Župnija Celje – Sv. Danijel

Luč miru iz Betlehema

Luč miru iz Betlehema

Dragi Celjani, željni miru!
V kolikor še ne veste, tudi letos je med nas, že 30. leto zapovrstjo, pripotovala Luč miru iz Betlehema. Res je, nobena prepreka je ni uspela zaustaviti, kar nam lahko da vedeti le eno – z mirom se je lažje okužiti kot s katerim koli virusom!

Je pa deljenje plamena in sveč letos potekalo malo drugače, prilagojeno razmeram. Skavti stega Celje 2 omogočamo tudi dostavo na dom, na kar se lahko naročite preko spletnega obrazca. So pa sveče in Luč miru na voljo tudi v stolnici (6:30 – 18:00). Nahajajo se bodo na levi, strani, pri svečkah, pod sv. Terezijo in Antonom. Za sveče in plamen je možno oddati prostovoljni dar; tudi letos ima akcija LMB dobrodelno noto in sicer bo del zbranega denarja namenjen trem organizacijam oz. projektom: Lunina vila, Lebanese Girl Scout Association in Sklad sv. Lucije. Vnaprej hvala za vašo radodarnost!

Pomagajte nam poskrbeti, da Luč doseže tudi ostarele, obolele in osamljene, vsekakor pa vas obenem prosimo, da smo ob tem letos še posebej previdni in upoštevamo vsa priporočila ter tako zagotovimo varnost in zdravje vsem udeleženim.

Želimo vam prijetnega pričakovanja in blagoslovljene božične praznike.

Skavti Celja 2

Skavti naše župnije so letos za celotno Ognjišče Rutke od Putke pripravili sprejem v živo:


Današnja božja beseda