Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 14. nedelje med letom

Oznanila 14. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Prvi, ki so prinesli evangelij med naše prednike, so bili irski misijonarji. Iz njihovih rok je pritekla krstna voda nad prve člane slovenskega naroda. Dokončno pa se je krščanstvo utrdilo med slovanskimi narodi po oznanjevanju slovanskih apostolov Cirila in Metoda, ki sta uvedla bogoslužje v domačem jeziku. Od takrat naprej studenec krstne vode v našem narodu nikoli več ni usahnil. Zato se danes še posebno zahvaljujemo za duhovne korenine, iz katerih že 1300 let rastejo in se gradijo krščanske vrednote in kultura, ki je na poseben način zaznamovala naše narodno telo. Danes smo odgovorni za to, da se veriga vere z nami ne bo pretrgala. Zato izročimo naše prizadevanje za ohranjanje krščanskih vrednot in kulture vsem misijonarjem, še posebno sv. Cirilu in Metodu, da nam bo nebeški Oče dal dovolj moči in poguma, da bi zmogli danes dragoceno vero in krščanske vrednote izročati iz roda v rod.
Marjan Jezernik, opat

SVETA MAŠA JUBILANTOV
V sredo, ob 10.30 uri bo v stolnici sveta maša, ki jo bo vodil upokojeni škof Stanislav Lipovšek, somaševali pa bodo vsi tisti duhovniki iz naše škofije, ki v tem letu obhajajo okrogli jubilej svojega mašniškega posvečenja. Prav je, da se te sv. maše udeležimo v čim večjem številu, da se skupno zahvalimo za duhovne poklice in prosimo za njihovo rast v Cerkvi.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI
Streha na naši stolnici je, kljub vsakoletnemu popravilu, vedno slabša, tako da kliče k celotni prenovi. Zato smo se odločili, da bomo v jeseni vendarle poskušali obnoviti celotno streho. Verjetno boste vsi razumeli, da bo prenova strehe terjala tudi večje stroške. Pri tem smo odvisni predvsem od vaših prostovoljnih prispevkov. Zato še toliko bolj trkamo na vašo velikodušnost in prosimo, da vsi skupaj priskočimo na pomoč s svojimi prostovoljnimi darovi. Hvaležni bomo za v sak vaš dar, ki ga boste v ta namen darovali. Svoje darove lahko darujete pri običajnih nedeljskih in prazničnih nabirkah v cerkvi, morda boste svoje darove prinesli v župnijsko pisarno, ali pa nakazali na transakcijski račun naše župnije:
TRR – SI56-0483 5000 3334 723
Bogu hvala za vsak vaš dar!

ZAČELI SO SE POČITNIŠKI IN DOPUSTNIŠKI MESECI POLETJA, ZATO BODO TUDI NAŠA FARNA OZNANILA NA RAZPOLAGO VSAKIH ŠTIRINAJST DNI.

Gospod Jezus, Božji Pastir duš, Ti si poklical apostole, da bi postali ribiči ljudi. Pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike. Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših oltarjih vsak dan obnavljaš svojo daritev na križu. Pokaži jim, Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester prosi za luč resnice in gorečo ljubezen. Naj odgovorijo tvojemu klicu, postanejo sol zemlje in luč sveta. Na zemlji naj nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje skrivnostno telo, ki je Cerkev. Tudi številna in velikodušna srca deklet milostno pokliči, Gospod. Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti in zbudi v njih željo, da se bodo službi za tvojo Cerkev ter za uboge in bolne žrtvovale z vsem žarom in vso močjo tvoje ljubezni. Amen.

Molitev za imenovanje novega škofa
O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa.  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen

Oratorij uspešno zaključen
Minuli teden je v naši župniji potekal oratorij pod geslom: »Zaupam. Zato si upam!« Zares je bilo potrebnega več zaupanja v Božje varstvo, kot običajno, saj se je virus prav v teh dneh začel zopet širiti. Tako smo morali z animatorji na podlagi smernic NIJZ-ja in združenja Oratorij Slovenija uvesti kar nekaj novosti in prilagoditev. A ne glede na vse okoliščine, je Bogu, Mariji in vsem sodelujočim hvala, oratorij minil uspešno. Še enkrat hvala za vašo podporo in molitve, s katerimi nadaljujte, da bodo duhovni sadovi še naprej rasli in bomo po zgledu sv. Estere tudi mi vsi še bolj zaupali v Boga, za katerega je sv. žena dejala: »Moj Gospod, ti edini si naš kralj.«


Današnja božja beseda