje lepo vabi zakonce in družine na srečanje zakoncev in družin celjske škofije, ki bo v soboto 12. oktobra ob 15. uri v kapucinskem samostanu v Celju. Naslov letošnjega srečanja je Družina – najin projekt. Program srečanja:
 ob 15. uri sv. maša, ki jo bo vodil upokojeni celjski škof dr. Stanislav Lipovšek
 ob 16. uri srečanje z gosti:
 Rafko Klemenčič – voditelj Škofijskega odbora za družino koprske škofije,
zakonca Ana in Dejan Glavač iz Postojne s pričevanjem: Družina – najin projekt
Sestre frančiščanke Marijine misijonarke bodo po sv. maši poskrbele za varstvo naših otrok.
Zaradi čim boljše izvedbe srečanja se organizatorji priporočajo, da jim sporočimo svojo udeležbo na e-mail: matej.prepadnik@gmail.com.
Lepo vabljeni!

Aplikacija Sveto pismoSvetopisemska družba je v teh dneh dala na voljo slovensko različico aplikacije Sveto pismo YouVersion za branje in premišljevanje Božje besede. Namenjena je za pametne telefone in tablice. V aplikaciji si med drugim lahko popolnoma brezplačno prenesete celoten Slovenski standardni prevod. Aplikacija je na voljo brezplačno v GooglePlay ali AppStore.
Več o aplikaciji si lahko preberete na spletni strani www.svetopismo.si.

Srečanje ŽPS in ključarjev
V torek bo redno srečanje članov Župnijskega pastoralnega sveta in ključarjev. Ta mesec začenjamo srečanja že ob 19. uri in ne več ob 20. uri.


Današnja božja beseda