Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 12. nedelje med letom

Oznanila 12. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

BESEDE BLAŽENEGA A. M. SLOMŠKA O DOMOVINI
»Dežela, v kateri je kdo bil rojen, ali v kateri stanovitno prebiva, se imenuje rojstna ali domača dežela, domovina, očetovstvo ali očevina. Zato je vsak prebivalec svoji domači deželi domovinsko ljubezen dolžan izkazovati …Kdor svojo domovino ljubi, se bo vsega veselil, kar srečo domovine poviša; srce pa ga bo bolelo, če jo nadloga ali nesreča zadene … Kdor svojo domovino resnično ljubi, bo tedaj tudi svoje želje za srečo domovine k Bogu pošiljal, večkrat presrečno zanjo molil. Molimo tudi mi večkrat za svojo ljubo domovino in prosimo Boga, od katerega vse dobro pride, naj blagoslovi njo in njene prebivalce.«

Marjan Jezernik, opat

MESEC JUNIJ
Smo v mesecu juniju, v katerem se zbiramo pod okriljem ljubezni Jezusovega srca. Po jutranji sv. maši pa vabljeni k litanijam Srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšim. Prav tako vabljeni vsako nedeljo v juniju pred večerno sv. mašo k litanijam srca Jezusovega in blagoslovu z Najsvetejšem.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI

Streha na naši stolnici je, kljub vsakoletnemu popravilu, vedno slabša, tako da kliče k celotni prenovi. Zato smo se odločili, da bomo v jeseni vendarle poskušali obnoviti celotno streho. Verjetno boste vsi razumeli, da bo prenova strehe terjala tudi večje stroške. Pri tem smo odvisni predvsem od vaših prostovoljnih prispevkov. Zato še toliko bolj trkamo na vašo velikodušnost in prosimo, da vsi skupaj priskočimo na pomoč s svojimo prostovoljnimi darovi. Hvaležni bomo za v sak vaš dar, ki ga boste v ta namen darovali. Svoje darove lahko darujete pri običajnih nedeljskih in prazničnih nabirkah v cerkvi, morda boste svoje darove prinesli v župnijsko pisarno, ali pa nakazali na transakcijski račun naše župnije:
TRR – SI56-0483 5000 3334 723
Bogu hvala za vsak vaš dar!

DAN DRŽAVNOSTI
V četrtek je dan državnosti – praznik naše domovine. V naši stolnici bo sveto mašo za domovino ob 19. uri vodil upokojeni celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Lepo povabljeni, da skupaj molimo za blagoslov naše domovine in njenih prebivalcev.

MOLIMO ZA DUHOVNE POKLICE
Bliža se praznik apostolov Petra in Pavla, ko naši škofje posvečujejo novomašnike. Žal, celjska škofija zopet nima nobenega novomašnika, zato smo še toliko bolj povabljeni k molitvi za nove duhovne poklice. Še posebno smo povabljeni danes popoldan v Marijino cerkev, kjer bo ob 15h molitvena ura za nove duhovne poklice in nato ob 16h sveta maša v ta namen. Res lepo povabljeni!

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA
V preteklem tednu smo zaključili letošnje veroučno leto. Veroučenci so prejeli spričevala, ki jih naj v jeseni podpisane prinesejo k verouku. Bogu hvala za vse, kar smo, kljub težkim razmeram, v tem veroučnem letu prejeli in duhovno napredovali.. V septembru bomo imeli praznik prvega svetega obhajila v soboto 19. septembra in praznik svete birme v soboto 26. septembra.

Oratorij 2020 – “Zaupam, zato si upam.”
od 29. junija, do 3. julija bo v naši župniji potekal oratorij pod geslom: »Zaupam, zato si upam.« Uradno se prijave sicer končujejo v nedeljo 21. junija 2020. Če se je morda kdo še pozabil prijaviti, naj to stori čimprej, prijavnice so na voljo v župnišču in na spletni strani. Estera je preprosto dekle, ki zaradi svoje zunanje in notranje lepote postane kraljica mogočnega Perzijskega imperija. V moči te svoje nove vloge kljub tveganju za lastno življenje reši svoje ljudstvo zanesljive smrti. Njena zgodba je napeta in zanimiva, hkrati pa nudi razmislek o nekaterih pomembnih vrednotah. Kraljico Estero odlikujejo kreposti, kot so lepota, odgovornost, zavedanje pomena posta in molitve, zaupanje in hvaležnost, ki jih bomo pobliže spoznavali z otroki na oratoriju.

Gospod Jezus, Božji Pastir duš,

Ti si poklical apostole, da bi postali ribiči ljudi. Pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike. Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših oltarjih vsak dan obnavljaš svojo daritev na križu. Pokaži jim, Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester prosi za luč resnice in gorečo ljubezen. Naj odgovorijo tvojemu klicu, postanejo sol zemlje in luč sveta. Na zemlji naj nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje skrivnostno telo, ki je Cerkev. Tudi številna in velikodušna srca deklet milostno pokliči, Gospod. Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti in zbudi v njih željo, da se bodo službi za tvojo Cerkev ter za uboge in bolne žrtvovale z vsem žarom in vso močjo tvoje ljubezni. Amen.


Današnja božja beseda