Župnija Celje – Sv. Danijel

OZNANILA 1. ADVENTNE NEDELJE

OZNANILA 1. ADVENTNE NEDELJE

Kategorija :Oznanila Vsi

29. NOVEMBER

Z današnjo nedeljo začenjamo novo obdobje cerkvenega leta. Adventni venec naj bo zunanje znamenje naše notranje duhovne priprave.

V razmerah, v katerih živimo, ima v pripravi na božične praznike družina pomembno poslanstvo. Zbirajte se ob adventnem vencu k molitvi in medsebojnemu pogovoru. Vse to naj vam pomaga, da bo mogel Odrešenik vstopiti in se na novo roditi v vaših domovih in v življenju.

Sv. spoved in sv. obhajilo je možno prejeti! Toda le posameznikom oz. družinam po predhodnem dogovoru z duhovnikom. Na nas se lahko obrnete:

·                 03/4261-900

·                 info@celje-stolnica.si

·                 matic.lesjak@celje-stolnica.si

V četrtek, petek in nedeljo bo v stolnici celodnevno čaščenje Rešnjega Telesa. Ker slovesnega čaščenja v času korona virusa ni mogoče praznovati, bomo v teh dneh Najsvetejše izpostavili za individualno čaščenje zjutraj ob 7.30 uri in bo, ob upoštevanju vseh omejitev, na voljo za čaščenje do 18. ure zvečer.   

Z obnovo strehe na stolnici smo, hvala Bogu, uspešno zaključili. Celotna obnova je stala dobrih 200.000 €. Zahvaljujemo se vsem, ki ste pri tem sodelovali s svojimi prispevki. Ker pa je pri tem še vedno dobrih 50.000 € dolga in ga moramo v tem mesecu izplačati, se zopet obračamo na vas z iskreno prošnjo za vaše darove, ki jih lahko darujete osebno v naši župnijski pisarni, ali pa nakažete na transakcijski račun naše župnije. Za vsak vaš dar iskren Bog povrni.

Svoje darove prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun naše župnije s pripisom “Za obnovo strehe”:

TRR – SI56-0483 5000 3334 723


Bogu hvala za vsak vaš dar!


Današnja božja beseda