Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. nedelje med letom

Oznanila 4. nedelje med letom

Kategorija :Oznanila Vsi

»Umolkni in pojdi!«
»Umolkni in pojdi!« Krepki besedi, ki prekinete dialog. Verjetno sto nam znani iz vsakdanjega življenja. Kdor ju je uporabil, ve, do Iahko povzročita globoke rane. Besedi prekineta pogovor in bližino. Za medsebojne odnose, še posebej zakonske in družinske, nista najboljša izbira. Jezus je ti dve besedi izrekel v shodnici in tako ukazal hudobnemu duhu, ki je obsedel nekega človeka. Jezusova beseda je sicer največkrat polna človeške topline. Grešnikom namenja besede usmiljenjo in odpuščanja. Da je tokrat reagiral z oblastjo ter ukazal molk in zapustitev, gotovo ni brez pomena, saj nas želi naučiti predvsem dvojega: v njegovi bližini zlo ne more ostati skrito in da smo v odnosu do zla in do greha brezkompromisni, odločni. Če nočemo. do nas zlo vodi in usmerja v našem življenju, se mu moramo odločno upreti – umolkni in pojdi! Nasprotno pa smo poklicani, da nenehno začenjamo dialog z Jezusom in z njegovo besedo. Bolj ko bomo dopuščali, da Božja beseda v nas živi in deluje, bolj bomo prepoznavali in razkrinkali znake hudobnega duha. V spodbudo in priprošnjo naj nam bo v zvezi s tem misel današnjega svetnika don Boska: »Želiš, da ti Gospod nakloni veliko milost? Obiskuj Ga pogosto. Želiš premagati hudiča? Pogosto se zatekaj k Jezusu!«                     
Matic Lesjak, kpl.

SVEČNICA – JEZUSOVO DAROVANJE
PRAZNIK KRISTUSOVE LUČI
V torek je praznik Gospodovega darovanja ali Svečnica. Naj bodo na praznik Jezusovega darovanja goreče sveče tudi za nas simbol tiste luči, ki razsvetljuje in odrešuje vse naše življenjske poti. Na razpolago pa vam bodo sveče, ki jih boste blagoslovljene ponesli na svoje domove. Naj bodo znamenje družinske sreče in ljubezni. Vaši darovi v cerkvi bodo namenjeni za sveče in razsvetljavo po naših cerkvah.

Prvi četrtek – pol ure pred večerno sv. mašo molitvena ura za duhovne poklice.
Prvi petek – Vabljeni k pobožnosti na čast Jezusovemu srcu.
Prva sobota – pri jutranji sv. maši bo pobožnost na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu.

Nedelja je prva v mesecu, zato bodo vaši darovi namenjeni za odplačilo dolgov, ki so nastali pri prenovi strehe na stolnici. Nabirko toplo in iskreno priporočamo in se zahvaljujemo vaši skrbi in velikodušnosti.

Molitev za imenovanje novega škofa
O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu, ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa.  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

BLAGOSLOV SV. BLAŽA
V sredo je god sv. Blaža mučenca – priprošnjika proti bolezni v grlu vsakega zla – tudi zoper kužne bolezni, zato bomo pri sv. mašah prejeli blagoslov sv. Blaža.

Obnova strehe
Iskrena hvala za vse podarjene darove za obnovo strehe, a še naprej vse vernike in ljudi dobre volje iskreno prosimo, da nam priskočite na pomoč, da dokončno odplačamo dolg. Darove lahko osebno prinesete v župnijsko pisarno, ali pa nakažete na transakcijski račun župnije:
SI56-0483 5000 3334 723.
Vsi upamo, da bomo s skupnimi močmi in odgovornostjo do naše župnijske skupnosti, tudi ta dolg kmalu poravnali. Bog povrni!

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski.
Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).


Današnja božja beseda