Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. nedelje med letom

Oznanila 3. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

24. januar 2021

NEDELJA SVETEGA PISMA

Prav je, da vsaj danes, ko obhajamo nedeljo Svetega pisma, nekaj svojega časa žrtvujemo razmišljanju o tej posebni knjigi, v kateri je na poseben način zbrana beseda živega Boga. To je knjiga, ki že tisočletja neštete človeške rodove nagovarja in navdihuje z žlahtnostjo in globino besede Boga Očeta, ki na poseben način spregovori in daje odgovor na najbolj zapletena vprašanja človeškega življenja. Verovati pomeni stopiti v odnos z našim Bogom. Ta odnos nas globoko zaznamuje. V prizadevanju za pravo podobo Boga, ki se nam razodeva, se je v tisočletni zgodovini človeka oblikovalo Sveto pismo. Na njegovih straneh so znamenja tega vznemirljivega odkrivanja Božje podobe in njegove govorice v našem življenju. Kdor se poda v branje in razmišljanje svetopisemske besede, vstopi tudi sam v iskanje prave resnice o Bogu, stvarstvu in človeku. Ob tem iskanju pa slej ko prej spoznamo, da smo tudi mi sami iskani, saj Bog človeka ljubi in se nam razodeva. Naj se ta beseda živega Boga na skrivnosten in ljubeč način dotakne vsakega izmed nas!

Marjan Jezernik, opat

Od 4. januarja dalje ste tudi v naši škofiji pri svetih mašah zopet lahko prisotni verniki.
Zaradi razmer bodo do nadaljnjega bogoslužja le v stolnici, ne pa še Marijini cerkvi.
Zaradi preprečitve širjenja okužbe pa veljajo ukrepi, ki jih je 18. decembra, po posvetu z NIJZ določila SŠK. Možno je pristopiti tudi k sveti spovedi. 

Ekumensko bogoslužje na spletu in TV
Vabljeni k ogledu in molitvi posnetka EKUMENSKEGA BOGOSLUŽJA iz evangeličanske cerkve Martina Luthra v Murski Soboti, župnijske cerkve sv. Jakoba v Galiciji in stolnice sv. Danijela v Celju. Bogoslužje bo predvajano to nedeljo 24. januarja na:

Ekumenski obisk in molitev v Murski Soboti, 2020

Dnevi odprtih vrat v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu v Ljubljani vabita osmošolce in devetošolce na DNEVE ODPRTIH VRAT od 30. januarja do 11. februarja 2021. Zaradi epidemije bodo vsi dogodki potekali preko spleta na naslovu:  vpis.stanislav.si .

Zavod sv. Stanislava, Šentvid nad Ljubljano

Stolnina za leto 2021
 Do konca januarju še zbiramo tako imenovano stolnino. Tudi letošnji prispevek za stolnino bomo uporabili za pokritje stroškov kurjave v cerkvi in učilnicah. Vsem, ki ste že velikodušno darovali, se zahvaljujemo. Hkrati pa se priporočamo tudi drugim.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj?  Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v
župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno   ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 – 12.00 ure)

OBNOVA STREHE
Iskrena hvala za vse podarjene darove za obnovo strehe, a še naprej vse vernike in ljudi dobre volje iskreno prosimo, da nam priskočite na pomoč, da dokončno odplačamo dolg. Darove lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:


SI56-0483 5000 3334 723.

Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali. Bog povrni!


Današnja božja beseda