Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 23. nedelje med letom

Oznanila 23. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

KRŠČANSKE VREDNOTE IZROČATI IZ RODA V ROD

»Kakor smo duhovniki odgovorni za vero članov celotne župnije, tako ste starši odgovorni za vero vaših otrok. Zato napravite iz svoje družine Cerkev v malem.« Tako je zapisal že v prvih krščanskih časih sv. Janez Zlatousti.Dragi starši, pomembnost teh besed se morate zavedati še posebno v času, ko začenjamo novo veroučno šolsko leto. Ne pozabite, da ste prvi poklicani, da svojim otrokom ponudite sonce življenja, da ga izpostavite žarkom božje svetlobe. Ko boste skupaj z njimi prihajali k sv. maši, se v družinskem krogu pogovarjali o Jezusu in vrednotah življenja in jih vestno pošiljali k verouku, boste največ storili za srečno prihodnost svojih otrok.Ponujamo vam svojo podporo pri tako odgovornem poslanstvu, da bi jim skupaj ponudili božje sonce. Storimo to z vso odgovornostjo do Boga, do samega sebe, še posebno pa do sadov vaše ljubezni. 
Marjan Jezernik, opat

PRAZNIK MARIJINEGA ROJSTVA
V torek je slovesen praznik Marijinega rojstva – Mali Šmaren. Svete maše bodo kakor ob nedeljah. Ob 9h bo v Marijini cerkvi slovesna sveta maša praznika. Lepo vabljeni!

CELJSKO ZAOBLJUBLJENO ROMANJE V PETROVČE
Že stoletja mesto Celje na nedeljo po prazniku Marijinega imena roma v Petrovče. Zaobljubljeno romanje je molitveni dan našega mesta, da bi bili obvarovani poplav in drugih naravnih nesreč. Tudi to leto smo vabljeni v nedeljo, 13.09. ob 15 uri, verniki mesta Celje, da se zberemo v Petrovčah in skupno prosimo za božjo milost in varstvo v našem življenju.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI
Najlepša hvala vsem, ki ste že darovali za obnovo strehe, a kot rečeno, gre za velik strošek, zato še naprej trkamo na vašo velikodušnost in prosimo, da vsi skupaj priskočimo na pomoč s svojimi prostovoljnimi darovi. Hvaležni bomo za vsak vaš dar, ki ga boste v ta namen darovali. Svoje darove lahko darujete pri običajnih nedeljskih in prazničnih nabirkah v cerkvi, morda boste svoje darove prinesli v župnijsko pisarno, ali pa nakazali na transakcijski račun naše župnije :

TRR – SI56-0483 5000 3334 723
Bogu hvala za vsak vaš dar!

VEROUČNO ŠOLSKO LETO
Vpis novih veroučencev že poteka v naši župnijski pisarni. V župnijski pisarni bomo na razpolago ves teden in sicer vsak dan od 8. do 12. ure, ter popoldan od 15. do 16. ure. K vpisu otrok starši tistih otrok, ki niso krščeni v naši župniji, prinesite s seboj družinsko knjižico ali kakšno drugo potrdilo o krstu vašega otroka.
V pisarni imate na voljo vse učbenike.
Urnik verouka:

1. razred ob ponedeljkih ob 15h in 16h;
2. razred ob ponedeljkih ob 15h in 16h
;3. razred ob torkih ob 15h in 16h;
4. razred ob torkih ob 15h in 16h;
5. razred ob (v tiskanih oznanilih je napaka!) ČETRTKIH ob 15h in 16h;  
6. razred ob četrtkih ob 15h in 16h;
7. razred ob ponedeljkih ob 15h in 16h;
8. razred ob torkih ob 15h in 16h;
9. razred ob četrtkih ob 17h;
Mladinski verouk ob četrtkih po večerni maši.

Maša ob začetku veroučnega leta je bila v nedeljo 6. septembra, zato z veroukom začenjamo v ponedeljek 7. septembra.

Ponovni začetek Delavnic molitve in življenja
Dne 8. septembra, po večerni maši, nadaljujemo z delavnicami molitve in življenja, ki so bile zaradi epidemije covid19 prekinjene. Vabljeni k iskanju Božjega obličja tudi tisti, ki bi se želeli naknadno priključiti delavnicam. Kontakt: Anja 031 209 905.
Delavnice potekajo enkrat tedensko po dve uri. Na vsakem srečanju preberemo Božjo besedo, poslušamo kratko katehezo in nato spoznamo nov molitveni način, npr. molitev pisanja, molitev izročanja, kontemplativna molitev …

DRUŽINSKA SVETA MAŠA

V povezavi z začetkom novega veroučnega leta opozarjamo, da imamo vsako nedeljo tudi družinsko sveto mašo (razen kadar je slovesna maša). ki jo oblikujejo veroučenci, starši, zakonci in mnoge druge skupine, ki delujejo v župniji. Družinska sveta maša je vsako nedeljo ob 10. uri. Prav zaradi tega ste k tej sv. maši vabljeni še posebno šolska mladina in družine. Storimo vse, da bo družinska sv. maša postala res del nas vseh.

SKRB ZA DUHOVNE POKLICE
Pomanjkanje duhovnikov postaja resen pastoralni izziv. Tretjina župnij v naši škofiji nima več stalnega dušnega pastirja. Potrebno je strniti vse molitvene moči, da tisti, ki jih Bog kliče, ne bodo oklevali, ampak velikodušno odgovorili na božje povabilo. Zato smo še posebno vabljeni v soboto 12. septembra na škofijski molitveni dan za duhovne poklice v baziliko Matere Božje v Petrovčah. Ob 9. uri bo najprej molitvena ura za duhovne poklice, nato pa ob 10h sv. maša, ki jo bo vodil škof dr. Stanislav Lipovšek.

Stična 2020
Ste mislili, da zaradi novega virusa Stične 2020 ne bo? Seveda bo! Le, da bo potekala na več krajih. V naši škofiji bo program Stična potekal na pet različnih krajih. Nam najbližje pa bo v SMC na Hudinji. Zato se vsi, ki bi se želeli udeležiti,  prijavite na https://sticna.net/ (elektronske prijave so letos obvezne).


Današnja božja beseda