Župnija Celje – Sv. Danijel

oznanila 20. nedelje med letom

oznanila 20. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

Marija – naša druga mati
15. avgusta smo obhajali najpomembnejši Marijin praznik v liturgičnem letu: Marijino Vnebovzetje. »Na koncu svojega zemeljskega življenja, je bila Marija z dušo in telesom vzeta v nebesa, torej v slavo večnega življenja, v polno in popolno občestvo z Bogom. Častitljivi papež Pij XII. je 1. novembra 1950 tako slovesno razglasil to dogmo. A to, da je Marija z dušo in telesom že v nebesih, ne pomeni, da je daleč od našega vsakdanjega življenja. Jezus nam jo je pod križem dal za mamo in tako nas ona kot vsaka prava mami nenehno spremlja in varuje. A kot si vsaka mati zasluži določeno spoštovanje, pozornost, čas in ljubezen, imamo sedaj odlično priložnost, da se otroško obrnemo na Vnebovzeto: obiščimo kakšno njeno kapelico ali doma poiščimo kakšno njeno podobico in ponižno pokleknimo ter ji vdano recimo: »O, Mati moja! Varuj Slovenijo, varuj naš kraj in družino …« Hkrati pa ne pozabimo, da je Devica Marija med različnimi prikazovanji zelo spodbujala molitev rožnega venca, še posebej tako kleče. Dvomite? Lahko poskusite in videli boste, da ima takšna molitev mnogo večjo moč, kot si morda mislimo. Hvala Ti dobri Bog, da si nam dal Devico Marijo za Mati in posrednico milosti!
Matic Lesjak, kpl.

NEDELJA SVETEGA DANIJELA
V nedeljo, 30. avgusta, naša župnija obhaja praznik svojega zavetnika preroka Danijela. Ob praznovanju se bomo zahvalili svojemu farnemu patronu za njegovo varstvo in priprošnjo.Praznovati bomo začeli v soboto zvečer, ko bomo pri večerni sv. maši imeli slovesne večernice praznika.Slovesna sv. maša praznika bo ob 10. uri. Vabljeni smo, da se s hvaležnostjo udeležimo praznovanja svojega farnega praznika.Ob letošnjem praznovanju zaradi pandemije ne bo običajne praznične pogostitve pred cerkvijo! 

Molitev za imenovanje novega škofa
Molitev za imenovanje novega škofa
O Bog: Večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa.  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen

Molitev za nove duhovne poklice
Gospod Jezus, Božji Pastir duš, Ti si poklical apostole, da bi postali ribiči ljudi. Pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike. Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših oltarjih vsak dan obnavljaš svojo daritev na križu. Pokaži jim, Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester prosi za luč resnice in gorečo ljubezen. Naj odgovorijo tvojemu klicu, postanejo sol zemlje in luč sveta. Na zemlji naj nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje skrivnostno telo, ki je Cerkev. Tudi številna in velikodušna srca deklet milostno pokliči, Gospod. Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti in zbudi v njih željo, da se bodo službi za tvojo Cerkev ter za uboge in bolne žrtvovale z vsem žarom in vso močjo tvoje ljubezni. Amen.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI
Najlepša hvala vsem, ki ste že darovali, a kot rečeno, gre za velik strošek, zato še naprej trkamo na vašo velikodušnost in prosimo, da vsi skupaj priskočimo na pomoč s svojimi prostovoljnimi darovi. Hvaležni bomo za vsak vaš dar, ki ga boste v ta namen darovali. Svoje darove lahko darujete pri običajnih nedeljskih in prazničnih nabirkah v cerkvi, morda boste svoje darove prinesli v župnijsko pisarno, ali pa nakazali na transakcijski račun naše župnije: TRR – SI56-0483 5000 3334 723
Bogu hvala za vsak vaš dar! 


Današnja božja beseda