Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila nedelje Jezusovega krsta

Oznanila nedelje Jezusovega krsta

Kategorija :Oznanila Vsi

Praznik Jezusovega krsta
Na današnji praznik Jezusovega krsta nam spregovori sam nebeški Oče, ki nam razodeva svojega Sina: »Ta je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje!« S tem, ko obhajamo spomin Jezusovega krsta, se spominjamo svojega lastnega krsta in imamo tako priložnost, da ponovno obnovimo krstne obljube in utrdimo zvestobo poslanstvu, ki smo ga pri krstu prejeli. Tako naj bo današnji praznik lepa priložnost, da utrdimo svoje krščanske korenine. Božična skrivnost pa se z današnjim praznikom zaokroži. Čeprav s tem praznikom uradno zaključimo božično obdobje cerkvenega leta, pa bomo po stari krščanski navadi do Svečnice še imeli v naši sredi jaslice in prepevali božične pesmi.

Marjan Jezernik, opat

Obisk Svetih treh kraljev
Na praznik Gospodovega razglašenja so našo župnijo obiskali Sveti trije kralji – Gašper, Miha in Boltežar. Pri sveti maši praznika ob 18. uri so v kratki kolednici predstavili svetopisemsko dogajanje tedanjega časa. Sveti trije kralji so v družbi gospoda kaplana Matica in otrok odšli do jaslic, kjer so se poklonili Jezusu ter mu simbolično darovali vsak svoje darove, otroci pa »darila«, ki so jih pripravljali v adventi akciji Otroci za otroke.

DUHOVNO – DRUŽABNI VIKEND ZA ZAKONCE IN DRUŽINE
»Pot svetosti v zakonu in družini«V terminu od petka, 07.02.2020 (ob 8.30), do nedelje, 09.02.2020 (do kosila), se bo v Vrbju pri Žalcu dogajal duhovno-družabni vikend za zakonce in družine naše župnije. Naslov vikenda bo Pot svetosti v zakonu in družini. Duhovni vodja bo kaplan Matic Lesjak. Medtem, ko bomo zakonci obdelovali resne teme o zakonu in izzivih na področju starševstva,  se bodo otroci igrali, družili…pod varnim okriljem animatorjev. Ne bo manjkalo tudi skupnega petja, slavljenja, molitve rožnega venca…kaj več pa naj ostane presenečenje. Ker smo družine nenehno v stiski s časom, je možen tudi prihod v petek popoldan (če lahko, naj bo to  izjemoma) ali samo v soboto, ko bo res zanimivo, bogato, poučno in zelo priporočamo, saj bosta z nami gosta družinska terapevta – zakonca Jerebic – ustanovitelja družinskega inštituta Bližina v Celju. Pridružite se nam, da se še bolje spoznamo, duhovno poglobimo, povežemo in tako skupaj še okrepimo župnijsko družinsko občestvo. Lepo vabljeni k prijavam na e-mail: lidija.prepadnik@gmail.com. Število mest je omejeno.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Molitev za edinost kristjanov
O Bog, ki si nas po svetih bratih Cirilu in Metodu poklical k edinosti vere, zedini vse kristjane v svoji sveti Cerkvi. Naj bomo v češčenju troedinega Boga vsi narodi na zemlji združeni, kakor so združeni božji izvoljenci v nebesih. Tega te prosimo po zasluženju Jezusa Kristusa, po priprošnji prečiste Device Marije, svetega Cirila in Metoda, svetega Leopolda Mandiča in vseh svetnikov. Amen. Oče naš… Zdrava Marija… Slava Očetu…Sveta Devica Marija, prosi za nas! Sveta brata Ciril in Metod, prosita za nas! Sveti Leopold Mandič, prosi za nas! Blaženi Anton Martin Slomšek, prosi za nas!

Stolnina za leto 2020
V mesecu januarju zbiramo tako imenovano stolnino. Tudi letošnji prispevek za stolnino bomo uporabili za pokritje stroškov kurjave v cerkvi in učilnicah. Vsem, ki ste že velikodušno darovali, se zahvaljujemo. Hkrati pa se priporočamo tudi drugim, saj se zavedamo, kaj pomeni če nam je prijetno toplo.

Verski tisk
Mesec januar je mesec verskega tiska, zato je to lepa vzpodbuda k odgovornosti za verske časopise, revije in knjige. Naj vsaj nekaj od tega doseže vsako družino. Še posebno bodimo pozorni na verski tednik Družina, ki nas vsak teden razveseljuje z zelo zanimivim branjem in novicami iz Cerkve na Slovenskem in vsega sveta.


Današnja božja beseda