Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 29. nedelje med letom

Oznanila 29. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

“Družina, ki moli skupaj, ostane skupaj. Že od nekdaj je rožni venec tista molitev, h kateri se zbere vsa družina. Ko posamezni člani družine usmerjajo svoj pogled na Jezusa, si morejo vedno znova tudi drug drugemu pogledati v oči, se med seboj pogovarjati, se zavzemati drug za drugega, si medsebojno odpuščati in začenjati vedno znova v zavezi ljubezni, ki jo poživlja Sveti Duh. Mnoge težave današnjih družin, posebej v gospodarsko visoko razviti družbi, so odvisne od tega, da medsebojna komunikacija postaja vedno težja. Nič več nam ne uspe skupaj preživljati čas, in še tistim redkim trenutkom skupnega bivanja gospodujejo televizijske podobe. Ponovna oživitev molitve rožnega venca v družini pomeni spustiti v svoje vsakdanje življenje čisto druge podobe, in sicer podobe skrivnosti odrešenja: podobo Odrešenika, podobo njegove presvete Matere. Družina, ki skupaj moli rožni venec, obnavlja nekaj od vzdušja nazareškega doma: v središče postavlja Jezusa, z njim deli veselje in trpljenje, v njegove roke polaga potrebe in načrte, od njega črpa upanje in moč za življenjsko pot.”

sv. Janez Pavel II., Apostolsko pismo –

Rožni venec Device Marije

MESEC OKTOBER
V tem mesecu, ki je posvečen
Rožnovenski Materi Božji in
molitvi Rožnega venca, smo povabljeni k rožnovenski pobožnosti. Prav pa je, da molitev poživite tudi po svojih družinah, ki vas bo povezovala in v vaše domove prinašala blagoslov. Pri vseh nedeljskih mašah bomo desetko rožnega venca molili skupaj in vanjo vključili tudi vaše namene. Na listek napišite svoj namen in ga spustite v nabiralnik, ki je pri izhodu iz cerkve postavljen v ta namen.

MISIJONSKA NEDELJA
Naslednja nedelja je misijonska nedelja in se bomo v duhu in molitvi povezali z vsemi misijonarji po svetu, ki v luči krščanske ljubezni vsem ljudem prinašajo evangelij odrešenja. Vaši darovi naslednjo nedeljo bodo namenjeni potrebam slovenskih misijonarjev po vsem svetu. Nabirko v imenu vseh slovenskih misijonarjev toplo priporočamo.

Molitev za novega, svetega škofa:
O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v novomeški škofiji pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za Teboj, zaradi svetosti Tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu.

Naslednjo nedeljo popoldan ob 15h lepo povabljeni v Marijino cerkev, kjer bo redno mesečno srečanje vseh, ki v molitvi prosijo za nove duhovne poklice. Najprej bo molitvena ura, nato pa ob 16h sveta maša.


Današnja božja beseda