Župnija Celje – Sv. Danijel

ZAHVALNA NEDELJA

ZAHVALNA NEDELJA

Kategorija :Obvestila Oznanila Vsi

8. NOVEMBER

Danes obhajamo zahvalno nedeljo in kristjani smo nagovorjeni, da izrazimo svojo hvaležnost za vse, kar nam je v življenju podarjeno.

Ob tej priliki se tudi v imenu našega župnijskega doma zahvaljujemo vsem, ki nam na najrazličnejše načine pomagate, da s skupnimi močmi moremo uresničevati svoje poslanstvo v naši župniji. Hvaležni smo za vse vaše molitve in duhovno podporo.

To leto se še posebno zahvaljujemo za to, da smo uspeli prekriti streho naše stolnice. Bog vam povrni tudi za vse vaše darove, ki ste jih namenili za obnovo. Ob tem obstaja še kar velik dolg, ki ga moramo zbrati za plačilo stroškov prekrivanja. Upamo, da bomo s skupnimi močmi to tudi zmogli.  

Ob zahvalni nedelji izrekamo posebno zahvalo našemu Vanču, ki vse svoje moči predaja v blagor župnije. Iskrena zahvala naši Cvetki, ki se v kuhinji, v pisarni in še mnogo kje tako velikodušno in zastonjsko podarja vsej župniji. Zahvala tudi vsem drugim pastoralnim sodelavcem od ključarjev in članov ŽPS, do pevcev stolnega zbora z voditeljem Matejem na čelu, Glasbeni zasedbi sv. Danijela, vsem drugim organistom, kitaristom, voditeljem in animatorjem raznih župnijskih skupin, ministrantom in skavtom. Še posebna zahvala vsem sodelavcem Karitas in Vincencijeve konference ter še mnogim, ki sodelujejo pri pastoralnem in duhovnem življenju župnije. Zahvala vsem, ki pri čiščenju cerkve in župnišča, likanju, pri delu v vrtu in še pri mnogih drugih dejavnostih, nesebično podarjate svoje moči za življenje naše župnije. Zahvala vsem, ki svoje moči podarjajo v našem vrtcu.

Bog vam povrni za vse!

Marjan Jezernik, opat in stolni župnik


Današnja božja beseda