Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 24. nedelje med letom

Oznanila 24. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

SO OCENE RES VSE?

Že dober teden naši učenci in dijaki zopet gulijo šolske klopi, v minulih dneh pa smo, tokrat nekoliko prej kot običajno, začeli tudi veroučno šolsko leto. In pomembno se zdi, da imamo v zavesti, da se najpomembnejše stvari v resnici sploh ne zapisujejo v redovalnico. Seveda ocene niso nepomembne in so učenje in domače naloge nujne, a življenje ne smejo biti samo ocene v šolski redovalnici, saj je življenje je mnogo več! Kaj nam pomagajo najboljše ocene v redovalnici, če smo mi nesrečni, žalostni, izgoreli … Bog nam je poleg razuma podaril tudi srce in dušo in golo znanje ter ocene ne bodo napolnile naše duše. Tako kot računalniku vsi podatki na trdem disku in najboljši internet ne koristijo, če se ta ne polni. In z nami je v resnici podobno: tudi mi potrebujemo polnjenje! Naš polnjene bo dobro: 1. če bomo odšli pravi čas v posteljo, 2. če bomo imeli lepe in prijazne odnose z našimi prijatelji in družino in 3. če bo Jezus naš prijatelj! Zato vas ob začetku šolskega leta želim spodbuditi, na ključno stvar pri polnjenju naših baterij: Jezus je vir energije in sredstvo za polnjenje je tudi molitev. Za otroka je ena ura verouka vsak teden po osmih ali devetih letih kar veliko časa, toda, če je v celem tednu za Boga namenjenih le teh bornih 45 minut, pa je to vse skupaj zelo malo! Zato spodbujam in molim za vas starši, da bi bili vašim otrokom vi prvi kateheti! Saj nobena še tako prijazna sestra ali še tako moder župnik, ne more otroku približati Boga tako, kot vi. Zato stopimo skupaj, molimo drug za drugega in tudi preko skupne in osebne molitve pomagajmo otrokom odkriti in razviti tista področja, ki se ne bodo ocenjena v redovalnici.

Matic Lesjak, kpl

PRVO SVETO OBHAJILO
V soboto bomo ob 10. uri v naši župniji imeli praznik prvega svetega obhajila. Prvo sveto spoved bodo prvoobhajanci imeli en dan prej in sicer v petek ob 17. uri. Vsi skupaj spremljajmo prvoobhajance in njihove družine z molitvijo. DRUŽINSKA SVETA MAŠA V povezavi z začetkom novega veroučnega leta opozarjamo, da imamo vsako nedeljo tudi družinsko sveto mašo, ki jo oblikujejo veroučenci, starši, zakonci in mnoge druge skupine, ki delujejo v župniji. Družinska sveta maša je vsako nedeljo ob 10. uri. Prav zaradi tega ste k tej sv. maši vabljeni še posebno šolska mladina in družine. Storimo vse, da bo družinska sv. maša postala res del nas vseh.

BIRMANSKA DEVET DNEVNICA
V soboto, 26. septembra, bomo v naši župniji obhajali praznik svete birme. Na praznik se bodo birmanci, njihove družine in celotna župnija pripravljali z devet dnevnico na čast Svetemu Duhu, ki jo bomo začeli v četrtek. Povabljeni smo, da birmance in njihove družine z molitvijo izročamo v božje varstvo.

VEROUČNO ŠOLSKO LETO
Začeli smo letošnje veroučno šolsko leto. Dragi starši, prav je, da pri tako pomembnem dogajanju rasti vašega otroka, kot je duhovna rast, računamo na božjo moč in previdnost, zato vsi skupaj prosimo, naj Bog blagoslavlja to novo obdobje vzgoje za življenje. Zato že na samem začetku vzemimo verouk resno in zavzeto. Urnik verouka:
1. razred ob ponedeljkih ob 15h in 16h ;
2. razred ob ponedeljkih ob 15h in 16h ;
3. razred ob torkih ob 15h in 16h;
4. razred ob torkih ob 15h in 16h;
5. razred ob četrtkih ob 15h in 16h;
6. razred ob četrtkih ob 15h in 16h ;
7. razred ob ponedeljkih ob 15h in 16h ;
8. razred ob torkih ob 15h in 16h ;
9. razred ob četrtkih ob 17h ;
Mladinski verouk ob četrtkih po večerni maši

DRUŽINSKA SVETA MAŠA
V povezavi z začetkom novega veroučnega leta opozarjamo, da imamo vsako nedeljo tudi družinsko sveto mašo, ki jo oblikujejo veroučenci, starši, zakonci in mnoge druge skupine, ki delujejo v župniji. Družinska sveta maša je vsako nedeljo ob 10. uri. Prav zaradi tega ste k tej sv. maši vabljeni še posebno šolska mladina in družine. Storimo vse, da bo družinska sv. maša postala res del nas vseh.

PRAZNIK ŽALOSTNE MATERE BOŽJE
V torek, 15. septembra, je praznik Žalostne Matere Božje, V kapeli Žalostne Matere Božje bo žegnanjska sv. maša ob 9. uri, h kateri vabljeni vsi, kdor le more, da se skupaj izročimo naši skupni trpeči Materi in ji izročimo svoje križe, težave in preizkušnje. Še posebno pa vabljeni člani molitvene bratovščine ŽMB.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI
Najlepša hvala vsem, ki ste že darovali za obnovo strehe, a kot rečeno, gre za velik strošek, zato še naprej trkamo na vašo velikodušnost in prosimo, da vsi skupaj priskočimo na pomoč s svojimi prostovoljnimi darovi. Hvaležni bomo za vsak vaš dar, ki ga boste v ta namen darovali. Svoje darove lahko darujete pri običajnih nedeljskih in prazničnih nabirkah v cerkvi, morda boste svoje darove prinesli v župnijsko pisarno, ali pa nakazali na transakcijski račun naše župnije :
TRR – SI56-0483 5000 3334 723 Bogu hvala za vsak vaš dar!

Svetovalnica
tudi v šolskem letu 2020/21 vabi vse, ki ste se znašli v stiski. Za termin svetovanja se prijavite v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 – 12.00 ure)


Današnja božja beseda