Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 19. nedelje med letom

Oznanila 19. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

V soboto je slovesen in zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja ali Veliki Šmaren. V naši starodavni in častitljivi Marijini cerkvi je žegnanje. S praznovanjem bomo začeli že v petek na predvečer praznika, ko bodo ob 19. uri najprej slovesne večernice praznika, nato pa sv. maša. Slovesna sv. maša praznika bo ob 9. uri. Praznovanje bomo zaključili v soboto zvečer ob 19h s sveto mašo. Na koncu bodo pete litanije Matere Božje, Zahvalna pesem in blagoslov. Zaradi praznovanja v Marijini cerkvi v petek in v soboto v stolni cerkvi ne bo večerne sv. maše.

Zaradi Marijinega praznika bo v Marijini cerkvi iz petka na soboto nočno čaščenje ali praznično bdenje pred SRT. Začelo se bo v petek po večerni sv. maši in bo trajalo do sobote do slovesne maše ob 9. uri. Povabljeni vsi, ki zmorete nekaj trenutkov v molitvi z skupaj z Marijo preživeti pred Najsvetejšim zakramentom.

Začeli smo s pripravljalnimi deli za obnovo strehe na stolnici. Obnova je ocenjena po predračunu na blizu 200.000 €. Zato še toliko bolj trkamo na vašo velikodušnost in prosimo, da s  skupnimi močmi odgovorno pristopimo k prepotrebni obnovi strehe na naši stolnici. Že kar nekaj časa je, od kar smo v naši župniji opravili kakšno večje delo obnove, zato smo še toliko bolj povabljeni, da sedaj pri obnovi strehe združimo naše skupne moči.

Svoje darove lahko darujete pri običajnih nedeljskih in prazničnih nabirkah, še posebno prve nedelje v mesecu. Morda boste svoje darove prinesli v župnišče ali pa nakazali na transakcijski račun župnije, ki je naveden v Farnih oznanilih.

Preteklo nedeljo ste za obnovo strehe darovali 1267 €. Osebno in na transakcijski račun župnije pa ste v zadnjem mesecu darovali 4.280 €.

Bog vam povrni za vsak vaš dar!


Današnja božja beseda