Župnija Celje – Sv. Danijel

OZNANILA 4. ADVENTNE NEDELJE

OZNANILA 4. ADVENTNE NEDELJE

Kategorija :Oznanila Vsi

20. DECEMBER

To leto bo praznovanje božične skrivnosti precej drugačno, saj jo bomo obhajali še bolj v družinskem krogu. Ker polnočnic in prazničnih božičnih svetih maš v cerkvah ne bo mogoče obiskati, jih poskušajte spremljati po raznih medijih in spletnih straneh ter se na ta način povezujte z občestvom župnije in vse Cerkve. 

Spovedovanje pred prazniki

V naši stolnici bo mogoče opraviti osebno božično sveto spoved vsak dan do božičnega praznika od 8. do 10. ure in od 16. do 18. ure. Prav tako pa se lahko za spoved sami osebno dogovorite z duhovnikom. Pri opravljanju svete spovedi spoštujte vsa navodila, ki nam jih nalagajo ukrepi proti širjenju virusa.

Spletna božična devetdnevnica

Božično devet dnevnico, kot duhovno pripravo na praznik božjega rojstva, lahko spremljate vsak dan po spletni strani naše župnije. Zaključili jo bomo na sveti večer, ko bomo preko spleta blagoslovili tudi vse jaslice po vaših domovih.

Spletni prenosi prazničnih svetih maš na FB in župnijski strani

  • Na sveti večer (24. 12.) ob 20.uri bo na tej in Facebook strani prenos svete maše božične noči, ki je še posebej namenjana otrokom in družinam.
  • Na božični praznik (25. 12.) bo g. škof ob 8h v stolnici imel praznično mašo, ki jo bo posnela TV Celje. Ob 10h pa bo g. opat imel slovesno mašo praznika, ki se bo neposredno prenašala na spletni strani naše župnije in na omrežju Facebook
  • Na nedeljo svete družine (27. 12.)  bo ob 10. uri prenos maše praznika, pri kateri bo blagoslov otrok in družin. Naj Bog blagoslavlja njihove poti in varuje vaše družinske skupnosti.

Osnovnošolska kateheza

Ker rednega verouka že dalj časa ni, spodbujamo starše, da se zdaj še toliko bolj zavzamete za versko vzgojo in duhovno rast vaših otrok. Veroučenci spremljajte obvestila vaših katehetov in tudi sami izpolnjujte posamezne teme v vaših učbenikih. Predvsem pa se kot družine potrudite za skupno molitev ob adventnem vencu in jaslicah, kjer je mogoče obisk sv. spovedi in prejem sv. obhajila ter spremljanje bogoslužja po medijih. V pomoč naj vam bodo tudi adventne video spodbude naših katehistinj – Sprejmimo Jezusa in spletna božična devetdnevnica.

Luč miru iz Betlehema 

Skavti našega Stega – Celje 2 so že sprejeli Luč miru, ki je letos že tridesetič pripotovala iz Betlehema. Zaradi okoliščin je tokrat ne bodo delili kot običajno, temveč si plamen in sveče lahko v cerkvi pri sv. Tereziji in sv. Antonu vzamete sami in tam oddate dar. Skavti nam omogočajo tudi dostavo na dom, naročite pa se na župnijski spletni strani.

Skavti so LMB že ponesli na MOC

Blagoslovljena voda in kadilo

Pri starem krstnem kamnu (pri vhodu v zakristijo) je na razpolago blagoslovljena voda in kadilo, da boste tudi s tem mogli ustvarjati skrivnost svetega večera.

OBNOVA STREHE NA STOLNICI SV. DANIJELA 

Kljub težkim časom in razmeram, smo streho na stolnici Sv. Danijela uspešno dokončali. Hvala Bogu brez zapletov in nesreč. Vsem, ki so obnovo vodili, izvedli in darovali svoje darove, iskrena zahvala!

Obnovljena streha stolnice

Obnova je stala preko 200.000€. Zaradi korona virusa in razmer, ki jih narekujejo ukrepi, je Cerkev ostala brez rednih in izrednih dohodkov. Prav zaradi tega je ob prenovi strehe nastal dolg za dobrih 50.000€. Vse vernike in ljudi dobre volje zato iskreno prosimo, da nam priskočite na pomoč s svojimi darovi, ki jih lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:     

SI56-0483 5000 3334 723.

Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali.

Že v naprej vsem dobrotnikom in darovalcem iskren Bog povrni!

Prisluhnite še 4. adventni drobtinici naše katehistnije s. Anne FMM:


Današnja božja beseda