Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 2. postne nedelje

Oznanila 2. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

GORA SPREOBRNENJA
Če smo preteklo nedeljo preživeli skupaj z Jezusom v puščavi ob njegovem štiridesetdnevnem postu in skušnjavah hudobnega duha, nas danes Jezus vabi, da se z njim povzpnemo na goro Tabor, kjer se nam razodene v vsem svojem božjem sijaju. V premagovanju ranljivosti človeške podobe, se rojeva sijaj in veličina božje podobe. Ali ni prav temu namenjen tudi postni čas? Če skozi življenje stopamo sami, brez Boga, potem je naše življenje podoba ranjenega in umrljivega človeka. Kakor hitro smo na pot življenja sprejeli Boga, se že dvigujemo na goro odrešenja. V postnem času se moramo podati na to pot popolnosti. Zato se prepustimo Jezusu, ki je vsa naša moč in prihodnost. Samo ob njem imamo vso gotovost, da na poti iskanja nikoli ne bomo zašli. Naj letošnji postni čas naše osebno iskanje zaznamuje z uspešnim vzponom na goro Tabor, kjer nas čaka poveličani Gospod. Tam je tudi za nas postavljen šotor božjega usmiljenja in ljubezni.

Marjan Jezernik, opat

Postni teden, ki je pred nami, nas vabi:

Križev pot
ob razmišljanju Jezusovega trpljenja doživljajmo tudi skrivnost človeškega trpljenja, zato vabljeni h Križevem potu vsak postni petek in nedeljo pol ure pred večerno sv. mašo.

Postni govori
v postnem obdobju si vzemimo čas in storimo nekaj za našo dušo in poglobitev svoje vere. V petek bomo prisluhnili že tretjemu postnemu razmišljanju, ki ga bo imel p. Primož Kovač z naslovom: »Sveto pismo in sveta Trojica«.

Srečanje ŽPS in ključarjev
V torek bo ob 19h redno srečanje članov ŽPS in ključarjev.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Birmanski dan
V soboto, 14. marca, ob 9. uri bo v župnijskih prostorih srečanje letošnjih birmancev, staršev in botrov. Posebno srečanje za starše in botre bo vodila katehistinja s. Anna Walaszek FMM, birmanci pa bodo imeli samostojen program.

Molitev za nove duhovne poklice

V nedeljo popoldan bo v Marijini cerkvi redno mesečno srečanje molivcev za nove duhovne poklice in za svetost duhovnikov. To nedeljo molitev pripravlja naša celjska dekanija, zato še toliko bolj povabljeni. Srečanje se bo z molitveno uro začelo ob 15h. Nato bo ob 16h sveta maša. Mesto in dekanija Celje, pokažimo svojo skrb za duhovne poklice in se srečanja udeležimo v čim večjem številu.

Izbira novih članov ŽPS
Zbiranje predlogov za nove člane ŽPS je končano. Izbira le teh bo v nedeljo, 22. marca pri vseh svetih mašah. Do takrat pa molimo za dobro izbiro članov novega ŽPS!

Dobri Bog, pred nami je za našo župnijo pomemben dogodek, dan, ko bomo izbirali člane župnijskega pastoralnega sveta. Pomagaj nam, da bomo v svojih bratih in sestrah po navdihu Svetega Duha prepoznali tiste, ki bodo to nalogo v naši župniji opravljali najbolje in jo bodo sprejeli z odprtim srcem in odgovornostjo. Pomagaj nam, da jim bomo tudi vsi ostali župljani pri tem odgovornem delu, vsak po svojih močeh, pomagali s svojimi darovi, in bomo tako skupaj skrbeli za bogato življenje naše župnije.


Današnja božja beseda