Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila za cvetno nedeljo

Oznanila za cvetno nedeljo

Kategorija :Obvestila Oznanila Vsi

Po navodilih slovenskih škofov bodo tudi v naši stolnici na Cvetno nedeljo potekale svete maše brez navzočnosti vernega ljudstva.

G. opat bo v stolnici maševal in blagoslovil zelenje ob 7h.

G. škof bo v stolnici maševal in blagoslovil zelenje ob 8h. Ta sveta maša bo snemana in se bo okoli 12. ure predvajala na TV Celje

Verniki naj doma pripravijo zelenje (npr. zelenje z vrtov, butare), se duhovno povežejo z našo župnijsko cerkvijo in zelenje blagoslovijo z blagoslovljeno vodo.

Vsi vemo, da se v Sloveniji katoliška Cerkev vzdržuje s prostovoljnimi darovi vernikov, ki jih večina verniki darujejo pri nedeljskih in prazničnih svetih mašah. Ker pa se v času epidemije corona virusa vse maša opravljajo brez navzočnosti vernega ljudstva teh darov ni. Župnija pa kljub vsemu mora živeti.

Zato vas, dragi farani župnije Sv. Danijela v Celju in vsi dobri ljudje, povabimo k darovanju za mašne namene in vzdrževanje župnije z nakazili na transakcijski račun župnije, ki je odprt pri Nova KBM:

SI56-0483 5000 3334 723

Za datum in vsebino mašnega namena se lahko dogovorite po telefonu (03/426-19-00) ali po elektronski pošti info@celje-stolnica.si, mašni dar pa nato nakažete na zgornji TRR s pripisom namena: “Mašni dar za …”

Za vsak vaš dar se iskreno zahvaljujemo!


Današnja božja beseda