Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 5. nedelje med letom

Oznanila 5. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Slani ali neslani kruh
Mama je spekla kruh, lepo zapečen domači kruh, ki je prijetno zadišal. Otroci smo kar v vrsti čakali, da nam ga odreže debel kos. Toda, ko smo ga poskusili, ni imel pravega okusa – mama je pozabila na sol. »Vi ste sol zemlje, če se pa sol spridi, s čim se bo solila? Vi ste luč sveta …« Biti v svetu, biti med ljudmi, delati garati, se veseliti … in vendarle biti sol in luč! Biti na razpolago vsem ljudem. Biti tukaj za druge in zase! Ali danes res velja to za nas kristjane? Smo žlahtna sol, ali pa sol, ki se je spridila? Kristjani, kjerkoli smo, moramo dajati pravi zdravi okus vsemu. Če to s svojim življenjem ne bomo, potem bomo zavrženi in pohojeni. Smo luč drugim, ki jim omogoča, da varno hodijo skozi življenje? Kristjani nimamo nobene pravice, da bi to luč skrili. Še več, naše temeljno poslanstvo je, da smo svetloba temu svetu, ki tolikokrat stopa v duhovni temi. Luč nikoli ni zaradi sebe, ampak za druge, ki sveti, da drugi lahko hodijo in živijo. Sol in luč našega življenja so naša dobra dela, ki so porojena v božji Ljubezni. Po nas kristjanih naj se oznanja Kristus, ne pa da bi oznanjali samega sebe. Brez Kristusa tudi mi ne bi imeli soli in luči življenja. Če nismo sol in luč, potem sploh kristjani nismo. Prav zaradi tega smo na svetu in prav to tudi od nas ljudje pričakujejo.


Marjan Jezernik, opat
 

Revija cerkvenih pevskih zborov dekanije Celje
Naslednjo nedeljo popoldan bo v naši stolnici srečanje in nastop cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Ob 15h bo skupna vaja, ob 16. uri kratko bogoslužje in nato predstavitev ter nastopi posameznih župnijskih zborov. Lepo povabljeni!

Delavnice molitve in življenja
Vabimo vas, da se udeležite Delavnice molitve in življenja, ki se bodo začele z uvodnim srečanjem 19. 2. 2020, po večerni maši (ob 18.45). Na delavnicah se učimo postati Gospodovi prijatelji in učenci ter potrpežljivo in vztrajno vstopati v osebni molitveni odnos z Gospodom, od prvih korakov do nedoumljivih globin kontemplacije. Delavnice vsebujejo uvodno srečanje in 15 zaporednih srečanj, 1x tedensko po dve uri. Na vsakem srečanju preberemo Božjo besedo, poslušamo kratko katehezo in nato spoznamo nov molitveni način, npr. molitev pisanja, molitev izročanja, kontemplativna molitev … Vabljeni! Več informacij: Anja, 031/209-905. 

Molitveno srečanje za duhovne poklice
Ker je naslednja nedelja tretja v mesecu, bo popoldan ob 15. uri v Marijini cerkvi redno mesečno srečanje molivcev za duhovne poklice, ob 16. uri pa sveta maša v ta namen. Vabljeni!

Skupnost bralcev dobre knjige
Bralci dobre knjige se bomo zbrali v torek, 18.2.2020, po večerni sv. maši v župnišču. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Prošnji dnevi slovenskega zdravnika Jožeta Felca (1941 – 2010). Rodil se je v Idriji v rudarski družini. Leta 1966 je diplomiral na ljubljanski medicinski fakulteti, nato pa je svoje znanje dopolnil s specializacijo iz nevropsihiatrije in se leta 1967 zaposlil v Psihiatrični bolnišnici v Idriji. Napisal je več kot deset literarnih del ter več kot sto strokovnih člankov. Knjiga Prošnji dnevi je izšla pri Mohorjevi družbi Celje leta 1996.

Molitev za imenovanje novega celjskega škofa
O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa.  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).


Današnja božja beseda